Oostenrijk voert quarantaineplicht in voor niet geboosterde Nederlanders

De aanstaande wintersportvakanties dreigen voor veel Nederlanders onder druk te komen staan: Oostenrijk voert namelijk een quarantaineplicht in voor iedereen die nog niet de boosterprik heeft gehad – of überhaupt is gevaccineerd. De maatregel gaat ook gelden voor reizigers uit Denemarken, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk. 

Er zal ongetwijfeld een dikke streep door veel geplande wintersportvakanties gaan, zeker met het oog op het huidige priktempo in Nederland. Oostenrijk verzwaart opnieuw de regels. Een ieder die naar het land wil moet zich laten registreren, een negatieve PCR-test met zich meenemen én een boosterprik hebben ontvangen om niet 10 dagen in quarantaine te hoeven, dat meldt de NOS.

De Dagelijkse Standaard

De maatregel gaat rond de kerstdagen in. Wat een klap in het gezicht is voor de toerismesector van het land. Veel mensen zijn nog lang niet geboosterd, en zullen zeker niet naar Oostenrijk afreizen om er vervolgens 10 dagen in quarantaine te zitten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

93 reacties

 1. Gregorius van Dubbeldam

  De naderende code zwart als gevolg van een te lage vaccinatiegraad en boostering in Nederland rechtvaardigt deze maatregel.
  Inmiddels ben ik overtuigd van de noodzaak van een vaccinatieplicht. Het mag toch niet zo zijn dat als gevolg van het stupide en asociale gedrag van vaccinweigeraars we straks honderden patiënten de toegang tot zorg moeten weigeren?

  1. RvdBe

   Mensen worden toegang tot zorg ontzegt wegens falend beleid van de afgelopen jaren, het is redelijk stupide dat een land dls Nederland met 17,5 miljoen inwoners niet in staat is om 300 covidpatienten te verzorgen.
   Het gevolg van a sociaal beleid door de kabinetten Rutte.
   Wie zijn trouwens de schuldigen van de corona piek in Portugal?

  2. Mistgabel

   l*l toch niet zo slap.

   1. Ongevaccineerde

    Waarom noem jij jezelf Mistgabel?
    Zit je met je handen in Duits hooi of stink je naar Duitse strönt?

    1. Mistgabel

     Wat is dat voor een sneuneus berichtje?

     1. Ongevaccineerde

      Mistgabel 22 uur geleden Log in om te reageren

      Waarom noem je jezelf ongevaccineerde?

    2. Mistgabel

     Is toch gewoon een vraag?
     Je lijkt wel gevaccineerd.

     Beledig je verder toch niet?

     1. Ongevaccineerde

      Wel hooivork, ik ben ongevaccineerd tegen mijn zin in.
      Een auto-immuun ziekte belet mij helaas een vaccinatie op dit ogenblik.

      Maar waarom noem jij jezelf Duitse hooivork?

    3. Mistgabel

     Dat weet ik toch niet.
     Nu wel.

     Gewoon een Duitse vertaling van hooivork. heb verder niets met Duitsland
     Hooivork bedoel ik mee, dat we straks met hooivorken achter “ze” aangaan.
     Opstand.

  3. Piepertje

   Wat bazel je nu Paaltjens/van Dubbeldeklutskwijt ook bekent als speklapje? Je bendt zelf NIET gevaccineerdt!

   1. Krasvast

    @Top: 🙂

    1. Piepertje

     mnbvc

   2. Mistgabel

    Weer een andere naam?
    Schizofrenie?

   3. september

    Paaltjes heet sinds vandaag Gregorius van Dubbeldam.

    1. Woordkunst

     Z’n stupide schrift geeft hem toch in een mum van tijd weg, hij is zo arrogant als dat hij dom is en net zo dom als dat hij irritant is…

  4. toetssteen

   Ow, en waarom tollen dan de ziekenhuiscijfers omlaag??
   U zou eens moeten kijken naar de staatjes te te bekijken zijn op alle cijfers. Dan zult u zien dat het kritieke punt zit bij ouderen die veelal onderliggend lijden hebben. Maar volgens u moet daarom de hele samenleving op slot? Test veeleer nog vaker de verpleegkundigen in verpleeghuizen, want als u ziet hoe het daar gesteld is, dan weet u hoe het echt zit.

