20211103 Tweede Kamer coronadebat 133

Kamerleden boos op niet-toereikende coronasteun van stuntelend kabinet: 'Duizenden ondernemers vallen tussen wal en schip'

Politiekdec 22 2021, 16:00
De Tweede Kamer is uiterst kritisch over de coronasteunpakketten van het kabinet. Opnieuw zijn er duizenden, en volgens sommige politici zelfs tienduizenden, ondernemers die niet in aanmerking komen voor de coronasteun. Het coronastuntelend kabinet zorgt opnieuw voor enorm zware tijden voor ondernemers in Nederland.
De voorgaande lockdowns doken veelvuldig schrijnende verhalen op van gehele sectoren die niet of nauwelijks in aanmerking kwamen voor steunpakketten. Vaak vanwege het simpele feit dat zij over het hoofd werden gezien door de overheid. Ook nu dreigen er weer duizenden ondernemers te worden buitengesloten.
EenVandaag laat weten dat oppositiepartijen opnieuw te niet spreken zijn over het kabinet. Zij hebben het land op slot gegooid, maar hebben vervolgens een half-werkend steunpakketsysteem opgetakeld. MKB Nederland heeft al aan de bel getrokken - inmiddels voor de tigste keer. De grootste kritiek: er wordt geen maatwerk geleverd. En dat is nu net het grote pijnpunt tijdens deze coronacrisis. Het kabinet komt overhaast met een 'plan' dat veelvuldig laat zien alle kanten te rammelen. Ook nu dreigen er tienduizenden ondernemers de boot te missen:
"Ik denk dat het eerder om 100.000 mensen gaat. Tel maar na. Veel zzp'ers zitten klem. Iedereen die in de cultuursector werkt, de evenementenbranche, de horeca. Dit gaat echt om een breed probleem. Daar doet het kabinet echt te weinig voor.", aldus PvdA'er Henk Nijboer.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Hoe vaak moet het kabinet nog op de vingers worden getikt voor dit mismanagement? Al vanaf het begin van de coronacrisis wordt er geroepen dat meer maatwerk veel onvrede én onzekerheid kan voorkomen. Toch lijkt het kabinet te beroerd te zijn om nu eindelijk eens een zorgvuldig steunpakket te maken. Waardoor het voor ondernemers niet bepaald prettiger wordt om in Nederland een onderneming te hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten