LOL! World Economic Forum: ‘Je hoeft je broek maar een keer in de maand te wassen’

Als het aan het World Economic Forum (WEF) ligt dan wassen we onze broeken voortaan nog maar één keer in de maand. Kennelijk pakken we op deze manier de grote problemen van onze tijd aan. Alleen wel balen dat het telkens de gemiddelde consument is die dit soort adviezen door de strot krijgt geduwd.

Met dit soort propaganda van de WEF gaan de nekharen je zo overeind staan. Moet je toch eens kijken:

Het WEF gebruikt klimaatverandering om het consumptiepatroon van de burger aan te passen. In die zin verschillen ze niet van politieke partijen als GroenLinks en D66. Alle drie zijn ze er heilig van overtuigd dat het zin heeft als consument om te ‘consuminderen’. En het feit dat er überhaupt naar dit aspect wordt gekeken, terwijl klimaatverandering een globaal probleem zou zijn, wekt argwaan.

Want waarom zouden zij pleiten voor minder vaak broeken wassen, korter douchen, meer fietsen, recyclen en al die andere nutteloze maatregelen? Het daadwerkelijke probleem, zoals zij dat zelf altijd hebben geschetst, zijn de grote bedrijven. Dáár ligt de oplossing. Maar ja, je hoort ze nooit over een initiatief voor het bouwen van een auto die minimaal 30 jaar meegaat. Of om telefoons en computeronderdelen zo te bouwen dat ze langer meegaan of makkelijk kunnen worden geüpgraded. Het tegengaan van die verspilling zet meer zoden aan de dijk dan inzetten op ‘consuminderen’. Maar ja, dat gooit roet in eten voor het verdienmodel van de meeste (grote) bedrijven, dus dat zal er wel niet in zitten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het World Economic Forum zorgt er met dit soort propaganda alleen maar voor dat iedereen denkt dat zij er voornamelijk voor de grote bedrijven en de (grote) overheden zijn. En een mix van die twee sectoren gaat altijd mis en ten koste van de burger en de samenleving als geheel. Dat hebben we in de vorige eeuw kunnen aanschouwen en het lijkt deze eeuw gewoon weer opnieuw te gebeuren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. KippiX

  ‘Het daadwerkelijke probleem, zoals zij dat zelf altijd hebben geschetst, zijn de grote bedrijven.’

  Het ‘mooie’ van het hele verhaal is dat die wefmensjes zelf grootaandeelhouders zijn van bijna alle grondstoffen, winkelketens, metaal, medicijnen, olie, voedsel ed.
  Trek je conclusie.

  1. hans-e-pans

   Het grootste probleem voor deze wereld is de WEF, IMF, VN, ECB enz enz enz en alle daarbij aangesloten organisaties.

 2. Paardenmiddel

  De man is aan het dementeren.
  De wef moet opgeheven worden.

 3. ikweetwatikwil

  Als gewone burger douche ik elke dag. De was doe ik wanneer mij dat past. WEF heeft niets over mij te vertellen.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Het is slechts een advies.

   1. KippiX

    Uit adviezen halen ze draagvlak om er zeer snel wetten van te maken.

  2. Krasvast

   @iwwiw: Zo is dat, WEF-slaven moet zich niet met ons bemoeien!

  3. Harry Haller2

   Elke dag douchen is slecht voor je huid, dat kan iedere dermatoloog je vertellen.

   1. Forlan

    Tja, afhankelijk van je werkzaamheden over de dag.. als je 1 minuut doucht en niet te warm is het niet slecht voor je huid.. maar niet douchen na je werk kan in sommige gevallen toch echt minder plezierig zijn..

   2. ikweetwatikwil

    Harry ik heb geen last met mijn huid. Even lekker afspoelen( je hoeft niet elke dag zeep te gebruiken) elke morgen is fijn en fris. Ik doe dat al 40 jaar.

 4. Krasvast

  Las vanochtend een bericht op het afschuwelijke Twitter: “Ik neem geen boosterprik want ik ben al tweemaal geprikt.”

  Langzaam worden mensen wakker en merken dat ze erin gerommeld worden door de WEF-slaven.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Ja, dat is dan dom. De booster is nodig als aanvulling op de twee prikken.

