Gideon van Meijeren (FVD) bezorgd over tasers en luchtdrukwapens voor politie: ‘Honden zijn kennelijk niet genoeg’

Deze week heeft de Nederlandse politie een nieuw wapen gekregen: de taser. Maar voor de mannen en vrouwen in blauw, die het vooral heel fijn vinden om vreedzame demonstranten in elkaar te knuppelen, is dat lang niet afdoende. Er is een onderzoek gestart naar nóg meer nieuwe wapens. Forum voor Democratie-Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren maakt zich ernstig zorgen.

Tijdens de vreedzame demonstraties tegen het fascistische coronabeleid van het kabinet is de politie steeds weer keihard losgegaan op de demonstranten. Ze kregen klappen en werden zelfs aangevallen door politiehonden. Het was afgrijselijk om te zien.

Daarom is het zo zorgwekkend dat a) de politie nu ook tasers mag gebruiken én b) eigenlijk wel heel graag nóg meer nieuwe wapens wil. Dat laat FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren weten op Twitter, en geef hem eens ongelijk dat hij zich hier heel ongemakkelijk bij voelt.

Handig

“De politie heeft nog geen week tasers in gebruik en er is al een onderzoek gestart naar nóg meer nieuwe wapens,” aldus Van Meijeren. “Onder meer luchtdrukwapens met rubberen kogels. Die zouden weleens handig kunnen zijn bij demonstraties zoals in Amsterdam, begin deze maand.”

“Waterkannonen, knuppels en honden zijn kennelijk nog niet genoeg,” gaat hij verder.

Maar dat is misschien niet eens zo gek. Want zoals Van Meijeren uitlegt is de taser “ook niet geschikt, omdat die ‘maar’ op maximaal twee mensen tegelijk gebruikt kan worden.” Bij geweld tegen vreedzame demonstraties is dat natuurlijk bepaald niet effectief. Nee, daar moet je meer doen.

En trouwens, “bovendien blijken luchtdrukwapens met rubberen kogels in Frankrijk ook heel effectief,” concludeert de FVD’er, waarbij hij foto’s uit Frankrijk deelt waarop je ziet dat a) de politie dat inderdaad doet en b) wat de vreselijke gevolgen daarvan zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zo veranderen Westerse landen steeds meer in politiestaten a la China.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

80 reacties

 1. Xyz1234

  Politiestaat in wording. Doorlopen mensen, niets aan de hand.

  1. Heineken

   Nederland is voor de Elite en niet voor het Pleps.
   Bij de volgende verkiezingen het pleps het stemrecht ontnemen.
   Ik zou er niet eens meer raar van opkijken.

   1. Pauline Kummer

    Gewoon helder Baco! Geen speld tussen te krijgen.

 2. Gregorius van Dubbeldam

  “Maar voor de mannen en vrouwen in blauw, die het vooral heel fijn vinden om vreedzame demonstranten in elkaar te knuppelen”

  Zo wordt tegenwoordig in de extreem-rechtse retoriek over de Nederlandse politie gesproken.

  🙁

  1. Heineken

   Volgens mij was het geweld uit linkse hoek jaar in jaar uit heftiger en extremer dan uit de rechtse hoek. RARA, RAF, BADER MEINHOFF.

   1. Gregorius van Dubbeldam

    ‘RARA, RAF, BADER MEINHOFF.’

    Vertel ons nog eens over vroeger, Opa.

    1. Heineken

     Dat heet geschiedenis Dubbelgezwam.
     Volgens bij ben jij niet verder gekomen daar was eens een mens.

     1. Gregorius van Dubbeldam

      Het is inderdaad, geschiedenis, dat was de strekking van mijn opmerking.

    2. Xyz1234

     Het zijn mensen die de extreme regimes van onder andere Mao en Pol Pot goedkeurden, die nu de hogere posities bekleden. Een voorbeeld is ons aller Paul Rosemoller. Dus het is geen verleden tijd maar actualiteit.

     1. Gregorius van Dubbeldam

      Het zou actualiteit zijn als ze nog steeds Pol Pot zouden bewonderen.

     2. Brenda Welsh

      Wanneer u wat meer voorwerk doet bij het plaatsen van een opmerking dan leert u dat de naam verkeerd is gespeld. Geen taalfout, maar nonchalance. W.g. Paul Rosenmöller.

   2. Pauline Kummer

    Baader, Meinhof…

   3. Branzino

    @Heineken
    RAF en de Baader Meinhof Gruppe was dezelfde Duitse groepering, meer dan 20 jaar geleden, en tel je nu dubbel.

    1. Heineken

     Je hebt helemaal gelijk Branzino.
     Maar onder beide namen zijn aanslagen gepleegd.
     Mijn strekking was dat rechts extreem als gewelddadig wordt neergezet.
     Maar in de praktijk dat het links extremisme gewelddadiger was.

     1. Gregorius van Dubbeldam

      “Maar in de praktijk dat het links extremisme gewelddadiger was.”

      In elk geval is dat nu niet meer zo.

   4. Adriaen van Bergen

    Je vergeet Antifa, BLM, Extinction Rebellion ook allemaal links Sturm Abteilungen van het Kabinet.

 3. Kokkie_2

  Trump noemt politici die zwijgen over booster ‘laf’

  De Amerikaanse oud-president Trump noemt politici die niet voluit erkennen dat ze een boosterprik hebben gehad laf. In een interview met het rechtse One America News Network zei hij: “Ik heb de booster gehad. Veel politici die zijn gevaccineerd krijgen de vraag: heb je de booster gehad?
  En ze antwoorden dan zoiets als…het antwoord is ‘ja’, maar dat willen ze niet zeggen, omdat ze laf zijn.
  Je moet het zeggen, of je de booster gehad hebt of niet. Zeg het gewoon.”

  Hij noemde niemand bij naam, maar aangenomen wordt dat hij doelde op onder meer de Republikeinse gouverneur van Florida, Ron DeSantis, een potentiële rivaal van hem voor de Republikeinse nominatie voor de presidentsverkiezingen van 2024.
  En natuurlijk de vele stoere reageerders op DDS en de Nederlandse mini-Trump, voegde iemand toe.

  Als president bagatelliseerde Trump de corona-pandemie, totdat hij zelf ernstig ziek werd van corona. In januari vorig jaar liet hij zich vaccineren, zonder daar ruchtbaarheid aan te geven. Veel van zijn aanhangers zijn nog steeds antivaxers. Vorige maand werd Trump uitgejouwd toen hij bekendmaakte dat hij de boosterprik had gekregen.

  1. Heineken

   D. Trump is nog niet eens President, en misschien wordt hij dat ook nooit.
   Dat is mij om het even, ik vind het een ongelikte beer.!! Maar om nu al met een anti Trump campagne te starten wereldwijd. Maakt dat de roep naar deze man groter gaat worden. Negatieve aandacht is en blijft aandacht. En eerlijk gezegd hij heeft het nog niet eens zo slecht gedaan. Zijn manco is dat het geen gladde glibber aal is, maar zoals ik zei een ongelikte beer. Waren zijn voorgangers of opvolger zoveel beter??

   1. Forlan

    Inderdaad, een ongelijke beer, absoluut geen politicus.

    Maar wat een geweldig beleid heeft deze man gevoerd. Het was nog nooit zo rustig op het gebied van inmenging in internationale conflicten, niemand die er ook maar aan dacht om het tegen de VS op te nemen.
    Hoe anders is het sinds januari? De taliban zit weer stevig op zijn plek en onze Vlad staat bij de Oekraïense grens.

    Daarbij, wat er met die zoon van Biden is gebeurd zou Donald Jr voor worden opgepakt. Ook is hij 4 jaar lang onderzocht door de FBI en is er uiteindelijk NIKS gevonden wat hem heeft beschadigd. Ook zou hij zoveel belastingschuld hebben en strafbare feiten hebben gepleegd dat hij meteen op de stoep van het Witte Huis gearresteerd zou worden. Maar hij zit lekker in Florida, voorbereidend op een nieuwe poging.

