Fleur Agema pakt “sturen op verplaatsingen”-strategie Rutte aan: ‘Voor zover het plan. De verplaatsingen verplaatsten zich naar België’

De lockdowns in Nederland waren en zijn vooral bedoeld om de mobiliteit aan te pakken. Nederlanders moeten zo veel mogelijk thuiswerken en het liefst zo veel mogelijk tijd in een kleine bubbel te spenderen. Dat was ten minste iedere keer het plan van premier Rutte. Maar iedere keer werkte het niet, ook nu gaan Nederlanders en masse naar de buurlanden toe. Tot zover het grote plan van Rutte, aldus PVV-politica Fleur Agema. 

Een belangrijke reden waarom Nederland zo veel lockdowns heeft gehad was om de grote mobiliteit van Nederlanders aan banden te leggen – het idee was dat met een daling van de verplaatsingen ook de verspreiding van het virus zou remmen. Meermaals heeft Mark Rutte bij de persconferenties uitgelegd waarom het zo belangrijk is om zo veel mogelijk thuis te werken en überhaupt zo veel mogelijk thuis te blijven. Maar iedere keer blijkt dat Nederlanders zich hier toch wel weinig van aantrekken.

Aan het eind van de vorige lockdown bleek dat de mobiliteit gewoon weer even hoog was als voor de lockdown. Uit het onderzoek van Kantar bleek dat het aantal verplaatsingen alleen maar was toegenomen. Ook nu blijken Nederlanders niet stil te zitten.

Terwijl de Nederlandse detailhandel een verlies van vier miljard euro heeft geleden in vier weken tijd, profiteren onze buurlanden gretig van de Nederlandse lockdown. Terwijl het kabinet onze economie schaadt geven Nederlanders gretig hun geld uit in het buitenland. Het plan om het aantal verplaatsingen aan te pakken, is opnieuw faliekant mislukt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Als criticus van het Nederlandse coronabeleid heeft Agema al vaker de blunders van Rutte en consorten opgesomd. Maar ook deze flater mag niet onbenoemd blijven. Terwijl Nederland op slot zit, met alle gevolgen van dien, zijn ons buurlanden dat niet. En zolang de grenzen blijven openstaan maakt het weinig uit dat ons land op slot zit, voor vertier rijden mensen wel even naar het buitenland. Het ‘cruciale’ plan om de mobiliteit aan te pakken is dus flink mislukt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

71 reacties

 1. Paardenmiddel

  Weer mis ik de achterliggende reden van deze lockdowns: chaos scheppen en mkb vernietigen. Heeft niets van doen met besmettingen.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Wat zou de logica achter deze ‘achterliggende reden’ zijn, Paardenmiddel?

  2. Nostradamus

   De achterliggende gedachten is om de kleine ondernemer kapot te maken en alle inkomsten te sluizen naar de multinationals. Grote investeringsmaatschappijen met een hele grote buffer die aan de andere kant weer aangevuld wordt door hun grote online winkels als amazon, bol etc.. Voor hun is dit alles één grote win.

   1. Gregorius van Dubbeldam

    “De achterliggende gedachten is om de kleine ondernemer kapot te maken en alle inkomsten te sluizen naar de multinationals.”

    Welk belang zouden politici daarbij kunnen hebben?

    1. Baco

     politici hebben daar geen belang bij die moeten enkel en slechts het WEF beleid uitvoeren…

 2. Gregorius van Dubbeldam

  Fleur is een aandoenlijke stuurvrouw aan de wal. Een deprimerend beeld.

  1. Fax uit Darmstad

   Engbek,

   Dat is Kaag al.

   1. Woordkunst

    Of Ollongren
    Of Halsema
    Of Broekers knol
    Of Simons
    Wacht nog steeds op de zgn “sterke capabele vrouwen” die ons land wel even zouden verbeteren.

    We wachten nog steeds….