   1. Gregorius van Dubbeldam

    Op dit moment lopen de ziekenhuisopnames licht omlaag, Toetssteen, maar dat is de stilte voor de storm. De kans is levensgroot dat we over een paar weken, door toedoen van de ongevaccineerden, in code zwart zitten. Dan zal de reguliere zorg volledig zijn afgeschaald en in de spoedeisende zorg zullen akelige keuzes moeten worden gemaakt.

    1. Mistgabel

     Men mag met die nutteloze prikkies niet eens naar Oostenrijk.😂

    2. Trithing

     Sinds de invoering van de medisch discriminerende QR code/pas knallen de “besmettingen” door het dak, de gevaccineerden menen dat zij het alleenrecht hebben onvrijheden wat resulteert in torenhoge “besmettingen”.
     Alles wat kwiebus dubbeldam zegt is dus de schuld van gevaccineerden niet van ongevaccineerden, dubbeldam is een fantast en leugenaar…

     1. Trithing

      Speciaal voor de taalnazi’s en prikfascisten

      Onvrijheden = op vrijheden…

     2. toetssteen

      @Thrithing
      Yeps! Mijn jongste zoon, begin van het jaar corona, braaf twee prikjes gehaald en guess, hij is positief getest.
      En vrijdag moet hij weer testen, samen met zijn vrouw die negatief testte.

     3. Gregorius van Dubbeldam

      Was het Toetssteen niet bekend dat ook gevaccineerden besmet kunnen raken? Weliswaar korter en minder maar nochtans is dat het geval.
      De kans dat je er flink ziek van wordt is, zeker op jongere leeftijd en zonder onderliggend lijden, uiterst gering. Dat kunnen ongevaccineerden niet zeggen en dat is ook de reden waarom ze driekwart van de IC- bedden bezet houden.

     4. Trithing

      Sinds de invoering van de medisch discriminerende QR code/pas knallen de “besmettingen” door het dak, de gevaccineerden menen dat zij het alleenrecht hebben onvrijheden wat resulteert in torenhoge “besmettingen”.
      Alles wat kwiebus dubbeldam zegt is dus de schuld van gevaccineerde typetjes als debieldam en niet van ongevaccineerden, dubbeldam is een fantast en leugenaar…

     5. Mistgabel

      Gregorius van Dubbeldam, Piet, Takma etc. etc.
      De kans dat je er flink ziek van wordt is, zeker op jongere leeftijd en zonder onderliggend lijden, uiterst gering.
      ——————————————————————————–

      Zonder prikken is dat op jongere leeftijd ook het geval, uiterst gering.

      Nu zijn ze gevaccineerd en die dansen bij janssen en andere merken werken niet, lekker dan. Nou, dan gooien we nog maar een booster erin.
      Maar ook die gaat niet lang werken, want Delta is bijna verdreven en werkt ook niet genoeg tegen omicron. (nieuw jasje)

      Daar komen weer 3 prikkies voor.
      Dan maar hopen op niet nog meer varianten.

      Bij hoeveel prikkies gaat u stoppen?

      En 70% is nog geen driekwart.
      Met de beloofde “milde” was het überhaupt niet de bedoeling dat 30% op IC zou komen te liggen.
      Daarbij is het al 50/50 dat gevaccineerde wel in het ziekenhuis liggen, maar dan niet op de IC. (lekker mild)

      Als die belofte van niet op de IC komen te liggen, hadden we nu nog 30% capaciteit over gehad en ook geen problemen gehad.

     6. Krasvast

      Doe geen moeite @Mist, je bevredigd hem alleen maar.

    3. toetssteen

     @Dubbeldam is arts of helderziende…… Man, kijk naar de opname en sterftecijfers van een aantal landen waar Omikron dominant is en u zult zien dat u blabla praat.

     1. Gregorius van Dubbeldam

      Het is denkbaar dat Toetssteen gelijk heeft met zijn bewering dat Omikron leidt tot lagere opnamecijfers. De berichten uit Zuid Afrika wijzen in die richting maar daar hebben we met een geheel andere (jongere) populatie te maken. In Engeland en Noorwegen, waar Omikron al nagenoeg dominant is zijn die cijfers niet zo duidelijk. Er zijn voorzichtige aanwijzingen dat voor omikronpatienten de noodzaak tot beademing wat minder is en sommige epidemiologen suggereren dat de pandemie met deze variant mogelijk wat korter gaat duren.
      Daar staat echter tegenover dat deze variant veel besmettelijker is. De meeste epidemiologen gaan er dus van uit dat, ook als de ziektelast van deze variant iets minder is, de ziekenhuizen te maken zullen krijgen met een zeer hoge instroom. De wet van de grote getallen, zogezegd.
      Een complicatie hierbij zijn de hoge aantallen ongevaccineerden. Vanwege de hoge besmettelijkheid van deze variant zullen deze dwazen besmetting nauwelijks kunnen ontlopen en een deel van deze groep zal in het ziekenhuis en IC belanden en daar langdurig de IC blokkeren. Deze situatie leidt ook nu al tot overbelasting van de zorg en de kans is groot dat die de komende weken tot code zwart zal leiden.

     2. Trithing

      Debieldam praat over vaccinatieschade alsof hij aardappeltjes eet.
      Verder is het feitelijk aanwijsbaar, dat sinds de invoering van de medisch discriminerende QR pas, waarbij ongevaccineerden dus worden buitengesloten en dus op geen enkele manier de schuldigen kunnen zijn, de besmettingen door het dak knallen.
      We zien dat steeds meer gevaccineerden last krijgen van de experimentele vloeistoffen, sterker nog, door het gedrag van gevaccineerden belanden steeds meer gevaccineerden in hun paniek op de ic’s met als gevolg code “zwart”
      Paniekprediker debieldam is de schuld van deze code, als je erin gelooft natuurlijk

     3. Mistgabel

      Alweer allemaal op de IC, al die 2 miljoen ongevaccineerde.
      Man totaal amper 600 mensen op van de 17,5 miljoen mensen, daarvan is nog 30% gevaccineerd ook nog.💤💤💤

    4. september

     Er blijven altijd wel ongevaccineerden En wat die Trithing beweerd dat de gevaccineerden de Schuld zijn van zijn alles ,dat is gewoon grote onzin.Hij is zelf een fantast.

     1. Trithing

      Nee hoor september, feitelijk is het zo dat sinds de invoering van de medisch discriminerende QR pas, de gevaccineerden het alleenrecht meende te hebben opake vrijheden en dus de grootste verspreiders,

     2. Krasvast

      @Trithing: Het zou zomaar een sokpop van de zuighond kunnen zijn. Dommetje spelen enzo.

     3. Trithing

      Die kans is heel groot, pietje, branzino etc etc

     4. Emma Louise

      Ik ben volstrekt uniek op dit blog.

     5. Trithing

      Nee jij trekt volle zalen

   2. Krasvast

    @Toets: Vooral negeren, 100% succes verzekerd.

    1. Gregorius van Dubbeldam

     Als je inhoudelijk geen weerwoord hebt is het advies van Krasvast aan te bevelen.

     1. Mistgabel

      Je komt steeds met dezelfde onzin, blijven niet aan de gang.

      Ga je booster nou maar halen.
      Net zo nutteloos als de eerste.

     2. Trithing

      Debieldam riedelt z’n npo riedeltje, pietje heeft een nieuwe nigger

  5. Trithing

   Pietje heeft een nieuwe nick

   1. Monty

    Echt waar usbtje, word lid, Rutte liegt………..lugor.

    1. Woordkunst

     Korporaal küttekop moet het debat overlaten aan zijn mentale meerderen en maar aardappels gaan schillen.

     Dan is hij tenminste nuttiger bezig…..

   2. Krasvast

    @Trithing: Vooral negeren, 100% succes verzekerd. Sterker nog, daarmee tref je hem en zijn sokpoppen rechtstreeks in de microtestikels.

   3. Mr.blauw.sky

    Krasje beter negeren USB tje…

  6. Trithing

   Het is niet de vaccinatiegraad maar de gevaccineerden als paniekprediker debieldam die het probleem zijn, dit asociale type mensen menen dat als ze een QR hebben, ze het alleenrecht hebben op vrijheden zonder zich aan de regels te houden…
   Deze prikfascisten lopen vrij rond in Nederland

 2. Mar

  Het maakt allemaal niet uit.

  Alles alles alles is de schuld van de Rutte-kabinetten.

  Schandelijk hoe zij het leven verpesten van al die brave burgers in Nederland, die zo hun best doen om alle maatregelen na te leven.

 3. LifeBuddy

  HaHaHaHa, in oosterrijk weten ze dat schiphol wagenwijd open staat. Daarom moeten alle [nedere]landers in quarantaine die daar naar toe reizen. Als je dan een of ander sLinks kronkel verhaal hier neerzet, ben je toch wel DUBBELDOM!!!

