Thierry Baudet gaat los op ‘elke gefrustreerde onderknuppel’ die zich door corona machtig waant: ‘Gauleiters!’

In wat niet anders beschreven kan worden dan een fantastische twitterdraad gaat Thierry Baudet even helemaal los op alle losers die door corona nu ‘macht’ hebben… en zich daardoor heerlijk voelen. “Éven dat moment van totale macht,” zegt hij over deze types. “Precies zo deden de nazi’s het ook.”

“Eén van de intelligente (dat wil zeggen: slimme, sluwe, listige) aspecten van dit neofascistische covid-systeem is dat het elke dag gefrustreerde onderknuppel, eenieder die zich door de modernisering, de automatisering en de schaalvergroting machteloos, klein en betekenisloos voelt, de mogelijkheid geeft om éven heer [en] meester te zijn over de ánder,” aldus Baudet op Twitter.

Kleine Gauleiters

“Éven dat moment van totale macht. Het mondkapje, anders geen toegang. Over de neus! Nee, geen excuses. We doen het voor elkaar. Of ook: graag uw telefoon. Even uw QR scannen, laat maar zien, voor de draad ermee!” gaat hij verder. “Anders geen eten! Niet naar de film! Precies zó deden de nazi’s het ook. Juist de meest brave, onderdanige kleinburgers werden de fanatiekste Gauleiter. Eindelijk iemand zijn. Eindelijk identiteit, houvast. En ook: eindelijk macht. Iets te zéggen hebben over een ander.

“De musst! Hier gib’s kein warum!”

Verdeel en heers

Maar dit gebeurt bewust, aldus Baudet. Het kabinet wakkert dit soort gevoelens willens en wetens aan. “Bovendien zaai je, doordat burgers elkáár moeten controleren, wantrouwen en verdeeldheid onder de mensen,” legt de FVD’er uit. “En we weten allemaal: een verdeelde samenleving kun je makkelijker overheersen. Dan kan de staat zeggen: laat ons maar!”

“Vandáár ook dat ze uit alle macht proberen om mij en FVD te framen als ‘racistisch ‘of ‘antisemitisch,’ als ‘islamofoob of ‘homofoob.’ Ze willen ons tegen elkaar uitspelen! Ze willen ons tegen elkaar opzetten (en mij wegzetten als ‘fakenews’) zodat we geen gezamenlijk front vormen tegen dit nieuwe totalitarisme!”

Vervolgens citeert hij Tunahan Kuzu, “trap er niet in!”, en roept hij iedereen om op lid te worden van FVD. Dat kan overigens hier.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Als ik Johan Derksen dan even mag citeren: ik zeg doen! Want wat Baudet schrijft klopt niet alleen; maar het betekent ook nog eens dat wij – mensen die de vrijheid wél lief hebben – ons moeten verenigen. Doen we dat niet, dan zijn we niets meer of minder dan aangeschoten wild die keihard aangepakt worden door al die kleine Gauleiters én hun Führers.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. Piet Paaltjens

  “Precies zo deden de nazi’s het ook.”

  Sinds Baudet heeft de Godwin de overtreffende trap bereikt.

  1. Xyz1234

   U behoort tot de groep mislukkeling die Baudet beschrijft. Mij was dat al eerder duidelijk geworden overigens. Met name vanwege de sadistische reacties die u soms plaatst. Zonder deze crisis bent u helemaal niets.

   1. Xyz1234

    Mislukkelingen

    1. LifeBuddy

     Dit roept dan een UMC arts ”Uitstekend interview SEH arts. Nederland wil efficiënt zijn met IC capaciteit. Iedere infectieziekte piekt in de winter. Zelfs met 100 procent vaccinatie gaan we het niet redden. Nederland moet IC capaciteit opschalen. Ongevaccineerden de schuld geven is onterecht.”.. Sint Nicolaas is zo goed als voorbij en ineens is vandaag het Reproductiegetal coronavirus gezakt tot onder de 1. Discriminerend hoe dat het Volk door sLinks voor GEK en KOOSJES wordt weggezet.

    2. Krasvast

     @Xyz: Negeren is het enige dat wel werkt, tot die tijd hou je het vuilnis in leven.