  2. leukeditter

   smerig stuk vreten dat je bent , Fleur en Caroline zijn pas wijven die opkomen voor hun land.. Kaag en Ollongrek zijn fascistische trutten die eigenlijk aan de hoogste boom horen te hangen..walgelijke figuren

 3. Ongevaccineerde

  Kan niet wachten op de debatten tussen Fleurke en Ernst Kuipers.
  Ze gaat hem vast en zeker vertellen dat hij het verkeerd ziet, doet of inschat.
  Of Baudet, die hem gaat vertellen wat een virus, vaccin of epidemie inhouden.

  Eindelijk 2 D66 vakministers, zoals DDS en FvD vaak bepleit hebben.

  1. Fax uit Darmstad

   Die MDL arts heeft al eerder laten zien dat hij heel goed in cijfertjes is.

  2. dumbfarmer

   vakministers.. als in plucheplakkers in vak k inderdaad…

 4. LifeBuddy

  En Weer heeft de PVV gelijk en is de zuigkracht van het afvoerputtje als de motor van een raket. De beste Rechtse stuurlui staan aan wal, maar eens komt de tijd van opruimen.!!!
  binnenland/de-coke-klotst-tegen-de-kades-van-de-rotterdamse-haven-wat-kunnen-ze-doen~a0a62617/

 5. dumbfarmer

  Rutte is een idioot die niet buiten zijn eigen bubbel kan denken. Die gast heeft volgens mij absoluut geen sociaal leven buiten de kamers in den haag, dus voor hem was het al redelijk normaal om afgezonderd of in beperkt gezelschap te functioneren, en denkt dat dan toe te kunnen passen op een hele bevolking.
  Elk normaal gezin heeft duidelijk een grotere ‘bubbel’ waar men mee wil/moet/kan omgaan op dagelijkse basis, maar dat fenomeen is die gast totaal vreemd, om maar te zwijgen van het totale gebrek aan empathie of inlevingsvermogen in andere denkwijzen dan die van hemzelf..

 6. Peter den Bekker

  Wat een idioot Dubbeldom. De logica achter de achterliggende reden? Tja, daar is hij te dom voor om dat te zien.
  En dan zo’n stompzinnige opmerking over Fleur. Dat ga je krijgen als je als partij in een cordonne sanitaire zit. Maar ook dat snapt hij niet.

 7. MM

  Ik wil het kartel verplaatsen naar Vuurland.
  En ja, die hele EU idem.

 8. Mar

  Toch eens vragen aan Fleur of zij kan uitleggen waarom de QR codecheck in België geen probleem is voor de zeer op hun medische privacy gestelde figuren en wel als dit plaatsvindt in Nederland.

  1. Harry Haller2

   Wellicht omdat de Belgen onderhorige slavenzielen zijn die voor iedere autoriteit sidderen, Mar.

   Het grote gevaar zit ‘m niet in de QR-code zelf, maar in de mogelijkheid dat dit de opmaat is naar een Chinees social-contröl/credit systeem met Europese snit. De QR-code kan namelijk gekoppeld worden aan ieder ander digitaal dossier van burgers. Een onweerstaanbare mogelijkheid tot totale contröle die geen verlekkerde em kwijlende politicus kan negeren: de zittende macht maakt zich daarmee werkelijke onaantastbaar.

   Had jij 15 jaar geleden gedacht dat je je vingerafdrukken moest inleveren om een paspoort te bekomen?

   1. Kokkie_2

    Wellicht omdat de Belgen onderhorige slavenzielen zijn die voor iedere autoriteit sidderen.

    Er was ooit een volk, door Harry Hakker den Tweede ver boven de Nederlanders geprefereerd, dat het gezegde: “Befehl ist Befehl” heeft uitgevonden.
    Waren dat dan toch de onderhorige Vlamingen en Walen, ook wel Belgen genoemd?

