De wereld spreekt SCHANDE van bruut politiegeweld bij coronademonstratie: “Dit is tirannie”

In de hele wereld is geschokt gereageerd op het brute geweld dat de politie zondag gebruikte tegen vreedzame coronademonstranten. Populaire Amerikaanse commentatoren noemen het “tirannie,” in Oost-Europa eist men een “diepgaand onderzoek,” en de speciale afgezant van de VN voor martelen vraagt mensen “bewijs in te zamelen” van deze misdaden tegen de menselijkheid.

Het was ongelooflijk om te zien gisteren: 10.000 of meer vreedzame demonstranten werden totaal in elkaar geslagen door doorgesnoven ME’ers en andersoortige politietuig. Ze deden niets, behalve opkomen voor hun grondrechten. Hun beloning was niet alleen een pak slaag, maar ook arrestatie, en zelfs beten door agressieve, valse honden.

 

De wereld reageert: “Schande!”

In het buitenland heeft men geschokt gereageerd op deze beelden. De invloedrijke Amerikaanse onderzoeksjournalist Andy Ngo heeft de beelden gedeeld en legt uit dat het geweld afkomstig is van een “linkse burgemeester.”

Voormalig CIA-analyst en nu journalist Buck Sexton reageert daar op door te stellen dat “het geen overdrijving is om dit tirannie te noemen. Deze video is de definitie van tirannie. Je ziet het. Kijk niet weg. Kijk het recht in het gezicht, wees woest, en onthoud het.”

In de Visegrad landen schrikken ze zich ook het leplazerus. “We maken ons enorm zorgen over de staat van de rechtsstaat in Nederland. Dit vraagt om een snel en grondig onderzoek.”

In Rusland denken de media er net zo over, en ja dat wil wat zeggen:

Auteur Michael P. Senger verbaast zich er ook over:

“Waag het niet te demonstreren tegen de overheid”

En radiopresentator Steve Deace concludeert dat je in Amsterdam zo decadent mag leven als je wilt… zolang je maar waag het niet te demonstreren tegen de overheid. Doe je dat wel, dan word je totaal in elkaar geslagen en kapotgebeten door wilde honden:

De beroemde Canadese psycholoog Jordan B. Peterson is furieus. “Zie je dit, mensen, dat deze demonstranten aangevallen worden door HONDEN? ZIE JE DIT?”

In twee vervolgtweets gaat hij verder: “EN GESLAGEN MET STOKKEN? IN AMSTERDAM? IS DIT WAAR WE NAARTOE GAAN?” Hij sluit af met de woorden: “Femke Halsema, linkse burgemeester van Amsterdam, dit is jouw schuld.”

In een andere tweet schrijft Peterson: “Dit is Amsterdam. Een prachtige, vreedzame stad. Dit is wat er gebeurt als je vertrouwt op geweld in plaats van morele overreding. En je doet het eerste als je redenering zwak en corrupt is. Wat gaan jullie nu doen, medische fascisten?”

VN Rapporteur voor Martelingen wil ingrijpen

Het is zo erg en schrijnend wat er gisteren gebeurd is dat Nils Melzer – de speciale VN Rapporteur voor Martelingen – mensen oproept om hem meer bewijs te geven van misdaden tegen de menselijkheid door de politie. Want hij gaat ons land dit jaar bezoeken om dit vervolgens aan de kaak te stellen.

Tribunalen

Ook aan Amerikaanse rechtenfaculteiten hebben professoren het er nu over dat tribunalen maar eens moeten kijken naar de mishandeling van burgers. Kijk maar naar deze (cynische) tweet van Harvard-rechtenprofessor Adrian Vermeule.

(Het cynische is natuurlijk dat Vermeule beseft dat er nooit een tribunaal naar zal kijken, terwijl dat wel moet. Nee, tribunalen zijn er alleen voor Oost-Europeanen. West-Europese heersers kunnen doen en laten wat ze willen blijkt steeds weer)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Wat er gisteren gebeurde in Amsterdam is bij de beesten af. Hele horden buitenlanders zien dat ook. Maar de enigen die er geen enkel probleem mee hebben dat onze burgers in elkaar worden geslagen door geschifte ME-stoottroepen? Onze eigen politici en media. Ziek.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

98 reacties

 1. Branzino

  “10.000 of meer vreedzame demonstranten werden totaal in elkaar geslagen door doorgesnoven ME’ers en andersoortige politietuig.”

  10.000 of meer? Daar zijn die ME-ers dan wel een tijdje druk mee geweest.

  1. Harry Haller2

   Downplayen, downplayen, downplayen.

   Smerige fascist.

   1. Re-al

    @H.H. : Ze laten zich kennen, door hun woord-gebruik, hun gedraai,
    hun aanvallen, en altijd de ‘linkse’ overheid verdedigen.