    Zou ik op hem stemmen hier? Absoluut niet.

    Zou ik op hem stemmen als de enige optie zou zijn de Democratische Partij en Joe Biden met Kamala?? 100 % zeker wel!

   2. Vanduinen

    Wat zegt u eigenlijk? Hoe heeft hij het met Putin? met Kim? Putin staat met één been in de Ukraine en Kim is aan het raketjes testen zonder aanleiding. Zowat als enig land ter wereld. Trekken zich niets aan van die beer.

    1. Hardline

     Waarom moeten ze zich iets aantrekken van die ongelikte beer, Biden is inmiddels geïnaugureerd en Putin staat aan de grens en Kim is weer aan het testen.

     Wat heeft dit met Trump te maken, en die was ook niet bepaald briljant

     1. Heineken

      Ik reageerde eigenlijk op Kokkie.
      Maar fijn dat er gereageerd is door jullie.
      Maar om met de deur in huis te vallen.
      Ik snap Poetin wel, staat met zijn rug tegen de muur.
      Letland, Litouwen, Estland, straks Oekraine.
      En de Europese Unie blijft maar voormalige Russische staten lokken met Europees geld. Amerika die zich mengt in Russische politiek. Er komt een moment dat het fout gaat lopen.
      Wij als Westerse Wereld hebben beloofd tijdens de glasnost van populist Gorbatchov, ons afzijdig te houden van de onafhankelijke Russische staten. Maar inmiddels ziet Poetin de raketten van de westerse wereld in zijn voortuin.
      Je geeft deze man geen ruimte meer. Dus je gaat om een reactie vragen. Waarom durft Europa Rusland niet te vragen zich aan te sluiten bij Europa. Of mag dat niet van onze Amerikaanse bevrijder. Leuk om een discussie te starten.
      Geef me jullie kijk op deze situatie??

 4. werkloze generaal

  ” Daarom is het zo zorgwekkend dat a) de politie nu ook tasers mag gebruiken én b) eigenlijk wel heel graag nóg meer nieuwe wapens wil. ”

  Indien iedereen zich normaal en fatsoenlijk zou gedragen , dan waren wapens helemaal niet nodig. Maar veel mensen misdragen zich, daarom moet er een ruime keuze zijn in om dat volk tegemoet te treden , want elke misdraging vraagt weer om een andere aanpak.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   De ironie wil dat de taser in beeld komt nadat de politie in toenemende mate wordt geconfronteerd met buitensporig geweld van corona-demonstranten waartoe Kamerleden als Gideon van Meijeren oproept.

   1. werkloze generaal

    De taser stond al heel lang op het verlanglijstje van de politie , en terecht. Want de ene x wil je bv een politiehond inzetten , terwijl je de andere x gewoon ff lekker ouderwets wil rossen. Het is allemaal situatie afhankelijk. Ik denk dat de taser straks een onmisbaar en geliefd wapen blijkt te zijn , fijn alles op afstand houden voor een gevaarlijk met een mes dreigende Jesse Klaver bijvoorbeeld die geen kerncentrales wil en daarom wild protesteert. Nou zeg dan maar dat hij niet levensbedreigend is.

    1. Gregorius van Dubbeldam

     “fijn alles op afstand houden voor een gevaarlijk met een mes dreigende Jesse Klaver bijvoorbeeld die geen kerncentrales wil en daarom wild protesteert.”

     U spoort niet lekker, generaal.

     1. Forlan

      Nee inderdaad, in het verleden is gebleken dat de kogel of het mes noooooit van links kwam joh. Het zijn altijd de extreem rechtsen…

      Of toch niet??

     2. werkloze generaal

      ” U spoort niet lekker, generaal.”

      Ik schetste een situatie die straks heel goed kan voorkomen , als er 2 nieuwe kerncentrales gebouwd worden. Ff serieus : als Jesse dan het schuim op de bek krijgt van woede dan volstaan woorden echt niet meer om hem in bedwang te krijgen. Fijn taseren dus die knul !