   2. Kokkie_2

    Omdat Harry Hakker den Tweede pas in Nederland is, even een klein beetje hulp om de bijdrage van Mar te begrijpen.
    “waarom de QR codecheck in België (en Duitsland) geen probleem is voor de zeer op hun medische privacy gestelde op visite zijnde Nederlanders en wel als dit plaatsvindt in Nederland. “

   3. Mar

    Harry gaat zeker nooit naar Amerika, want als je meemaakt wat ze daar allemaal van je willen weten en wellicht al weten.

    Vingerafdrukken worden opgeslagen op de chip van je paspoort. Is voor die Amerikanen wel weer makkelijk want dan kunnen ze vergelijken en zien ze als jij met een vervalst paspoort zou reizen.

    1. Harry Haller2

     We hebben het niet over de USA Mar, maar over de QR-code in Nederland en over de daaruit eventueel voortvloeiende/gekoppelde gevolgen. Of vind jij dit maar onzin?

     1. Kokkie_2

      De nooduitgang is aan het einde van de gang links.
      Rechts gaat u naar Nederlanders die in België zonder probleem hun QR code tonen.

     2. Harry Haller2

      Omdat kokkie zo aandoenlijk blijft aandringen op een reactie, hierbij -speciaal voor deze onderontwikkelde analfabeet- een herhaling van de kernboodschap die hij miste:

      “Het grote gevaar zit ‘m niet in de QR-code zelf, maar in de mogelijkheid dat dit de opmaat is naar een Chinees social-contröl/credit systeem naar Europese snit. De QR-code kan namelijk gekoppeld worden aan ieder ander digitaal dossier van elke burger. Een onweerstaanbare mogelijkheid tot totale contröle die geen verlekkerde en kwijlende politicus kan weerstaan: de zittende macht maakt zich daarmee werkelijke onaantastbaar.”

      Ik begrijp dat dit te hoog gegrepen is voor onze brave instellingskok en hij ook niet weet wat hij daar mee aan moet of hoe te reageren.

    2. Baco

     Nee mar dat is niet waar, het is een wereldwijd verzamelen van DNA, die niets te maken heeft met een vals paspoort.
     De QR is een opstap, mensen zijn echt blind en vooral achterlijk

 9. Monty

  ”En zolang de grenzen blijven openstaan maakt het weinig uit dat ons land op slot zit,”

  Agema bepleiten dus naast de lockdown een hermetisch afsluiten van onze grenzen.

  Partij Van de ………

 10. king

  Fleur is te minste iemand met verstand in Den Haag .

  1. Kokkie_2

   Fleur is de minste iemand met verstand in Den Haag .
   of
   Fleur is tenminste iemand met verstand in Den Haag .

  2. Lefty

   Vooral een lekker stuk. “Met dillen tussen de billen zou zelfs Metusalem nog willen”.

 11. roodkapjelusttaart

  Satan wil Gods Tempel vernietigen, via mRNA-boosters in onze DNA-strengen, mensen
  red uw ziel van deze waanzinnige.

  1. ThePaul

   waanzinnige = roodkapjelusttaart?

 12. Mar

  @Baco

  Dus een vinger op een knopje leggen waarmee je vingerafdruk wordt gescand/gelezen geeft je DNA prijs? Dus een prik met vloeistof in je arm geeft je DNA prijs?

  Man, als je zo argwanend ben, zal je dus ook nooit bloed laten afnemen of urine inleveren voor onderzoek. Ergo conclusio, nooit naar de dokter of het ziekenhuis. Nooit mee naar het politiebureau om uw alcoholpromillage te meten. Nooit naar de tandarts. Je weet maar nooit tenslotte.
  Weet je waar je navelstreng is gebleven na je geboorte?

 13. Mar

  Bij de weg, mensen die de QR code hebben verkregen na een positieve test op corona en daarna genezen, moeten dus vrezen dat men in het bezit is van hun DNA.

  En ja, al die spookverhalen zijn aan mij niet besteed.

  1. Harry Haller2

   “En ja, al die spookverhalen zijn aan mij niet besteed.”

   Wat heerlijk als je zo’n simpele mind hebt – dat moet een enorme gemoedsrust geven: vertrouw de overheid in alles wat ze doet en het komt goed.

   Gefeliciteerd Mar!

  2. Gregorius van Dubbeldam

   “al die spookverhalen zijn aan mij niet besteed.”

   Aan mij ook niet, maar je zult de dwazen hier niet de kost moeten geven die ze blindelings geloven.

   1. Harry Haller2

    De uitdrukking is “je zult ze de kost moeten geven”.

    Wanneer ga je je schoolgeld terughalen, Dubbeldam?

    1. Gregorius van Dubbeldam

     Dank voor de correctie, Haller.

 14. Florissa

  Je zou maar al je geld in aandelen hebben gestopt van Amazone en bol.com,dan hou je gewoon de boel nog 3 maanden dicht ,wat jou Rutte ,je hebt helemaal niks met Nederland vuile Rat .

 15. Uwehetgeweten

  ht*ps://m.youtube.com/watch?v=NKaRsn05Bhw

 16. Uwehetgeweten

  Mogelijkheden met microchip met inplant

  ht*ps://m.youtube.com/watch?v=lJrn0VgVUIs&feature=youtu.be

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Deze bron is te stupide voor woorden.

 17. Piet Klein

  We naderen een diepte punt in de Nederlandse geschiedenis de beëdiging van Rutte IV. Rutte die er niet voor terugdeinsde om het leed dat werd aangericht in de toeslagenaffaire te proberen te verdoezelen, die er niet voor terugdeinsde om Omtzigt die deze affaire op de agenda wist te houden te dumpen. Die er niet voor schuwde om daarvoor te liegen en te bedriegen. Het leed dat is aangericht is buiten proporties. Het gebrek aan integriteit is buiten proporties. Er was maar één passende actie en dat was dat deze man de politiek verlaat.

  Kaag en Segers waren daar heel duidelijk in maar zijn inmiddels zijn ze 180 graden gedraaid. Volstrekt onbetrouwbare politici. Ook deze politici hebben lak aan de integriteit. Kaag die faalde, loog toen ze op de ambassade een relatie kreeg met een Palestijns politicus, loog over de documentaire die de NPO heeft gemaakt, faalde op de repatriëring vanuit Afghanistan. Deze vrouw krijgt als dank voor haar falen een ministerschap van Financiën toebedeeld.

  De club die nu aantreedt heeft kennelijk niets met democratie, met integriteit van de politiek en steunt politici die liegen en bedriegen.

  Zowel Rutte als Kaag zijn betrokken in World Economic Forum zijn er niet open over, maken niet duidelijk wat zij daar doen, welke afspraken zijn voor Nederland maken. Het kunstje van liegen en bedriegen lijkt onverbeterlijk. Het geweld aan doen van de democratie blijft maar doorgaan. Op geen enkele manier betrekken ze wie dan ook in de plannen en wat erger is het lijkt dat ze totaal niet begrijpen waar mee ze bezig zijn.

  Groningers, weggeven van geld aan Europa en accepteren dat je gechanteerd wordt op de hypotheekrente aftrek en dus nul komma nul euro daarvan terugziet. duurste zorg die bovendien teveel bezuinigd is, duurste openbaarvervoer, zotte pensioenplannen die alleen maar de burger benadelen….