   1. Xyz1234

    Dit is het mantra wat u dagelijks 10-tallen keren verteld wordt. En kennelijk bent u zo Dubbeldom om dit blindelings op te volgen en te herhalen.
    Na 2 jaar nog niet zelf kunnen nadenken spreekt niet echt in uw voordeel en komt ook uw geloofwaardigheid niet ten goede.

 5. Harry Haller2

  Nou, we zouden ons eigen verspillende gedrag best eens onder de loep mogen nemen, dat moet ik Klaus nageven.

  1. Meriadoc Brandebok

   Geheel mee eens.

   Helaas hebben regeringen het verspillende gedrag van burgers decennialang niet aan banden gelegd, maar juist volledig aangemoedigd. Het aanbod is daardoor ook tot belachelijke hoogten gestegen.

   Kijk alleen maar naar hetgeen mensen eten. Eigenlijk kan dat alleen nog maar vreten worden genoemd.

 6. Vrijedenkert

  Even voor de duidelijkheid:

  Het WEF-gespuis of ander regerend of bestuurlijk crapuul van welke organisatie of regering dan ook die deze idiote maatregel gaan overnemen of willen gaan invoeren zullen iedere dag zijn of haar kleding blijven afleveren bij de stomerij!

  Deze maatregel is natuurlijk niet voor elitair regerend of besturend crapuul bedoeld en deze zullen zich ook niet gebonden voelen aan hun eigen bedachte of ingevoerde maatregel want deze is uitsluitend bedoeld voor het klootjesvolk…

  1. Harry Haller2

   De grote massa veroorzaakt ook de meest verspilling en vervuiling. Logisch dat ze daar proberen te corrigeren.

 7. aerosol

  Sja de boodschap is natuurlijk om een klimaatlockdown te installeren. Want U bent de boosdoener

 8. DutchOutlaw

  Bij het Internationale Strafhof is een aanklacht ingediend tegen de volgende topfiguren.
  Zie lijstje onderaan……
  De aanklacht luidt: Genocide tegen de mensheid!

  -Tedros Adhanom Ghebreyesus, de directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)

  -June Raine, uitvoerend directeur van de Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA);

  – Dr. Anthony Fauci, directeur van de U.S. National Institutes of Allergy and Infectious Diseases (NIAID)

  – Dr. Radiv Shah, voorzitter van de Rockefeller Foundation

  -Dr. Peter Daszak, voorzitter van EcoHealth Alliance

  -Bill en Melinda Gates (zij hebben misdaden tegen de mensheid gefinancierd en bevorderd.)

  -Onder de verdachten bevinden zich ook vooraanstaande Britse functionarissen, waaronder Boris Johnson, premier van het Verenigd Koninkrijk; Christopher Whitty, Brits hoofd medisch adviseur; Matthew Hancock, voormalig Brits staatssecretaris van Volksgezondheid en Sociale Zorg

  -Klaus Schwab, voorzitter van het World Economic Forum

  – Tot de aangeklaagden behoren ook Albert Bourla, CEO van Pfizer; Stephane Bancel, CEO van AstraZeneca; Pascal Soriot, CEO van Moderna en Alex Gorsky, CEO van Johnson and Johnson.

  De strafrechtelijke klacht is ingediend door voormalig Pfizer vice-president Dr. Michael Yeadon en mensenrechtenadvocaat Hannah Rose. Zij worden bijgestaan door astrofysicus Piers Corbyn, verpleegster Louise Shotbolt, gepensioneerd ordehandhaver John O’Loony en mensenrechtenactivist Johnny McStay.

  Dus Klaus Schwab kan waarschijnlijk (laten we het hopen) zijn broek in de bajes zelf wassen.

  1. Branzino

   @DutchOutlaw
   Je moet een beter fake-nieuwtje verzinnen of citeren. Om bij het Internationale Strafhof aangeklaagd te kunnen worden moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Dat wordt hier in de breedte onvoldoende gedaan. Ik geef één voorbeeld. Je moet de nationaliteit hebben van een verdragspartij. Amerika is geen verdragspartij bij het Internationaal Strafhof en zo valt een groot deel van de aangeklaagden al af. Allemaal nep dus.

  2. Branzino

   @DutchOutlaw
   Inderdaad, ik suggereerde het al. Alleen “frontnieuws” en “het andere nieuws maar dan anders” gaan in op dit z.g. nieuwtje. Dat is weliswaar geen verrassing, maar wel prettig om de onbetrouwbaarheid zo expliciet bevestigd te krijgen. Lees ook even de andere idiote berichten op beide sites, je bent er toch, en je bent meteen genezen voor de kennelijk onbedwingbare neiging om dergelijk nieuws ook maar een seconde voor waar aan te nemen.