   2. Fax uit Darmstad

    Engbek,

    “buitensporig geweld van corona-demonstranten waartoe Kamerleden als Gideon van Meijeren oproept”
    Bron?

    1. Gregorius van Dubbeldam

     Darmklacht,

     Wie is Engbek?

     1. Baco

      Wie is engbek vraagt engbek..

 5. Branzino

  Het DDS-artikel geeft hier een verhelderende kwalificatie van de Nederlandse politie. Deze kwalificatie zegt meer over DDS dan over de politie: “… de Nederlandse politie ….. de mannen en vrouwen in blauw, die het vooral heel fijn vinden om vreedzame demonstranten in elkaar te knuppelen”. Zo wordt onze politie, bewakers van onze veiligheid, geframed als gewelddadig tuig. En Van Meijeren maar volhouden dat hij alleen liefdevol en vreedzaam wil optreden.

  1. Heineken

   Vergeet niet dat ook bij de politie de adrenaline flink stijgt en zij zich net zo schuldig kunnen maken aan proportioneel geweld. Maar zij hebben de wet achter zich. Aan de andere kant is het wel weer zo, dat als de agenten wat heftig reageren op een situatie, ze een onderzoek aan hun broek hebben. Ik vraag me af waarom je überhaupt agent wil worden. Kut salaris, je kan nooit goed doen. Ik was vroeger een voetbal hooligan en meermaals een flinke pets met knuppel gehad maar daar zeurde ik niet over, vroeg ik om. Was een spel wat je met de ME speelde. Maar nu gaan beide kanten echt tot het uiterste. Nee ik blijf respect voor die gasten houden. Vergeet niet dat de agent een sociaal mens is die gestuurd word om standpunten te verdedigen die door anderen gefabriceerd worden. Terwijl ze inhoudelijk er misschien helemaal niet mee eens zijn. Maar ik denk dat als je de politie zwaarder uitrust het ook meer geweld tegen krijgt. Kijk maar in Amerika hoeveel agenten daar het loodje leggen meer zwarte agenten dan blanke agenten.

 6. Hendrik_Groen

  Je kunt je beter laten neerknuppelen door de beveiligers van FvD als je een ludieke demonstratie doet bij een optreden van FvD. Dat is pas gezellig.

 7. Mar

  Tja, als ik een vrouw op leeftijd een agent ziet slaan met een paraplu en een man op leeftijd een karatetrap ziet uitdelen (en daarna op zijn rug belandt), de gebalde vuisten en de agressieve houding, dan zie ik de jeugd van de jaren ’60/’70 weer opnieuw hun wilde jaren beleven.
  Grappig dat deze mensen nu omarmd worden door rechts.

  Opvallend genoeg is er bij de coronademonstraties geen enkele keer geroepen dat men de mariniers maar weer eens de Dam moeten laten schoonvegen.
  Die optie wordt alleen geroepen bij demonstraties van BLM en zo.

  Het zijn verwarrende tijden en iedereen raakt ervan in de war. Ze weten niet meer of ze nou rechtsaf of linksaf moeten.
  Men komt niet verder dan stoere ophitsende taal om vervolgens ’s avonds te genieten van de beelden met een zak chips.

  1. Re-al

   @Mar : ik zie nu duidelijk voor me : hoe je “denkt”.
   Neem een hond [ en geef ‘m geen chips. ]

 8. Spoetnick

  De politie moet het zien te rooien totdat er een Europees leger is. Dan pas kunnen ordetroepen uit bv Bulgarije of Litouwen hier de boel kort gaan houden. Stille taak voor Ollongren ?

 9. maraton

  Moet Gideon niet als de donder in de boeken duiken om het toelatings examen van het schooltje van zijn baas te halen?
  Lijkt me urgenter voor hem dan het in een kwaad daglicht stellen van onze politie.

 10. maraton

  Moet Gideon niet als de donder in de boeken duiken om het toelatings examen van het schooltje van zijn baas te halen?
  Lijkt me urgenter voor hem dan het in een kwaad daglicht stellen van onze politie.

 11. Monty

  ”Maar dat is misschien niet eens zo gek. Want zoals Van Meijeren uitlegt is de taser “ook niet geschikt, omdat die ‘maar’ op maximaal twee mensen tegelijk gebruikt kan worden.” Bij geweld tegen vreedzame demonstraties is dat natuurlijk bepaald niet effectief.”

  Misschien zou Van Meijeren zich eens moeten laten voorlichten wanneer een taser gebruikt wordt.
  Alsof de politie alleen maar demonstranten in elkaar slaat.

  Waar zijn trouwens die duizenden aangiften van in elkaar geslagen en gemartelde demonstranten?

 12. Brenda Welsh

  Gideon, het ettertje uit de klas.

 13. Re-al

  ‘Linkse’ Politie-Staat.
  Dat is wat ze aan het opleggen zijn.

  1. Vanduinen

   Wie, wat, waar? Waar blijkt dat uit, pseudo realist?

   1. Re-al

    @V.d. : Uit steeds meer Politie, en steeds meer Politie-geweld.

    [ Jullie ploeg tr*llen hier, wordt met dag groter. Belasting-geld. VWS-budget.]

 14. Kleurloze Politiek

  Ik vindt dat de Nederlandse Politie best wel wat harder mag zijn.
  Vergelijken met de sterke arm in het buitenland is onze politie hier in NL best wel soft.
  Ik bedoel in Spanje, Frankrijk, België en Portugal treden ze veel harder op.

  Dus zo’n nieuwe wapen uitrusting komt de korpsen ten goede zolang het juiste protocol wordt toegepast is het een aanwinst.

  Dus ik snap die verontwaardiging niet echt.

 15. Re-al

  In Nederland, wordt in bijna elke stad gedemonstreerd.
  Over de halve wereld wordt gedemonstreerd.

  Daarom tuigen ze steeds meer Politie-geweld op –
  tegen vreedzame demonstranten.

  1. Ad Fundum

   Daar weten de winkeliers alles vanaf. Relschoppers mengden zich onder de betogers.
   Het lijkt mij beter helemaal geen politie in te zetten. Het scheelt wat agenten die andere taken op zich kunnen nemen. Er is een tekort aan dienders.

   1. Re-al

    Die zogenaamde “relschoppers”, waren undercovers.
    Duidelijk te zien op vele filmpjes,
    duidelijk te zien aan hun uitlatingen en gedragingen.

   2. Mr.blauw.sky

    Juist.

 16. Gregorius van Dubbeldam

  “De politie bestaat uit individuele mensen. Mensen die hun werk doen, namens en voor de maatschappij. Mensen die een gezin hebben waar ze graag heelhuids naar teruggaan. Mensen die ervoor proberen te zorgen dat u en ik veilig over straat kunnen. Die mensen zijn letterlijk en figuurlijk geraakt door deze openlijke geweldpleging. Dat is onacceptabel en onaanvaardbaar”

  om.nl/actueel/nieuws/2022/01/12/veroordelingen-voor-openlijke-geweldpleging-tijdens-verboden-demonstratie-museumplein

  1. Baco

   Zo denken demonstranten ook Pipo, dat zijn ook vaak mensen met een gezin, die heelhuids thuis willen komen maar hun recht op demonstreren slechts tot uiting brengen, de ME is een rode lap, sterker nog, bij een vorig protest was er werkelijk niets aan de hand totdat ineens de ME op kwam dagen, dit neigt naar uitlokking, maar daar horen jouw niet vieze vuile smerig stinkrat dat je bent…

   1. Gregorius van Dubbeldam

    Neemt baco ook afstand van dit geweld?

    “Alle drie de mannen werden verdacht van openlijke geweldpleging, gepleegd tegen politieambtenaren. De bijdrage van de man uit Rotterdam bestond eruit dat hij een ME’er in zijn gezicht zou hebben geslagen en vervolgens zou hebben geprobeerd om deze ME’er naar de grond te werken. De man uit Haarlem zou ook een ME’er in zijn gezicht hebben geslagen. Ook zou hij tegen ME-schilden hebben geslagen. De man uit Gouda werd ervan verdacht een verbalisant in zijn kruis te hebben getrapt.”

    om.nl/actueel/nieuws/2022/01/12/veroordelingen-voor-openlijke-geweldpleging-tijdens-verboden-demonstratie-museumplein

    1. Baco

     Neemt Pipo afstand van het disproportionele geweld van de ME?
     Je moet er namelijk bij zijn geweest om echt te kunnen meepraten Pipo, en jij? jij was er iig niet bij…

     1. Gregorius van Dubbeldam

      Baco ontwijkt de vraag.