  1. Emma Louise

   Vele landgenoten die willen skiën in Österreich hebben in Duitsland hun boosterprik gehaald. In het mooie Grönau was het druk met uitgelaten Nederlanders.

   1. Trithing

    Deze zogenaamde landgenoten halen die prik niet om een virus maar om op vakantie te kunnen, zij houden iets in stand omdat zij denken dat ze nu het alleenrecht hebben op alle vrijheden, wij hebben gezien dat sinds de invoering van de QR pas de “besmettingen” door het dak knallen…

    1. Emma Louise

     Deze verstandige landgenoten lieten zich boosteren voor een betere bescherming tegen een ernstig ziekteverloop na een mogelijke coronabesmetting én voor een fijne skivakantie.

     1. Trithing

      Nee emma, deze mensen laten zich prikken anders kunnen ze niet op vakantie, vraag de geprikte Nederlanders eens waarom ze zich echt laten injecteren met een experimentele vloeistof!

     2. Emma Louise

      Nee hoor, jij gaat het zien als jij het begrijpt.

     3. Trithing

      Ik begrijp heel goed dat mensen zich laten prikken om op vakantie te kunnen jij daarentegen ontkent en denkt echt in al je naïviteit dat murw geslagen mensen echt politiek correct een prik halen voor een virus.

 4. Stanly2000

  Oostenrijk heeft 4 maal zoveel IC bedden dan Nederland. Er liggen ong, 600 mensen op IC, om dan van code zwart te spreken is misschien wat voorbarig.

 5. De witte roos

  Zoals een domme Spaanse stier naar de matador rent voor de zoveelste lans in zijn nek zo rennen de achterlijken die in de overheid geloven naar de GGD, olé.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Er zijn ook domme ossen die zeker weten dat je je beter niet kunt laten vaccineren.

   😎

   1. Trithing

    debieldam heeft z’n boostertje al gehad, die was er echt van overtuigd dat de eerste 2 experimentele injecties alles zouden veranderen, maar vanwege het invoeren van de medisch discriminerende QR pas is debieldam echt alle perken te buiten gegaan, debieldam meende namelijk dat hij het alleenrecht had op vrijheid met als gevolg dat Nederland volledig op slot is gegaan

   2. Mistgabel

    Dat hebben de eerste prikkies ook wel bewezen.
    Zit je dan met onbekende troep in je lichaam dat niet meer werkt.

    Nu maar boosteren.
    Hoelang gaat die werken?

    Geef eens antwoord.

    1. Gregorius van Dubbeldam

     Ik heb mijn booster nog niet gehad, dat zal nog wel een paar weken duren, maar de effecten van de booster zijn bekend.

     Even googelen en je weet het.

     1. Gregorius van Dubbeldam

      rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/aanpak-coronavaccinatie/boostervaccinatie

     2. Trithing

      De effecten zijn hartkwalen en black-outs, vaccinatieschade.nl

     3. RvdBe

      De effecten van de booster zijn bekend🤣🤣
      Dat klopt de booster is niet voor omikron gemaakt, dus werkt hij niet.

     4. Gregorius van Dubbeldam

      “ Dat klopt de booster is niet voor omikron gemaakt, dus werkt hij niet.”

      Het klopt dat de booster niet voor Omikron is gemaakt, het klopt niet dat hij er niet tegen werkt.

      ewmagazine.nl/kennis/achtergrond/2021/12/is-een-boosterprik-echt-nodig-en-werkt-die-wel-tegen-omikron-861720/

     5. Mistgabel

      Helemaal gelezen, staat niet in hoelang de werking is.
      Althans, ik zie het niet.

      Wel boosteren om op vakantie te kunnen…

     6. Mistgabel

      “ Dat klopt de booster is niet voor omikron gemaakt, dus werkt hij niet.”

      Is ook logisch want die waren al gemaakt voor de omicron, duh.

      Toch zijn ze al bezig met nieuwe vaccins tegen omicron, is al verteld dat het er 3 worden.

      A. Dus werkt die booster niet goed genoeg ertegen, anders zijn ze niet met nieuwe bezig. (klinkt wel goed om het toch maar te nemen, als u maar spuit)

      B. Ze weten eigenlijk nog niet veel over omicron, maar de vaccins maken ze wel😂🤣🤪🤡

     7. Trithing

      “Wel boosteren om op vakantie te kunnen…”

      BOEM, BOEM, BOEM, BAM, BAM, BAM

  2. Krasvast

   @Roos: Negeren werkt het beste!