 9. Joko

  Schwab is de derde Duitser die de wereld ten gronde wil richten. De serie opende met Adolf H, werd toen vervolgd met Angela M. om het met Schwab nog eens te proberen.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Je bent gestoord, Joko.

   Zoek hulp.

   1. Xyz1234

    Heeft u zelf al een psycholoog geraadpleegd voor uw angstpsychose? Waarschijnlijk niet, gezien het feit dat u nog steeds hysterisch bent vanwege een virus. Voor uzelf en uw omgeving zou het een stap vooruit zijn wanneer u leert om te gaan met kleine risico’s in het leven, zoals de kleine kans om fataal getroffen te worden door het virus. 0.15% (gemiddeld) of 0.05% (onder 70 jaar). En dit zijn zelfs nog maar percentages met alleen leeftijd als ingecalculeerde factor. Leeft u gezond en bent u fit dan is de kans nihil. Uw angst moet zijn oorsprong dus ergens anders hebben dan in feiten. Vandaar dat professionele hulp uitkomst zou kunnen bieden. Sterkte.

    1. Baco

     Pipo debieltjesdam plempt iets neer en vlucht dan..

    2. Gregorius van Dubbeldam

     “Voor uzelf en uw omgeving zou het een stap vooruit zijn wanneer u leert om te gaan met kleine risico’s in het leven, zoals de kleine kans om fataal getroffen te worden door het virus.”

     Van hysterie is geen sprake. Ik ben persoonlijk ook niet bezorgd over dit virus. Ik stel wel vast dat het virus in Nederland leidde tot meer dan 21.000 doden en dat de overbelasting van de zorg door met name ongevaccineerden leidt tot het dramatisch moeten afschalen van de reguliere zorg, met alle afschuwelijke gevolgen van dien.

     Deze feiten zal Xyz niet kunnen ontkennen.

  2. Duckday

   Het is wel de WAARHEID de geschiedenis herhaald zich gewoon

 10. Adriaen van Bergen

  O? hebben we dan nog een broek?
  “You own NOTHING and be happy” was het toch?
  De Zwitsers zouden hem moeten arresteren:
  h**ps://www.fromrome.info/2021/12/27/dr-dolores-cahill-republishes-br-bugnolos-arrest-video-with-subtitles/

 11. Uwehetgeweten

  opmerkelijke namen op het rooster van de Schwab school zijn .
  Jacinda Ardern, de premier van Nieuw-Zeeland wiens strenge lockdown-maatregelen zijn geprezen door de wereldwijde gezondheidsautoriteiten; Emmanuel Macron, de president van Frankrijk; Sebastian Kurz, die tot voor kort de kanselier van Oostenrijk was; Viktor Orbán, premier van Hongarije; Jean-Claude Juncker, voormalig premier van Luxemburg en voorzitter van de Europese Commissie; en Annalena Baerbock, de leider van de Duitse Groenen, de eerste kandidaat van de partij voor kanselier bij de federale verkiezingen van dit jaar, en die nog steeds in de running is om Merkels opvolger te worden. We vinden ook de gouverneur van Californië, Gavin Newsom, op de lijst, die werd geselecteerd voor de klas van 2005, evenals voormalig presidentskandidaat en huidige Amerikaanse minister van Transport Peter Buttigieg, een zeer recente alumnus,
  ook veel van de leiders van de particuliere industrie, waaronder Microsoft’s Bill Gates, Amazon’s Jeff Bezos, Virgin’s Richard Branson en Chelsea Clinton van de Clinton Foundation. Nogmaals, ze spraken allemaal hun steun uit voor de wereldwijde reactie op de pandemie, en velen hebben aanzienlijke winsten behaald .

 12. Joko

  Ik ben die angstmakerij en smoesjes zo verschrikkelijk zat.

 13. Gregorius van Dubbeldam

  De kans dat de aard van de Omikron-variant het mogelijk maakt tegen het eind van de maand de maatregelen in belangrijke mate op te heffen is inderdaad groot. Als het OMT dat gaat aangeven zal het Kabinet subiet volgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.