   2. Piet Paaltjens

    Deze bitterheid verklaar ik uit het feit dat je inhoudelijk hier nogal eens onderuit gaat.
    Zie ik dat goed?

  2. Docm

   Ik heb genoeg over het nazisme gelezen om te weten dat die vergelijking met Gauleiter/Führer nergens op slaat. Maatregelen nemen tegen een pandemie is een normale opgave voor een overheid.

 2. KippiX

  Met andere woorden: De vergelijking met de aanloop naar de tweede wereldoorlog is er wel degelijk!
  Mochten er ooit weer verkiezingen komen, en dat betwijfel ik, dan gaat mijn stem naar Gideon van Meijeren.

  1. Piet Paaltjens

   “Mochten er ooit weer verkiezingen komen, en dat betwijfel ik”

   Waarom denk je dat er de komende jaren in Nederland geen verkiezingen meer worden georganiseerd?

   1. GvdGvd

    Waarom er de komende jaren in Nederland geen verkiezingen meer komen vraagt u. Nou dat is toch niet zo moeilijk, omdat o.a. de PVV in de peilingen op de tweede plaats staat. En ze weten als er verkiezingen zouden komen ze nergens meer zouden zijn. D66 zakt steeds verder weg, en over het CDA zullen we het maar helemaal niet meer hebben. BBB gaat ook lekker trouwens. En FvD is kwestie van tijd met Pepijn van Houwelingen en Gideon van Meijeren, beiden top mensen, die precies vertellen waar het echt mis gaat, en er voor uit durven te komen. Niet die kontenkruipers van Rutte en de Jonge en dat kartel die heel Nederland verder kapot maken.

    1. Marcoweer

     Meent u dat nu echt, Gideon en Pepijn topmensen? Mensen misschien trouwens wel maar om ons land te gaan besturen ook?

     1. GvdGvd

      Of ze een land zouden kunnen besturen, ja dat kan kan je nooit van te voren zeggen toch. Het zijn eerlijke mensen en die hebben we heel hard nodig. U gaat meer voor Mark Rutte ? Met al zijn leugens en beloftes die hij nooit waarmaakt, die in al die jaren alleen maar Nederland verder heeft afgebroken. en de rest van die partijen in dat kartel zijn geen haar beter. Belastinggeld van de Nederlanders over maken naar terroristen van Taliban in Afghanistan. Maar zal wel een cadeau’tje voor Kaag zijn voor haar vriendjes de terroristen. Gideon is nog jong ja, maar het is een slimme jongen, genoten toen hoe hij Rutte op zijn zoveelste glasharde leugen betrapte wat betrof het niet gelezen boek van Schwab. Hij pakt ze daar allemaal in, laat hem maar gaan, hij weet wat hij doet.

     2. Piet Paaltjens

      Ze hebben in elk geval geen enkele bestuurlijke ervaring. Het lijkt me niet zo’n goed idee om mensen zonder deze ervaring een zware bestuurlijke verantwoordelijkheid te geven.

      Dan zwijg ik nog over de inhoudelijke bijdrage van deze opgewonden adolescenten.

     3. Duckday

      Mensen misschien trouwens wel maar om ons land te gaan besturen ook? Waarom zouden zij niet geschikt zijn .Geef ze een kans!! Want slechter dan nu DAAR komen we straks wel achter

     4. Marcoweer

      Ik stem al heel lang geen VVD meer toch zie ik in Rutte wel de meest geschikte om premier te zijn van het hele stel. In die Gideon en die Peppijn zie ik werkelijk helemaal niks. Het spijt me.

     5. Trithing

      rutte is een leugenaar en als ons land door dit soort mensen wordt bestuurd en dan zeggen dat er niets beters is, dan ven je volledig van pot gerukt, tuurlijk is er wel beter

     6. Marcoweer

      Ja wie van het hele stel dan?

     7. Trithing

      rutte is er niet voor ons land en er zijn er zat die wel het beste voor hebben met ons land, maar hier zitten teveel eurofielen

     8. Marcoweer

      Vrij handelsverkeer prima. 1 munt nu die er toch is laat die dan maar blijven.Verder zie ik 1 europa totaal niet zitten. Maar wie had u dan liever gezien op de plek van premier?

