Doorgedraaid OMT wil meer, meer, meer mondkapjes: ‘Winkelstraten, sportevenementen en bij DEMONSTRATIES’

Het Outbreak Management Team (OMT) gaat wéér een stap verder dan de meeste mensen voor mogelijk hielden, dit terwijl de ziekenhuisopnames en de sterfte door Covid alleszins meevallen. Want, zeggen de experts, het is tijd voor het kabinet om de mondkapjesplicht uit te breiden. Ja, ja, zelfs bij demonstraties zouden mensen een mondluier op moeten.

Het OMT heeft een nieuw advies uitgebracht aan het kabinet. Zoals we onderhand gewend zijn gaat het advies weer eens veel te ver. Want het geflipte OMT wil dat het kabinet de mondkapjesplicht uitbreidt. Dit terwijl het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen door Covid overduidelijk onder controle is.

Nieuwe plekken waar de mondkapjes gebruikt zouden moeten worden? Bij sportevenementen, op drukke markten, in drukke winkelstraten, en zelfs bij demonstraties. Ja, dat lees je goed. Als je wilt demonstreren tegen het belachelijke overheidsbeleid moet je een kapje op. Doe je dat niet, dan krijgt de ME ongetwijfeld toestemming om je helemaal in elkaar te rossen. Dat hoort immers bij het nieuwe normaal in ons land.

Fleur Agema is woest

PVV-Tweede Kamerlid Fleur Agema reageert woedend op dit belachelijke overdreven advies. Een mondkapjesplicht “in de buitenlucht” is, stelt zij terecht, “totaal idioot.”

“Week op week meldt het RIVM NUL buitensettings als het gaat om plekken waar mensen vermoedelijk besmet raken,” legt ze uit. “NUL.”

“NUL wetenschappelijke proportionaliteit,” concludeert ze dan ook. “Dit is hoe je je draagvlak kwijtraakt.” Tenslotte bijt ze de doorgedraaide OMT’ers toe: “Hou op!”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Natuurlijk gaat het kabinet vrijwel zeker mee met dit advies. Want het kabinet vindt meer, meer, meer regels altijd ge-wel-dig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Arbeider65

  Ze kunnen me de pot op in de buitenlucht. Vraag is: wie en hoe willen ze dit weer handhaven? Als ik wandel ook? Dan wandel ik wel heel vroeg en laat in de avond. En sportwedstrijden. Zie je het voor je? 45000 mensen met kapjes? Ik denk dat de meesten afhaken en dat ding onder de kin hangen. De buitenlucht was toch prima. Wat een idioten en zig zag beleid van het OMT.

 2. Marcoweer

  Ja dat komt door die mensen die je nu al buiten of alleen in de auto ziet met zoeen ding op. Dat brengt ze op ideeen , vinden ze leuk kijken hoe gek je mensen kunt krijgen onzinnige dingen te doen.

  1. Jack Flash

   Ze kenne me de pot op dat stelletje halve garen!

 3. Nikita

  Nederland zinktdt hardtd af succes ermee.

 4. Peter den Bekker

  Als OMT zou ik een boerka adviseren.
  Compleet van de pot gerukt!

 5. Paardenmiddel

  Gaan we niet doen. Ze kunnen zoveel eisen, die criminelen.

 6. Gregorius van Dubbeldam

  Het OMT is zeer bezorgd over de angstaanjagende besmettingscijfers van Omikron die de komende weken mogelijk een akelig zorginfarct zullen veroorzaken. Dat ziet er inderdaad niet best uit en in dat licht snap ik dit advies wel

  1. leukeditter

   ze kunnen zeggen wat ze willen..doet straks niemand meer aan mee…en terecht

   1. Gregorius van Dubbeldam

    Dan zullen we zwaarder op handhaving moeten inzetten.

    1. Kokkie_2

     Mondkapjes! Goedkoper dan ooit… en je steunt DDS door ze te kopen
     Misschien niet altijd fijn, maar ik heb wel goed nieuws. Door onze samenwerking met Stil.nl kunnen we onze lezers namelijk spotgoedkoop mondkapjes aanbieden. Vanaf 0,17 euro per mondkapje kunt u ze al inslaan. Dat is géén geld.

     Dus, doe uzelf en uw portemonnee een plezier en ga naar Stil.nl om mondkapjes te kopen. Oh, en weet dat als u ze daar komt, u DDS ook een beetje steunt omdat wij een percentage krijgen van de verkoopprijs.

    2. Xyz1234

     ‘We’? U heeft helemaal niets in te brengen in dit beleid.

     1. Harry Haller2

      Blubberdam heeft een symbiotische relatie met de overheid en zich voor 100% vereenzelvigd met het beleid.

