Een beetje druk doet een hoop! Kabinet bedenkt zich: winkels tóch open zonder afspraak tot 17.00 uur

Voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis komt het dagelijkse aantal positieve coronatests boven de 35.000 uit. Tegelijkertijd is het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen iets gedaald. Toch besluit het kabinet ineens om te gaan versoepelen. Eerst leek het erop dat winkels tot 17.00 uur open mochten blijven en dat er alleen op afspraak kon worden gewinkeld. Maar nu blijkt dat winkels ‘gewoon’ open mogen gaan en er alleen een maximum aantal bezoekers per vierkante meter moet worden gehanteerd.

Onder druk wordt alles vloeibaar en dat geldt zeker voor kabinetsbeleid. De horeca krijgt natuurlijk nog steeds een dikke middelvinger van het kabinet, maar sportscholen, kappers, winkels en het hoger onderwijs gaan wel weer open. Om één of andere reden staat er in de rekenmodelletjes van het RIVM dat horecabezoek voor apocalyptische scenario’s in de ziekenhuizen gaat zorgen. Maar massaal naar school en winkelen is geen enkel probleem, óók niet met recordcijfers qua besmettingen!

Het is overduidelijk dat deze versoepelingen niets te maken hebben met effectief coronabeleid. Het kabinet is gewoon hartstikke bang dat anders de pleuris uitbreekt en hoopt dat deze versoepelingen nét genoeg zullen zijn om het volk koest te houden. ‘Pak je kappertje, kanaliseer je woede in de sportschool en koop jezelf wat leuks.’ Wel even die QR-code scannen en dat zinloze mondkapje moet ook nog steeds gedragen worden in winkels, anders lijkt het alsof het kabinet helemaal geen macht meer heeft!

Waarschijnlijk is dat ook de reden dat bijna alles na 17.00 uur weer dicht moet, zoals de NOS meldt. Iedere expert kan je vertellen dat het in stand houden van die maatregel er juist voor zorgt dat er sneller mensenmassa’s ontstaan, omdat ze niet over de hele dag kunnen worden verspreid.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Met dit soort grote versoepelingen is het toch een regelrechte misdaad dat de horeca dicht moet blijven? Gooi dan maar gewoon direct alles open en adviseer kwetsbaren om zoveel mogelijk contact te vermijden. Die lopen, zelfs na vaccinatie, relatief het meeste risico. En de ongevaccineerden hebben de risico’s inmiddels zelf geaccepteerd, dus waar doen we moeilijk over? Het kabinet moet eens kappen met telkens maar aan enkele ‘knoppen’ te draaien en doen alsof het dan allemaal nét kan. Dat argument gaat niet op als de besmettingscijfers een recordhoogte (via het AD) hebben bereikt in een periode met de zwaarst getroffen maatregelen tot nu toe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Monty

  Als of dit kabinet hier gevoelig voor is en de totalitaire contr0lestaat laat vallen.

 2. Florissa

  QR-code scannen,hoeft helemaal niet bij Bol.com
  Winkeliers laat de regering het lazerus krijgen ,alles is bedrog .

 3. Xyz1234

  Moeten we de winkeliers nu feliciteren met deze pyrrusoverwinning? De politiek heeft besloten om alles dicht te gooien zonder enige onderbouwde redenering. En nu ze weer een klein beetje ruimte geven zitten we nog steeds met die mondkapjes en QR code, maar voelen sommigen het zelfs als een overwinning. Begrijpt dan niemand dat het juist deze regering is die over de termijn van de afgelopen twee maanden als winnaar uit de bus komt?
  Alleen als al die vreemde maatregelen worden opgeheven valt er wat te juichen.

  1. Jorgen Hofmeester

   Yyz meent, zoals veel vaccinwappies, dat de regering iets heeft te winnen met het opleggen van Coronamaatregelen. Iets met Schwab, Soros en Gates, begrijp je wel?