      Begrijpelijk.

     2. Baco

      Pipo ontwijkt mijn vraag en dat konden we natuurlijk weten..

     3. Krasvast

      Negeren is de beste optie @Baco.

   2. Pauline Kummer

    Die demonstranten gaan ook vaak al gestrest de deur uit. Soms met huiselijke ongenoegens in de rugzak. Dan komt de demonstratie…Alles komt er uit. Waarom dan bakstenen door etalage ruiten. Ik zou mijn zaak ook liever heel houden en hoe de politie dat oplost is op dat moment niet mijn eerste zorg.
    Den Bosch, Rotterdam als voorbeeld.

    1. Baco

     Dat is een aanname, verder zijn het eenlingen die jullie allemaal over 1 kam scheren.
     Als je er niet bij bent geweest moet je gewoon stil zijn en in een hoekie gaan zitten…

     1. Gregorius van Dubbeldam

      Begrijp ik goed dat baco wel deelnam aan het geweld tegen de politie?

     2. Baco

      Was pipo erbij? nee? dan moet pipo even snel zijn mondje houden..

      Maar ik begrijp wel dat pipo het buitensporige geweld van de politie en ME goedkeurt

     3. Baco

      Zie pipo zwijgt, ik heb gelijk, pipo was er niet bij en hij keurt het buitensporige geweld van zowel de politie als de ME goed…

     4. Gregorius van Dubbeldam

      Nee, ik was er niet bij. Ik zag geen reden tot demonstreren en die was bovendien verboden.

      Baco dus ook niet, de kleine jokkebrok.

     5. Baco

      Je bent een dom jochie die gewoon zijn mondje moet houden als hij er niet bij is geweest, wel is duidelijk dat pipo het buitensporige geweld van zowel politie als de ME keihard goedkeurt

     6. Gregorius van Dubbeldam

      Het kereltje glibbert als een paling in een emmer snot.

      Hij was er niet bij en weet dus nergens van.

      De rechter veroordeelde overigens de geweldplegers.

     7. Baco

      Pipo was er niet bij maar keurt het buitensporige geweld van de politie en ME uiteraard wel goed…

     8. Baco

      De VN heeft de geweldsuitbarstingen zwaar veroordeeld

    2. Heineken

     Rotterdam was helemaal geen demonstratie.
     Het waren rellende Turkse en Marokkaanse jongeren in hun eigen wijk, die hun ongenoegen uiten.
     Waar überhaupt niet eens over werd gesproken. Wel werd er gesproken over dat het onder andere, voetbal supporters waren.

     1. Baco

      Precies Heineken, je hebt het door..

     2. Monty

      Was jij er bij usbtje?
      Zoniet moet jij je mond hier dan toch over houden volgens je eigen logica.

     3. Baco

      Je bent nogal een dom ventje die net als pipo het buitensporige geweld van de ME en politie goedkeurt.

 17. De witte roos

  Een voorbode dat machtsgeile Markje nog meer dictatuur op gaat leggen. Na de tasers mss mitrailleurs?

 18. Marcoweer

  Dat incident met die hond word nu wel een beetje aangegrepen of dat dit normale gang van zaken is. Ik denk dat het meer lag aan die hond dan aan de ME. Ik zeg niet dat er soms wat overdreven word ingegrepen maar ik heb vrij vaak te doen gehad met de politie en ik vind het toch in het algemeen hele redelijke mensen. Buitensporig politie geweld dat is mij toch echt vreemd. Die mensen doen gewoon hun werk en ik geloof echt dat het overgrote deel met de beste bedoelingen bij de politie gaan. Tis maar net hoe je jezelf opstelt ook al zijn het dan je “tegenstanders.

  1. Baco

   Nee hoor, de ME krijgt namelijk “opdracht” of denkt Marco dat de ME uit zichzelf “reageert”

   1. Marcoweer

    Ze krijgen opdracht en als werknemer die je die uit te voeren. Als je het met de opdracht niet eens bent dan moet je ander werk gaan zoeken. Die hond was veel te bijdraagt ik geloof niet dat het de begeleider zijn intentie was die man waarschijnlijk blijvend letsel te geven.

    1. Gregorius van Dubbeldam

     Klopt, Marcoweer. Die politieagenten hebben de opdracht de orde te handhaven en in dit geval op te treden dezen een expliciet verboden demonstratie. Daarin was sprake van buitensporig geweld tegen de politie en het is onvermijdelijk dat de agenten daar ook stevig tegen optreden:

     “Alle drie de mannen werden verdacht van openlijke geweldpleging, gepleegd tegen politieambtenaren. De bijdrage van de man uit Rotterdam bestond eruit dat hij een ME’er in zijn gezicht zou hebben geslagen en vervolgens zou hebben geprobeerd om deze ME’er naar de grond te werken. De man uit Haarlem zou ook een ME’er in zijn gezicht hebben geslagen. Ook zou hij tegen ME-schilden hebben geslagen. De man uit Gouda werd ervan verdacht een verbalisant in zijn kruis te hebben getrapt.”

     om.nl/actueel/nieuws/2022/01/12/veroordelingen-voor-openlijke-geweldpleging-tijdens-verboden-demonstratie-museumplein

     1. Marcoweer

      Ik ben het met u eens maar het gaat er mij vooral om dat die hond gewoon niet geschikt was. De ME voert zijn taak uit en is echt niet uit op mensen beschadigen. Dat er hier en daar een verkeerde tik word gegeven dat zal best dat is nu eenmaal een risico als je naar dat soort protesten gaat. En ik sta gewoon achter de mensen die daar protesteren al vind ik protesteren een nutteloze bezigheid. Ik sta ook achter onze politie ook al zijn ze niet mijn vriend , merendeels goede mensen met de beste bedoelingen.

     2. Baco

      Oh dus als er mensen rondlopen is het volgens Pipo geoorloofd om mensen op deze manier behandelen en zwaar te mishandelen, nee dat dit even duidelijk is..

      “Daarin was sprake van buitensporig geweld tegen de politie”

      Tuurlijk Pipo, Pipo was er niet bij..
      De ME! Zwaar bepakt, helm plus gezichtsbeschermer, extra dikke beschermende kleding, wapenstok, mega groot schild, voldoende training, tegen onbeschermde mensen…

     3. Marcoweer

      Ze zouden ook wel achterlijk zijn als ze niet gebruik maaktën van hun training en beschermingsmiddelen. Hendrik Jan de boa zullen ze ook niet snel aan mijn deur langs laten gaan.

     4. Gregorius van Dubbeldam

      “En ik sta gewoon achter de mensen die daar protesteren al vind ik protesteren een nutteloze bezigheid.”

      Demonstreren is een grondrecht maar hier was sprake van een vooraf duidelijk verboden demonstratie vanwege dreiging van wapenbezit tijdens de demonstratie.
      Om die reden werd de ME ingezet, niet eens om de demonstratie te verdrijven maar om die te beteugelen.

      De rechter was duidelijk over het feit dat veel demonstranten zich te buiten ging aan buitensporig geweld tegen de politie op een expliciet verboden demonstratie. Tegen die achtergrond vind ik de ophef over het politiegeweld overdreven maar dat laat onverlet dat van de politie professioneel optreden mag worden verwacht en als dat niet het geval is tegen individuele agenten dient te worden opgetreden.

     5. Baco

      Ze bedenken gewoon dat het om wapenbezit gaat dan is het ineens een probleem, maar het samenkomen van mensen was geen probleem totdat de ME zich ermee ging bemoeien.
      Pipo was er niet bij en liegt over hetgeen hij zegt..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.