    2. Monty

     ”Nou dat is toch niet zo moeilijk, omdat o.a. de PVV in de peilingen op de tweede plaats staat”

     Wilders had in 2017 41 virtuele zetels, weet je nog hoeveel hij er bij de verkiezingen daadwerkelijk haalde?

     Nu heeft hij 20 virtuele zetels hoeveel denk je dat hij er daar van zal behalen?

 3. por favor no borres

  Soms vraag ik mij af met wie ik meer medelijden heb: Baudet of vd Galien?
  In ieder geval zijn beide niet toerekeningsvatbaar.

  1. leukeditter

   man je hebt nog niet een tiende procent in je lelijke hersens van wat Baudet bezit.. wedden dat hij gelijk krijgt ouwe gek???

   1. por favor no borres

    Gek/gestoord ligt vaak in het verlengde van geniaal.

 4. Nostradamus

  Thierry verteld de waarheid. De paralellen met de aanloop naar de 2e wereld00rlog zijn overduidelijk maar vooralsnog tuimelen we er toch weer in.
  Wat iedere geschiedenis leraar zou moeten weten, “De geschiedenis herhaalt zich”!

  1. Piet Paaltjens

   vertelt

  2. Emma Louise

   parallellen

   geschiedenisleraar / leraar geschiedenis

 5. por favor no borres

  Mogelijk lees ik de verkeerde media, maar nieuws over/van/door Baudet zie ik nauwelijks in de andere media.
  Vreemd dat DDS zoveel over deze patient te melden heeft.

  1. Piet Paaltjens

   Zo vreemd is dat niet, DDS is de laatste spreekbuis die Baudet nog heeft.

   1. Trithing

    Wat doe jij hier eigenlijk ?

   2. Krasvast

    Negeren werkt veel beter, als je de hond geen eten geeft gaat t’ie vanzelf weg.

    1. Trithing

     Een hond is het zeker..

 6. Piet Paaltjens

  Je ziet in de tekst ook hoe Baudet zich psychologisch steeds verder isoleert en buiten de werkelijkheid komt te staan.

  Tragisch.

  1. leukeditter

   jij bent tragisch nsb er . staphorst geeft het voorbeeld ,,,Overal steeg aantal positieve tests flink, behalve in Staphorst
   Overal in Nederland is het aantal positieve tests in de afgelopen weken omhoog geschoten, het aantal nieuwe gevallen brak in november record na record. In de eerste dagen van december zit het land nog steeds op een voorlopige top. Aan Staphorst gaat die trend echter volledig voorbij. In de Overijsselse plaats daalt het aantal gevallen snel.

   Het aantal coronagevallen in Staphorst is met 53 procent gedaald. En dat terwijl het aantal positieve tests in heel Nederland in diezelfde periode juist met 300 procent steeg, naar hoogtes die nog niet eerder zijn gezien tijdens de epidemie.

   De GGD in de regio IJsselland, waar Staphorst onder valt, zegt dat de daling in november een gevolg kan zijn van de piek in oktober. “Door het grote aantal mensen in Staphorst dat ziek is geweest kan er sprake zijn van een grotere immuniteit”

   1. Piet Paaltjens

    “ Het aantal coronagevallen in Staphorst is met 53 procent gedaald. En dat terwijl het aantal positieve tests in heel Nederland in diezelfde periode juist met 300 procent steeg, naar hoogtes die nog niet eerder zijn gezien tijdens de epidemie.“

    Dat zijn opmerkelijke cijfers, Shitter, maar heb je ook een bron?

    Vooralsnog denk ik dat je ze uit je duim zoog.

    1. Trithing

     Even zelf zoeken! we weten allemaal dat jij niet meer zelf nadenkt…

     1. Piet Paaltjens

      Je hebt de cijfers dus ook niet gevonden, Trilding.

  2. september

   Met Baudet gaat het ook niets meer worden. In tegenstelling wat die Leukeditter en Nostradamus hier blijven beweren met hun grote onzin.

   1. Marcoweer

    Ook al ben je het met hem eens , hij heeft sinds de afsplitsing toch niemand die je graag een zetel ziet krijgen. Alleen dat zal al veel mensen weerhouden om op het FVD te stemmen.

