Screen Shot 2021 12 04 at 130516

Geert Wilders en Sigrid Kaag vliegen elkaar keihard in de haren: "Je kan 'fatsoen' niet eens spellen"

Politiekdec 04 2021, 11:31
Geert Wilders en Sigrid Kaag zijn weer eens hard bezig op Twitter. De twee kemphanen zijn elkaar aangevlogen omdat Wilders commentaar had op de fundamentalistische klederdracht van een D66-Kamerlid. "Nee het is geen ISIS-aanval, maar een D66-Kamerlid," reageerde Wilders toen hij die buitengewoon merkwaardige beelden zag. Vervolgens werd Kaag boos. Heel boos. Woedend zelfs. En dat betekent natuurlijk: puur vermaak voor ons.
Dit zijn toch echt beelden die niet thuishoren in het Nederlands parlement. Dat je fundamentalistische denkbeelden hebt, soit. Maar dat je vervolgens op deze manier gekleed gaat in de Tweede Kamer is volstrekt belachelijk. Er is zoiets als een scheiding tussen kerk en staat, wat ook betekent een scheiding tussen religie en staat in het algemeen. Dit kan dan gewoon écht niet, zeker niet omdat je haar gezicht echt niet ziet en haar dus totaal niet kunt herkennen.
Geen wonder dus dat Geert Wilders er wat van zegt:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1466511679550894083

Kaag is woest

Hilarisch genoeg is die tweet tegen het zere been van Sigrid Kaag. Ze vindt het afschuwelijk, dat Wilders zoiets durft te schrijven. Hoe durft hij! Fatsoen, fatsoen, fatsoen!
"Fatsoen in taal en omgang met lekaar en respect voor de individuele keuze zijn de ondergrens van onze beschaving," aldus de vrouw die nóg steeds doet alsof ze moreel superieur is aan ieder ander mens op de wereld. "Deze tweet is meer dan smakeloos. Woorden doen ertoe. De grens van het fatsoen wordt hier opnieuw overschreden."
https://twitter.com/SigridKaag/status/1466720401975922690
Wilders: 'Je kan fatsoen niet eens spellen'
Het zal niemand verbazen dat Wilders dit niet liet gebeuren. "De grens van het fatsoen wordt overschreden als je je gezicht niet laat zien in ons parlement vanwege islamistisch imperialisme," aldus de PVV-leider. "Als je niet uitsluit mensen verplicht te vaccineren, als je onze huizen aan gelukszoeker geeft."
Oeps.
En dan de uitsmijter: "Je kan het woord fatsoen niet eens spellen Sigrid Kaag."
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1466727237202464774
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Zo. Die kan mevrouw Kaag in haar achterwerk steken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten