Amsterdammers boos over windmolenparticipatiebijeenkomsten: ‘De boodschap is duidelijk. De windturbines komen er hoe dan ook’

Boze Amsterdammers hebben hun onvrede geuit over de werkwijze van hun gemeente. Afgelopen maanden vonden er verschillende participatiebijeenkomsten plaats over de plaatsing van windmolens in de stad. Maar van ‘participatie’ kan men niet echt spreken. Er wordt door de gemeente gewoon niet geluisterd naar bezorgde bewoners en de Amsterdamse bestuurders doen toch wel wat zelf goeddunken. 

Tientallen Amsterdammers klagen tegenover AT5 dat de gemeente niet luistert naar haar eigen bewoners. Er zijn veel zorgen omtrent de plaatsing van mega turbines in de stad. Veel bewoners maken zich zorgen over de gezondheidsrisico’s en de natuur. Maar het blijkt dat gemeente de participatiebijeenkomsten niet al te serieus neemt, er wordt namelijk toch niet geluisterd naar de zorgen van stadsbewoners.

“De reflectiefase is een farce. Er werd gezegd dat gebieden niet meer konden afvallen. Het ging er eigenlijk alleen om dat we konden zeggen dat de molens een metertje naar links of rechts zouden gaan. Wat wij met zijn allen wilden zeggen, is dat we verschrikkelijk veel zorgen hebben over de gezondheid en natuur. En daar konden we heel weinig over kwijt.”

Het is niet voor het eerst dat de gemeente Amsterdammers schoffeert wat betreft de plaatsing van windmolens. De afgelopen jaren neemt het verzet tegen de komst van mega windturbines of windparken steeds meer toe. Veel stadsbewoners maken zich, terecht, zorgen over de gezondheidsrisico’s en de gevolgen op de omliggende natuur.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is niet voor het eerst dat de gemeente Amsterdam doof is voor kritiek. Al vaker toont het college zich niet bepaald betrokken bij het wel en wee van zijn eigen bewoners.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. hans-e-pans

  Ja Amsterdammer je krijgt waarop je stemt, maar het blijkt later altijd tegen te vallen.

  Maar bij de volgende verkiezingen kan er iets aan gedaan worden, hoewel ik denk dat de gewoontestemmers weer op de al eerder gestemde partijen zullen stemmen.

  De zogenaamde hersenloze gewoontestemmers leren het waarschijnlijk nooit, resultaten uit het verleden zijn geen zekerheid voor de goede toekomst. Zeker in Amsterdam niet.

 2. Shooter

  In de mooie linkse stad nu eindelijk de gevolgen van beleid zien. Heerlijk. Nu eens niet alleen twijfelachtige maatregelen in de provincie.

 3. dumbfarmer

  Het participeren in zo’n bijeenkomst wordt gewoon verkeerd opgevat..
  het is voor die clowns niet een participatie van bewoners die inspraak hebben op het verhaal.. maar een participatie van de gemeente aan een avondje tijd schrijven, doen alsof je luistert en daarna lekker bij de houtkachel op de bank hangen en zich verrot lachen om wat ze krijgen bijgeschreven voor de tijd die ze daar hebben gezeten.

  1. Baco

   Dat klopt, het is een kwestie van afvinken ✔️

 4. Human Beast

  Niet janken nu.
  Te laat Amsterdammers.
  Volpompen met windturbines, hek er om heen, en klaar is Klara.
  Veel plezier ermee 😂

  1. Heineken

   Vergeet ook niet zo,n joekel op de wallen neer te zetten. Kunnen de meisjes van lichte zeden zichzelf bedruipen.😜

 5. Re-al

  Dat is nou ‘linkse’ diktatuur.
  Ze doen alsof er ‘inspraak’ is, maar bepalen zelf
  altijd wat er gebeurt.

 6. Bunky01

  Dit is typisch een gevalletje van boontje komt om zijn loontje.

 7. Joko

  De linkse slang bijt in de eigen staart. Een denkwijze in ontbinding. Een langzame maar zekere dood.