   2. leukeditter

    wat is er onzin gekke ezel

   3. LifeBuddy

    In september gaat het ook niets meer worden met Mona Keizer. In tegenstelling wat die Extreem sLinkse CDA en VVD hier blijven beweren met hun grote onzin.
    nederland/achtergrond/2018/03/aivd-extreem-links-gewelddadiger-dan-extreem-rechts-592921/

 7. Uwehetgeweten

  Dankzij de inspanningen van een groep genaamd Public Health and Medical Professionals for Transparency , zijn er nu vertrouwelijke documenten beschikbaar over de voorkennis waaruit blijkt dat Pfizer en de FDA begin 2021 wisten dat de mRNA-vaccins van pfizer duizenden mensen gaat en zal doden en spontane abortussen veroorzaakten. Vandaar dat de killerspuiten drie keer meer vrouwen dan mannen beschadigen.

  1. Piet Paaltjens

   Heeft Uwehetgeweten een bron voor deze opmerkelijke boodschap?

   1. Xyz1234

    Hij noemt de bron met naam en toenaam, domoor.

    1. por favor no borres

     Nee hoor.
     Waar staan de documenten met: de mRNA-vaccins van pfizer duizenden mensen gaat en zal doden en spontane abortussen veroorzaakten.

     1. GvdGvd

      U kunt het bericht lezen bij de site van Ninefornews “De eerste documenten over het Pfizer vaccin zijn op last van de rechter vrijgegeven “), en voordat u zegt dit is een hoax site, de doorverwijzing naar Pfizer staat er bij.

     2. por favor no borres

      Wappie site frontnieuws.cöm vertrouwelijk-pfizer-document- enz enz.

     3. GvdGvd

      Kijk dat bedoel ik nou, daarom schreef ik het er meteen maar bij. Ninefornews wordt door de ontkenners meteen weer als “wappie” site genoemd. Bij de NOS zullen ze die documenten niet openbaar maken. Voor u gaat roeptoeteren kijk eerst eens bij die site, er staat in het bericht “gegevens” als u daar op klikt dan komt u bij die Pfizer documenten uit. Maar dat heeft u blijkbaar niet gedaan, en zult u ook vast niet doen. Ongefundeerd in de ruimte toeteren is meer u ding blijkbaar.

     4. Piet Paaltjens

      “Ninefornews wordt door de ontkenners meteen weer als “wappie” site genoemd.”

      Dat ga je toch niet ontkennen?

     5. por favor no borres

      Frontnieuws.cöm :
      Sluitend bewijs:
      Covid-19 was gepland om de Nieuwe Wereldorde te lanceren.

      Spanje gaat geheime databank aanleggen van mensen die Covid-vaccin weigeren en delen met de EU-lidstaten

      Volledig gevaccineerden zijn goed voor 9 op de 10 Covid-19 sterfgevallen…

      Een serieus te nemen site.

     6. Branzino

      @por favor no borres/Uwehetgeweten/Xyz1234
      90% van de gestorven mensen was gevaccineerd? Dat valt me dan nog mee. Want 95% van de ouderen, die het hoogste sterftecijfer hebben, is gevaccineerd. Ik had verwacht, dat het percentage gevaccineerden onder de overledenen daarom dichterbij deze 95% zou liggen. Maar er sterven blijkbaar ook nog heel wat jongere covid-patiënten, waardoor dit percentage iets daalt.

      Verder is het voor een overheid natuurlijk geen enkel probleem om de ongevaccineerden op naam en adres te identificeren. Die z.g. “geheime” databank ligt natuurlijk heel erg voor de hand, ook in Nederland. Gewoon de identificatiegegevens van alle Nederlanders nemen en daar de identificatiegegevens van alle gevaccineerden in schrappen. Wat hou je dan over? Precies, de gegevens van alle ongevaccineerden.

      Die Pfizer-gegevens over bijwerkingen en sterfgevallen lijken mij niet zo spannend, maar zeggen door hun onvolledigheid ook weer niet zo heel veel. Ruim 1200 sterfgevallen is extreem weinig, maar onder hoeveel miljard prikken dat voorkwam kon ik bijvoorbeeld niet vinden.