  In het coronadossier fout op fout stapelen waarvan de ernstigste is dat als in de zomer al duidelijk is dat er een grote oversterfte is die niet verklaard wordt door de cijfers van het RIVM niet onmiddellijk in actie komen. Pas in februari komen de resultaten van een onderzoek. Veel te laat en dan maar hopen dat deze resultaten voor iedereen verifieerbaar zijn. Een rapport in juli had de zorgen moeten wegnemen en als er onverwachte resultaten zijn dan wordt de regering verantwoordelijk voor vele doden. Het zal duidelijk zijn dat de methoden van toeslagenaffaire zullen worden toegepast om eventuele ongunstige resultaten onder het vloerkleed te vegen. Een lock down die veel bedrijven tot wanhoop of omvallen drijft, alleen maar omdat de zorg te veel bezuinigd is.

  Dan ligt er weer een in beton gebeiteld regeerakkoord waarin mega schulden worden aangegaan, dat niet doorgerekend is door het CPB, waarin een hypotheek wordt gelegd om toekomstige generatie en met deze bakken geld moet alles en iedereen omgekocht worden waarbij de economie niet versterkt wordt maar verzwakt.

  Het is onbegrijpelijk dat politici dit steunen, Tweede Kamerleden, nieuwe gezichten op ministerposten. Dit totaal onverantwoorde akkoord, deze leugenfabriek die naar het lijkt in het kwadraat verder gaat.

  Dit is het failliet van de politiek, dit is het failliet van de integriteit. Het is onbegrijpelijk dat ministers en Kamerleden dit accepteren. Nederland verdient beter.

  1. Dubblecheck

   Hear Hear.
   Geen woord gelogen.
   Nu hopelijk geen spelfouten. Gni Gni

  2. plakband

   Piet Klein, bedankt voor deze uitgebreide weergave van een aantal onweerlegbare feiten. Nederland gaat de komende kabinetsperiode verder in een neerwaartse spiraal. Nog meer kiesgerechtigden zullen afhaken.

  3. Jack Flash

   Piet++++

  4. JFU

   Niets aan toe te voegen..prima stuk luid en duidelijk. Moet eigenlijk pagina groot geplaatst worden in de dag en weekbladen. Maar helaas dat lukt alleen in een goed werkende democratie, waar een andere mening en feiten gerespecteerd worden.

   1. ikweetwatikwil

    Prima reactie Piet Klein.

 18. Uwehetgeweten

  Naast Bruno Bruins en Sigrid Kaag was ook minister Edith Schippers WEF-projectleider
  in Mens en Dier 9 januari 2022 15:30 80 Reacties
  In 2017 kreeg toenmalig minister van Volksgezondheid Edith Schippers een brief van Philipp Rösler van het World Economic Forum waarin ze wordt bedankt voor haar deelname aan de jaarlijkse bijeenkomst in Davos. De brief is boven water gehaald
  Het WEF bedankt haar voor haar ‘inzichtvolle en uitgebreide bijdragen aan het gezondheidsprogramma dit jaar’. Rösler schrijft dat het Forum verheugd is dat ze één van de meest actieve leiders is van het System Initiative on Shaping the Future of Health and Healthcare.
  WEF-projectleider
  naast Bruno Bruins en Sigrid Kaag was ook minister Edith Schippers WEF-projectleider,”
  In 2014 was Schippers in de hoedanigheid van minister van VWS aanwezig op de Bilderbergconferentie. Punten die dat jaar op de agenda stonden: grote verschuivingen in technologie en werkgelegenheid, de toekomst van de democratie en het gevaar van de middenklasse, en wat is de toekomst voor Europa?
  Charifa Zemouri, beleidsmaker en adviseur in de Tweede Kamer voor Denk, schreef vorig jaar: “Voor De Jonge had je de kwaadaardige Edith Schippers die de boel sloopte. Daar begon het.” Zemouri verwees naar een artikel op de website van werkgeversorganisatie VNO-NCW waarin valt te lezen dat Schippers ‘trots is op de bijdrage die de zorgsector levert aan de bezuinigingen van het kabinet’

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Dit debiele zwetsverhaal is gepikt van een beruchte wappiesite: ninefornews.nl/naast-bruno-bruins-en-sigrid-kaag-was-ook-minister-edith-schippers-wef-projectleider/

  2. rasecht wappie

   Yep, 1 grote corrupte bende dus, maar dat is niks nieuws.

 19. Emmanuel Goldstein

  Recent nog in Brasschaat / Schoten geweest; wel mondkapje (binnen), niet om QR gevraagd.

 20. Morgan4321

  En de grenzen gaan toch niet dicht, want daar zijn niet genoeg douaniers voor. En nieuwe worden niet aangenomen want die staan zich anders buiten de lockdown toch maar te vervelen, en dat is de grootst mogelijke gruwel voor een spreadsheet manager als Rutte: personeel dat niet maximaal uitgeknepen wordt.

 21. Mar

  @Harrie Haller2

  ““En ja, al die spookverhalen zijn aan mij niet besteed.”

  Wat heerlijk als je zo’n simpele mind hebt – dat moet een enorme gemoedsrust geven: vertrouw de overheid in alles wat ze doet en het komt goed.

  Gefeliciteerd Mar!”

  Wellicht in jouw optiek maar er is altijd meer dan of het één of het ander. Het is niet altijd zwart-wit. Er leiden meer wegen naar Kralingen.

  Waar baseer jij het op, dat ik de overheid vertrouw in alles wat ze doet? Puur en alleen op het gegeven dat ik niet meega in allerlei complottheorieën en niet mee doe aan het meute denken hier.

  Tussen twee uitersten zit nog altijd heel veel ruimte en een midden. Polarisatie is voor luie mensen die niet verder willen denken dan de neus lang is. Het is dit of dat.
  “Als jij niet denkt zoals ik en de rest hier, dan ben jij een trouwe volgeling van de VVD”

  Wie is hier nou de simpele ziel? De meelopert. De groepverslaafde die bang is voor zelfstandig functioneren.

  Ja, jij dus Harrie.

  1. Harry Haller2

   Mar, je boodschap “En ja, al die spookverhalen zijn aan mij niet besteed” klinkt toch tamelijk ongenuanceerd. Je kreeg ook meteen bijval van Dubbeldam die in deze woorden een geestverwante meende te herkennen.

   Waarschijnlijk zullen de meeste lezers gedacht hebben dat je met ‘spookverhalen’ complotten bedoelde en zo interpreteerde ik dat ook. De kern van mijn reactie was dat de overheid met de QR-pas een enorme contrölemogelijkheid in handen heeft die uitgebreid kan worden naar tal van andere gebieden: boeteregistratie, medisch dossier, bankrekening, belastingen – alles wat digitaal is kan aan elkaar gekoppeld worden, waarmee een uitgebreid persoonlijk dossier middels de QR-pas direct opgeroepen kan worden en er dus 1-op-1 sprake is van een Chinees social-credit systeem naar Nederlands/Europees model. En dacht je echt dat die overheden zo’n kans laten lopen? Onder het mom van ‘veiligheid & bescherming’ is dat slechts een kwestie van tijd. ‘Als u niks te verbergen heeft, heeft u niets te vrezen’.

   En op dat moment kom je met de mededeling ‘al die spookverhalen zijn aan mij niet besteed’.

   1. Mar

    Harry, we hebben toch allemaal al een burgerservicenummer. En denk je echt dat de overheid dat van je weet wat jij denkt dat ze weten?

    Spookverhalen zijn in mijn optiek de verhalen over chip ingespoten, DNA verzamelen, soort robotjes van de mensen maken. Maar dan wel zelf overal de smartphone met alles erop zoals bijvoorbeeld bankapp (zo makkelijk met betalen) meezeulen. Ook nog eens maps erop zodat je zelf weet waar je bent. En zodra men zit in een restaurant, eerst de smartphone op tafel leggen want stel je voor dat je wat mist.
    En dan ook nog eens heel luid een telefoongesprek voeren zodat iedereen kan meegenieten.

    Ach, dan word ik toch wel een beetje cynisch als men zit te huilen over ‘mijn privacy wordt geschonden’

    1. Harry Haller2

     Als je met spookverhalen bedoelt wat je nu omschrijft, sta ik achter je. Ik dacht dat je het mogelijkerwijs opzetten van een Chinees social/creditsysteem in Nederland een wappie- en spookverhaal vond.

     1. Gregorius van Dubbeldam

      “Ik dacht dat je het mogelijkerwijs opzetten van een Chinees social/creditsysteem in Nederland een wappie- en spookverhaal vond.”

      Dat lijkt me inderdaad een spookverhaal.

     2. Harry Haller2

      Maar jij bent dan ook niet goed bij je hoofd.

     3. Mar

      Dat neem ik ook met een grote pot zout.

 22. rasecht wappie

  Breng ik Rutte op een idee als ik zeg: dan sluiten we de grenzen maar?
  Hij is er gestoord genoeg voor denk ik.

  1. Mar

   Niemand erin en niemand eruit. Is dat wat je bedoelt met “sluiten we de grenzen maar”.
   Dat is wel erg Chinees ja. Dat stuit vast op verzet.
   Niemand erin TOPPIE
   Niemand eruit DOE EFFE NORMAAL JA!

  2. Brenda Welsh

   Als het bij denken blijft kan het geen kwaad. Rutte heeft goede ideeën genoeg maakt u zich geen zorgen.

   1. Re-al

    @B.W. : “goede ideeen” ? Rutte heeft nog nooit iets nuttigs opgebouwd,
    een spoor van afbraak en ellende, en maakt ons land zo al 10 jaar : kapot.

 23. Re-al

  Eindelijk begint de PVV een beetje wakker te worden.

  Het gaat dat kartel om EU-, VN-, WEF-beleid.
  Digitale identiteit, illegale massa-immigratie, the great reset.

  1. Brenda Welsh

   Waar maakt u zich druk over? Die QR code is nog het minste. Een paar cijfers en initialen? Verder RDW, deBelastingdienst, huisarts, bureau Kredietregistratie, tandarts weten meer. Pure paranoia!

   1. Re-al

    QR wordt : alle identiteis- gegevens + alle medische gegevens + alle werk-gegevens + alle bank-gegevens + alle betaal-handelingen + alle mobiliteits-gegevens,
    en zo verder.
    Totale afhankelijkheid van de “overheid”.

    B.W. : als tr** ll moet je toch minder dom spelen.

    1. Brenda Welsh

     Lees die code maar uit. Id gegevens staan in het paspoort,op id.kaart,rijbewijs,telefoon abb.enz. Zelfs alles is bekend bij uw uitkeringsinstanties. PFonds. Waar wilt u ananiem door het leven?
     Zelfs bij DDS ontkomt u er niet aan

     1. Baco

      brendaatje geeft zelf al antwoord op en de privacyverkrächtende middelen…
      Als je iets wil moet je dus privacy inleveren…

   2. RvdBe

    Co2 budget, socialcredits, digital tracking, vaccinatiebewijs.
    Sta bij een anti overheidsdemonstratie en je kunt bv een overheidsbaantje wel vergeten.
    Die QR code is het middel om bevolkingen te managen zoals in China.
    Jij mag blij zijn dat er nog iemand opkomt voor de belangen van jouw (klein)kinderen.

 24. plakband

  De huidige machthebbers zijn geen probleemoplossers. Ze stellen alleen prijs op adviezen met risicomijdende besluiten. Vooral het uitsluiten van persoonlijk risico heeft hoge prioriteit. Afschuiven op de bevolking is het credo.

 25. Vrijedenkert

  Drukte in winkelcentra, horeca en bijbehorende omzet zijn verplaatst naar Duitsland en België en eigen ondernemers moedeloos en kapot!
  Verder heeft dit (rariteiten)kabinet niks bereikt met huidige maatregelen…