     2. Gregorius van Dubbeldam

      Dat valt mee, beste Haller, ik gebruikte een gebruikelijke indrukking: als ik ‘we’ bedoel ik niet dat iedereen zich er aan moet conformeren. Als er bijvoorbeeld morgen regen dreigt en ik zeg dat we morgen een paraplu zullen moeten opsteken betekent dat niet dat jij je niet gewoon mag laten natregenen.

      🤓

     3. Harry Haller2

      Je gebruikte ‘we’ in de stijl van de majestatis pluralis.

     4. Gregorius van Dubbeldam

      Nee, Haller, zo gebruikte ik het meervoud niet. Weet je eigenlijk wel wat de pluralis majestatis betekent? Het zou wel heel vreemd zijn als ik deze meervoudsvorm zou gebruiken.

    3. Woordkunst

     Ga jij handhaven stoere jongen?
     Heel onverstandig om de ziekenhuizen extra werk te bezorgen omdat jij met een gebroken neus op de IC komt te liggen omdat jij met je bijdehante bakkes zonodig de pias moet uithangen….

     1. Magyar

      Hij zou er wel van opknappen wanneer die scheve muil van hem eens gefatsoeneerd gaat worden.

      😀

     2. Gregorius van Dubbeldam

      In de kern is Magyar een lieve man, hij wenst zelfs genetisch afval te fatsoeneren.

      😂

    4. Baco

     Op basis van wat pipo? ze moeten jou je kop kaalscheren

    5. Baco

     En wie zijn “we” dan pipo?

    6. Shooter

     We?

  2. Arbeider65

   Misschien ben jij een bange wezel, ik denk van wel. Maar…. Het ging toch om het aantal ziekenhuis bezettingen en het verminderen daar van? Terwijl Omikron wel besmettelijker is, maar niet zo dat men in het ziekenhuis terecht kwam.
   Ik ken veel mensen die covid hebben gehad en niemand is terecht gekomen in het ziekenhuis.

   1. Gregorius van Dubbeldam

    Omikron is wel minder ziekmakend en leidt gemiddeld tot minder ziekenhuis- en IC-opnames maar omdat het zo razend besmettelijk is geldt de wet van grote getallen en zullen de ziekenhuizen de komende weken te maken krijgen met heel erg veel opnames.

    nieuwsblad.be/cnt/dmf20220110_92939550

    rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5279200/veel-besmettingen-omikron-ziekenhuis-hoe-veel-einde-pandemie

    1. Baco

     We zien dat bij heel veel mensen het tussen de oren zit, daar kun je behoorlijk ziek van raken…

  3. RvdBe

   “Dat ziet er inderdaad niet best uit en in dat licht snap ik dit advies wel”
   Jij hebt nog nooit het licht gezien.

  4. Harry Haller2

   Dubbeldam:

   1. Mondkapjes houden geen virus tegen.
   2. In de buitenlucht kun je niet besmet worden.

   100 keer overschrijven, proberen te onthouden en verder met je trölgedrag kopje onder gaan in een gierput.

   1. Woordkunst

    En kopje onder blijven

  5. Baco

   De “besmettingscijfers” zijn niet angstaanjagend, typetjes zoals angstprediker pipo doen er wel alles aan om dit zo over te laten komen.

   “mogelijk een akelig”, “advies”

  6. Human Beast

   @zak lucht: Welcome to hell 😂

 7. Kokkie_2

  Beste Michael.
  Mag ik u bij deze bedanken voor een uurtje vermaak.
  Het betreft het lezen van uw twitterberichten.
  twitter.com/MichaelvdGalien

  Deze vond ik wel een absoluut hoogtepunt:
  De enige reden waarom ze zo hard Thierry Baudet en zijn FVD aanvallen is dat hij te groot en populair wordt.
  De Peilingen zijn fake als in USA… ze kunnen niets anders dan de kop van de slang afhakken.
  Zoals gebeurde met Fortuyn..
  Thierry verbindt, ze haten het.
  #IkSteunBaudet

  Nogmaals, hartelijk dank.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Inderdaad, geestig.

   1. Kokkie_2

    Willem Bengel komt ook geregeld langs.
    Familie krijgt je, vrienden kies je zelf.

 8. JFU

  Hier bij geven die “experts ” dus toe dat mondluiers geen enkel nut hebben. Puur symbool politiek , net als zovele maatregelen.
  Nu dus weer een nieuwe versie dat net zo nutteloos is.
  Wat volgt?

 9. Xyz1234

  Het wordt elke dag hilarischer. Niet alleen door de belachelijke voorstellen van het OMT en de idioten die deze adviezen overnemen en als beleid uitvaardigen, maar ook door de nog altijd aanwezige slaafse Nederlanders die hier klakkeloos in meegaan.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Je kunt je terzake de Corona-maatregelen natuurlijk ook laten informeren door Ninefornews en Blckbx.