     7. Piet Paaltjens

      “ U kunt het bericht lezen bij de site van Ninefornews ”

      Dat was te vermoeden.

      😎

   2. GvdGvd

    Heeft u nou die documenten gelezen of wilt u ze liever niet lezen, het is voor sommigen blijkbaar erg moeilijk om de waarheid te lezen over wat het Pfizer vaccin allemaal aanricht met een mens. En wat betreft die ontkenners, als ze deze site een “wappie” site noemen, dan geeft het alleen maar aan hoe dom die ontkenners zijn. Die lezen liever de NOS en daar laten ze zich wijs maken, dat het vaccin hun redding is, en de rest van de kudde schapen loopt er achteraan.

 8. Duckday

  Het AD is net zo,n krant die het lekker aanwakkerd. En maar blijven hameren dat ze niet geopereed kunnen worden.Jammer als je goed leest staat er weer in de media feestje verlopig allemaal besmet met carona maar ze hebben wel een prik of meerdere gehad

 9. Marcoweer

  Misschien Johan Derksen citeren in zijn herziende gedachtes over Baudet en zijn FVD. ik zeg doen.

 10. DubbelZout

  Ik weet niet door welke psychiater Thierry behandeld wordt, maar die gene bakt er in ieder geval niets van

  1. Marcoweer

   Een dergelijke geestelijke aandoening verhelpen kost nu eenmaal een lange tijd. Niet netjes van u om gelijk u twijfels over de behandelaar online te gooien.

 11. sonny

  Nu ben ik het met de anti-Adolf houding van Baudet niet eens!
  Onder Adolf had Europa geheid geen islamitische import, hieromtrent is geen twijfel mogelijk!
  Hij zette immers in op een echt Arisch volk, dus niet op draaiers van kameel keutels!

 12. Branzino

  “Als ik Johan Derksen dan even mag citeren: ik zeg doen! ”

  Je moet maar durven. Vorig jaar werd de spot met deze uitspraak van Johan Derksen “bekroond” met de Loden Leeuw voor de slechtste reclamespot van het jaar. Het was voor de Nederlandse Energie Maatschappij, als ik me goed herinner.

 13. Branzino

  Enigszins off topic misschien, maar ik heb foto’s van de woning van Thierry Baudet die laten zien hoe hij zich heeft voorbereid op Kerstmis. Een beetje vroeg wellicht, maar zonder zwarte piet is Sinterklaas voor hem natuurlijk niet leuk meer, vandaar.

  De foto’s laten de voor Baudet droom-kerstboom zien, namelijk zonder naalden. Dus ideaal voor anti-vaccers en anderen met een belonefobie, prikangst. Ik neem aan dat een aantal deelnemers hier nu ook zo’n ding willen. Kijk op: welke.nl/photo/BiermanM/met-zulke-kerstdecoratie-in-je-woning-we_20201204104529_493334

  Theo Hiddema heeft er trouwens niets aan, want zijn kat kan er onmogelijk in klimmen.

  1. Marcoweer

   Bedankt voor de tip ,ik ga gelijk op zoek naar zoeen ding.

 14. Ali Yas

  Macht corrumpeert, reden waarom we in dit land hebben geprobeerd dat te beteugelen. Zo hebben we bijvoorbeeld de Grondwet die grenzen stelt aan wat de overheid kan maken. De Trias Politica was ook een goed idee. Maar ja, (grond-) wetten bijten niet en zijn in elk geval niet sterker dan de wil van de machthebbers om zich eraan te houden. En als wij het allemaal prima vinden dat die onze rechten schenden dan hebben we het echt aan onszelf te wijten dat we een dictatuur in rollen.

  Met het Internet binnen handbereik (google maar eens “covid concentration camp darwin”) kunnen wij in elk geval niet zeggen het niet geweten te hebben.

 15. HD

  Geef mensen zoals Rutte en Hugo macht en het worden andere mensen, kan me nog de verkiezingen herinneren voordat Rutte premier zou worden, de beloftes van hem waren er vele.
  Niets maar dan ook niets van terug gekomen, alles is gelogen, een grote huichelaar.
  En CDA’er Hugo is nog erger.