 8. Albion

  Goedzo,
  Amsterdam kan niet schade genoeg worden berokkend. De stad is een soort spreekwoordelijk hol van ratten en kakkerlakken geworden. Amsterdam is meer dan een stad, de plek zelf is een ideologische Hotspot waar de stank van zwavel riekt als zijnde het een portaal is, rechtstreekst naar de krochten van de hel zelf.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Albion woont in de provincie, vandaar.

   😀

   1. Dubblecheck

    Alle Nederlanders wonen in een provincie. Wat is je punt tripledom?

 9. AS210854

  In het vondelpark is ook nog plaats genoeg voor een aantal windmolens.

  1. Nico Bee

   In de tuin van Paleis Huis ten Bosch ook!

 10. Nico Bee

  Ze komen er. En er komen er nog veel en veel meer. Dat is niet in ons belang maar in dat van het Zweedse Vattenfall.

  1. Heineken

   Nu heeft Amsterdam onze hoofdstad er een nieuwe attractie bij.
   Kinderdijk aan het IJ.

 11. Piet van Kooistra

  Hadden ze maar niet op die linkse fascisten moeten stemmen, boontje komt om zijn loontje.

 12. Heineken

  Leuk toch!! Zijn die groenlinkse burgers hun uitzicht op het IJ kwijt.
  Dat doet zeer. Het mes snijd aan twee kanten. De kreet Amsterdam heeft het!!! Gaat nu echt op. De manier waarop de politiek er mee omgaat, daar kan je wel je vraagtekens bij zetten.

   1. Heineken

    Je hebt gelijk dubbellam

    1. Gregorius van Dubbeldam

     Ik heb altijd gelijk, Heinekul.

     😎

     1. Heineken

      Kan ik hebben Greg, het blijft respectvol naar elkaar toe.

     2. Xyz1234

      “Ik heb altijd gelijk”. Dat is inderdaad wat Dubbeldom denkt. Laat dit waanidee even bezinken en u weet met wat voor een verwarde geest u te maken heeft. Een geest die compleet is losgezongen van de realiteit. Het lezen van enkele leugens van Dubbeldom, of 1 van zijn andere accounts, hier op DDS is overigens al voldoende om te begrijpen dat we hier met iemand te maken hebben die behoorlijk wat geestelijke bagage met zich meesleept en kennelijk nogal wat compensatiedrang voelt voor de geestestoestand waarin hij verkeert.

     3. Jorgen Hofmeester

      Ik ben een obsessie voor je geworden, is het niet, Xyz?

     4. Harry Haller2

      Je hebt helemaal gelijk, xyz. Door velen is Hofmeester geclassificeerd als een narcistische, gevoelloze psychopaat. O.a. door Floris/Merlot die voor Hofmeester een obsessie was omdat hij bij alle debatten en discussies met boter en suiker werd ingemaakt door deze ijzersterke debater. Floris muntte niet alleen uit in een veel breder kennis, maar ook in een zeer inhoudelijke en heldere debattechniek waardoor Hofmeester het altijd verloor en binnen de kortste keren groggy in de touwen hing.

     5. Jorgen Hofmeester

      De heer Haller heeft heimwee naar een allang verdwenen debater die in zijn fantasie in staat was mij inhoudelijk het hoofd te bieden. Hij heeft zelf de pogingen daartoe opgegeven en komt hier slechts nog om mensen uit te schelden.

     6. Harry Haller2

      Je ziet aan het toontje, Xyz, dat Hofmeester een doodzieke patient en zichzelf het onaantastbare en geniale middelpunt van het universum waant.

      De Floris waarover ik het had was zijn nachtmerrie en zijn meerdere, in alle opzichten. Natuurlijk probeert hij te bagatelliseren: dat is nog al wiedes.

     7. Jorgen Hofmeester

      “ De Floris waarover ik het had was zijn nachtmerrie en zijn meerdere, in alle opzichten. ”

      Floris had de gewoonte mij op dezelfde wijze als Haller uit te schelden, met name door mij allerlei psychiatrische stoornissen toe te schrijven. Mogelijk deed hij dat nog grover en agressiever dan Haller waarmee mogelijk is verklaard waarom laatstgenoemde Floris een superieure debater vond.

 13. Xyz1234

  Eigen schuld naieve Amsterdammers. Als je niet wilt luisteren naar waarschuwingen van realisten dan moet je de consequenties maar aanvaarden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.