  3. Mistgabel

   🤣

 6. Neko-

  Blijkbaar is het weigeren van mensen op basis van hun vaccinatiestatus door Oostenrijk wel behoorlijk sneu nieuws (zo word het in ieder geval gebracht), dat breed uitgemeten word als ‘onrechtvaardig’.

  Het weigeren van mensen op basis van hun vaccinatiestatus in de horeca, sport en mogelijk de werkvloer daarentegen is blijkbaar allemaal lang zo erg niet.

  1. dumbfarmer

   nou nee, dat telt anders voor die hagenaars op het pluche..
   Door die maatregel van oostenrijk worden ZIJ getroffen, en dan is het een probleem en onrechtvaardig.

 7. Uwehetgeweten

  Xi’an ging woensdag in een soort lockdown na 143 besmettingen met Covid-19. Er gaan geruchten rond dat een uitbraak van het Hantavirus ook een rol speelt.

  1. Jack Flash

   En het Lunaticvirus niet te vergeten.

 8. Nikita

  Als dds verstandig is verwijder duddelhufter onmiddelijk

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Nikita komt erg dom over, maar ik vrees dat hij dat zelf niet kan zien.

   1. Trithing

    Nikita heeft volledig gelijk, sinds prikfascist debieldam hier reageert is het iedereen duidelijk dat deze mongool niet serieus is te nemen, hier gewoon loopt te zuigen…

 9. Nikita

  Man man laat die zenuwlijer verekken besteed toch geen aandacht aan die zak hooi debieldam valt me tegen van jullie dat je dat beetje respect voor jezelf niet kunt opbrengen

 10. Nikita

  Kom op bart je hebt hem er al eerder af gedondert

   1. Trithing

    Debieldam is een taalfascistische taalnazi

 11. Nikita

  Kom op bart flikker die zuigstengel er weer af

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Nikita wordt een beetje zenuwachtig van mensen die wel inhoudelijk kunnen debatteren en hoopt dat ze zullen worden geband.
   Deze domme man kan beter zelf wegblijven en niet hier iets proberen te doen waar hij de mogelijkheden niet toe heeft.
   Debatteren vereist enige intelligentie, Nikita, en die bezit je niet.

   1. Woordkunst

    “Inhoudelijk debatteren”
    noemt gerritje dubbeldom dat
    Hahahahahahahahaha

    Het staat er echt!

    1. Nikita

     Kom op bart dubbeldom verwijderen is niet zo moeilijk toch ?????

     1. september

      Dan komt hij weer terug met zijn zoveelste nieuwe naam.

    2. Gregorius van Dubbeldam

     De woordkunst van Woordkunst blijkt pure taalarmoede.

     1. Trithing

      Het probleem van taalnazi’s als debieldam, is niet zozeer het walgelijke moralistische toontje dat ze uitslaan, maar dat ze door hun gezever de aandacht verschuiven van de inhoud naar de vorm, waardoor de discussie stopt.
      Dé tactiek om hun gebrek aan argumenten te verhullen.

     2. Woordkunst

      Woordkunst zijn woordkunst is compleet onhaalbaar voor gelimiteerde gladbreinen dubbeldom, je bent simpelweg te dom om het te volgen

      We weten wel dat je als demente zwakzinnige niet beter kan maar je kan het altijd proberen….

 12. dumbfarmer

  handig als je maar een week kunt gaan….

 13. Mistgabel

  h**ps://www.bloomberg.com/news/articles/2021-12-18/vaccine-data-gaps-point-to-millions-more-in-u-s-who-lack-shots

  h*tps://ourworldindata.org/covid-vaccinations

  Er zijn veel meer ongevaccineerden dan ze opgeven.
  De “wappies” hebben weer gelijk.

  Volhouden mensen, deze onzin en leugens moet een keer klappen.

 14. kattekop

  De besmettingen gaan niet door het dak want ze dalen al een tijdje.
  Als de besmettingen zo hoog zijn en de ziekenhuisopnames dalen dan klopt er iets niet
  Totaal onlogisch.
  Corona is en blijft een hoax

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Heeft kattekop weleens van Omikron gehoord?

   1. Woordkunst

    Dubbeldom al gehoord dat Omnicron veeeel zwakker is dan Delta?
    Meer besmettingen wil nog niet zeggen dat er ook meer opnames zijn…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.