   1. Baco

    pandéwappie pipo is een prikfascist die helemaal niets begrijpt van de QR samenleving…

   2. Xyz1234

    Iemand die op kinderachtige wijze mensen corrigeert wanneer zij een d of t verkeerd schrijven en met de meest vreemde nicknames iedere keer opnieuw ten tonele verschijnt om te liegen, schelden en onzin te verkopen, valt simpelweg niet serieus te nemen. Nog niet met de beste wil van de wereld. Dus blijft u lekker volhouden dat deze regering alles doet in het belang van het volk en de volksgezondheid, dan houden wij intussen de feiten wel in de gaten.

    1. Harry Haller2

     De rol van Jorgen Hofnar is volledig uitgespeeld. Niemand neemt de dwaas nog serieus.

     1. Jorgen Hofmeester

      Dat geldt niet voor de oude heer Haller die onverminderd sterk uit de hoek komt met bijdragen waarin inhoudelijkheid, vriendelijkheid en beschaving om de voorrang strijden.

    2. Jorgen Hofmeester

     Wat bedoelt Xyz dan met zijn opmerking dat het Kabinet in deze crisis als overwinnaar uit de bus komt?

   3. Re-al

    Oei : Laat iedereen nu weten dat Schwab, Soros en Gates regelmatig overleggen met allerlei regeringsleiders, en dan ook op het WEF spreken.
    De plannen kun je zie op e WEF-site.
    Als overheids-tr*ll val je nu al door de mand. Oei, oei: dat wordt niet gewaardeerd.

 4. Kokkie_2

  Het gewijzigde regeringsstandpunt is ongetwijfeld veroorzaakt door de vlijmscherpe artikelen op DDS.
  Daar is de regering uitermate gevoelig voor.
  Met dank aan DDS, welke de opening van Nederland heeft veroorzaakt.
  Michael van der Galien for President!

  1. Jorgen Hofmeester

   Klopt, de staatsmedia zwegen als het graf.

   😎

   1. Baco

    Wat doe jij hier Pipo

    1. Kokkie_2

     Voor u is het natuurlijk meneer Pipo.

     1. Baco

      Voor jou is het gewoon je..

    2. Harry Haller2

     De hofnar, de frituurkoning en de verstandelijk beperkte monty: ze tellen niet meer mee – door hun permanente pissen tegen de wind in hebben ze verloren en zich volledig buitenspel gezet.

    3. Harry Haller2

     De hofnar, de frituurkoning en de verstandelijk beperkte monty: ze tellen niet meer mee – door hun permanente pissen tegen de wind in hebben ze verloren en zich volledig buitenspel gezet.

 5. Shooter

  Er werden 50 dingen afgepakt en krijgen er een paar voor terug. Nationale feestdag! Moeten wij eens doen

  1. Baco

   Er wordt helemaal niets teruggegeven want zonder QR, waar we overigens niets over horen, mag je niet eens pissen in de mack…

 6. Re-al

  Open de economie. Open de samenleving.
  Er is geen epidemie.[ IFR=0,15%: influenza-cijfer.]

  Geen lock down, geen mondkapjes, geen afstand,
  geen qr-code, geen 2G, geen Nood-wet.
  Gewoon allemaal niet aan mee doen. Is het meteen over.

  De Grondwet garandeert : vrijheid. NU !

 7. Ali Yas

  “en adviseer kwetsbaren om zoveel mogelijk contact te vermijden”

  Dat heeft alleen zin als je op korte termijn groepsimmuniteit kan bereiken. Men beweerde dat dat met de baanbrekende mRNA-‘vaccinatie’ zou lukken, maar we zijn nu een jaar verder en dat heeft niet gewerkt. Deze aanpak is met het verschijnen van Omicron definitief door het ijs gezakt.

  We zouden alsnog kunnen gaan voor groepsimmuniteit door de ziekte eenvoudig door te maken. Met de bijzonder milde Omicron-variant is dat zelfs een uitmuntend idee. Maar dan moet je alle maatregelen die erop gericht zijn besmettingen te voorkomen wel ogenblikkelijk staken natuurlijk, anders duur het te lang en zijn de kwetsbaren de klos.

  Maar ja, redelijke argumenten doen er niet meer toe. Het is een ongekend machtsspel en we zijn knettergek als we daar als volk nog langer aan meedoen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.