   😎

   1. leukeditter

    is dat minder dan NU en rtl?

    1. Branzino

     @leukeditter
     “is dat minder dan NU en rtl?”

     Ja, zonder ook maar een spoor van twijfel. En ook veel beter dan Parool, NRC, AD, Telegraaf, Trouw, Volkskrant, EenVandaag, Op1, Nieuwsuur, alle regionale bladen, Elsevier, HP/De Tijd, Vrij Nederland en alle andere msm waarvan ik even niet op de naam kan komen. Allemaal geven ze een eigen interpretatie, maar die is gebaseerd op (dezelfde) feiten.

 10. plakband

  De huidige machthebbers zijn geen probleemoplossers. Ze stellen alleen prijs op adviezen met risicomijdende besluiten. Vooral het uitsluiten van persoonlijk risico heeft hoge prioriteit. Afschuiven op de bevolking is het credo.

 11. MM

  De rambam kunnen ze krijgen.
  Dit soort imbecielen zijn niet meer uit de totalitare modus te redden.
  Fleur slaat de spijket op de kop.

 12. Bunky01

  Door het dragen van bek-luiers krijg je op den duur te weinig zuurstof in je hersenen zeggen ze. Het lijkt er veel op dat de OMT leden door dit zuurstofgebrek blijvende hersenschade heeft opgelopen. Het onvermogen wordt per week duidelijker.

 13. Adriaen van Bergen

  De volgende demonstratie moet een raid op het Binnenhof zijn.

 14. GewoonJohan

  Heeft niets met gezondheid te maken, maar eerder met gedragstherapie.
  Mondkapjes beschermen tegen helemaal niets. Doe maar eens een mondkapje op bij een ebola uitbraak. Kunnen ze wel roeptoeteren dat het een beetje beschermt, maar dat andere beetje blijft toch fataal.
  Je kunt ook gewoon naast een verpluveringsmachine staan met je mondkapje op.
  Zul je zien dat je neus nog steeds vol met stof zit.
  Als je mondkapje nog steeds stof doorlaat, wat zegt dat dan over de bescherming tegen een virus slimboos ?

 15. dumbfarmer

  Binnenkort in de uitverkoop bij Siewert: rebreather maskers, met levenslang abbonement op de filters.

 16. Baco

  Mondkapje? draag ik niet..

 17. Re-al

  Afgezien, dat dat hele “kojona”-verhaal niet klopt :
  mondkapjes houden geen ‘virussen’ tegen :
  die zijn tientallen malen kleiner dan de openingen in de stof van de mondkapjes.
  Staat ook op de verpakkingen.

 18. yellow thread street

  Het OMT begint steeds meer rare trekjes te vertonen en ze krijgen er waarschijnlijk een kick van als ze de mensen steeds verder kunnen onderdrukken in hun vrijheden.
  Stelletje slavendrijvers.
  Als dit ingevoerd wordt dan mag wat mij betreft de burgeroorlog uitbreken.

  1. Vrijedenkert

   OMT aka medisch politbureau!

 19. Re-al

  Dit is een slinkse manier om tegen demonstranten op te kunnen treden.
  Demonstreren is een onaantastbaar Grond-recht.

  Over de hele wereld wordt gedemonstreerd, tegen de diktatoriale maatregelen.
  Van Australie tot Canada.
  Van Zuid-Korea tot de V.S.
  Van Israel tot Schotland.
  Van Portugal tot Georgie.
  Van Nederland tot Frankrijk en Italie.

 20. Human Beast

  Het eerste EU land heeft het licht gezien.
  Spanje ziet covid als een griepje.

 21. Vrijedenkert

  Knettergek! Slechts een op de duizend besmettingen is terug te voeren naar de buitenruimte…

  Het drillen, hersenspoelen en bevolking onder de knoet houden met allerlei flauwekul moet stoppen!
  Bekgoklap draagt nihil bij om besmettingen te voorkomen.

  1. Baco

   Gewoon geen mondkapje dragen Vrijendenkert, het is niet zo moeilijk…

 22. RvdBe

  Zag net 1 of andere obese arts met een hete aardappel in zijn strot dit lopen promoten die vetklep heeft totaal geen recht van spreken, gadverdegadver.

 23. RvdBe

  Ik snap de verwarring niet, het is toch allemaal vrij logisch?
  Eerst moet je een niet werkend mondkapje op tegen een levensgevaarlijk virus en nu een medisch mondkapje tegen een vrij onschuldig virus…..

  1. Baco

   1 woord! massa-hypnose