   2. Branzino

    @Harry Hakker
    Het kan zijn dat mijn reacties soms overkomen als downplayen. Maar dat is dan zonder uitzondering, omdat er een bericht is geplaatst dat valt in de categorie exaggerated, overdreven. Vrijwel altijd is het geen zuiver downplayen, maar eerder corrigeren aan de werkelijkheid. Als ik zo’n overdreven bericht vervolgens wat afzwak, komt het weer wat in balans met de werkelijkheid. Dat geldt hier voor die tienduizend of meer die “totaal in elkaar werden geslagen”. Dat was gisteren met een rapport van het Robert Koch Institut, waar “gevaccineerden met bijna zekerheid aids werd aangepraat” (is niet meer op gereageerd en dat zegt m.i. genoeg), dat was gisteren of eergisteren met een bericht uit Denemarken waar z.g. alarmerende cijfers ook heel simpel verklaarbaar waren. En zo is er elke dag wel iets dat heel ver gedownplayed moet worden.
    Ik heb niet de illusie dat de actieve deelnemers hier die correcties van mij accepteren. Maar dat interesseert me geen lor. Er zijn gelukkig anonieme deelnemers die dat wel doen.

    1. Branzino

     @Harry Hakker
     En dan vergat ik nog het bericht vanochtend, waarin de uitspraak van corona-IFR=0,15% aan het WHO werd toegeschreven. De werkelijkheid is volgens datzelfde WHO 12x zoveel, dus ongeveer 2%.
     Om ook maar iets te hebben aan de vermelde z.g. feiten hier heb je een dagtaak om die steeds maar weer te verifiëren.
     De meeste deelnemers hier geloven alles, als het maar uit de mond van hen vertrouwd klinkende politici komt, terwijl die in werkelijkheid alles aan elkaar liegen.

     Downplayen of corrigeren, what’s the difference, is de beste bijdrage die je hier kunt leveren. Overdrijven of liegen wordt door veel anderen voldoende gedaan.

    2. Baco

     Soms branzino?

     1. Branzino

      @Baco
      “Soms branzino?”

      Ja zeker, want heel veel vaker is mijn bijdrage bedoeld als correctie van onjuiste of onvolledige info, leugens of halve waarheden. Soms deugt de conclusie niet of is de interpretatie onwaarschijnlijk. Dat laatste komt soms over als downplayen.
      Wat mij hier opvalt is de heel losse verwerking van onomstotelijke feiten.

     2. Baco

      Jij denkt dat je verheven bent boven mensen, niets is minder waar en je weet de boel zo te lüllen dat je niet eens door hebt wat hé doet…

  2. Woordkunst

   Wat ben je toch ook een walgelijk stuk vreten dat je met zo’n kütopmerking durft aan te komen.
   Ze zouden jou eens een pak op je donder moeten geven misselijk miskraam dat je er bent!

   1. Branzino

    @Woordkunst
    Maar die “doorgesnoven ME’ers en andersoortige politietuig” heb ik niet verzonnen, maar de schrijver van het DDS-artikel. Dat heb je toch wel gezien, hoop ik?

   2. Mr.blauw.sky

    En anders jou wel, met je nutteloze dagelijkse stalkgespetter.

   3. Krasvast

    Aldus het druppende sneeuwvlokje. 🙁

    1. Mr.blauw.sky

     100 % niet reageren. 100% succes verzekerd 😄

    2. Krasvast

     Aldus het druppende sneeuwvlokje. 🙁

     1. Mr.blauw.sky

      100 % niet reageren. 100% succes verzekerd 😄

  3. Baco

   branzino was er niet bij en weet dus niets

 2. Harry Haller2

  Nederland is een ziek, corrupt en smerig fascistisch land geworden.

  Er was geen reden voor dit excessieve geweld, anders dan een doodsbange overheid die provoceerde om er op lost te mogen rammen.

  Iedereen die die verdedigt staat aan de verkeerde kant van de lijn.

  1. werkloze generaal

   ” Er was geen reden voor dit excessieve geweld, anders dan een doodsbange overheid die provoceerde om er op lost te mogen rammen.”

   Ik ben juist groot voorstander van politiegeweld , want het betekent dat er een grens is over gegaan. Of het nou gaat om milieuactivisten of coronademonstranten , dat maakt niet uit. Goed om de frustratie te verwerken en eruit te meppen als je een hoge garagerekening hebt gehad , of ruzie met het vrouwtje. Als ‘rechtsdenkende ‘ zou je sowieso voor politiegeweld moeten zijn , want dit is het bevoegd gezag en daar sta je niet tegen op en respecteer je gewoon. Doe je dat wel dan kan je de gevolgen verwachten.

   Dit artikel zou je dan ook niet verwachten op een ‘rechtsdenkende’ site als deze. Het valt me dan ook zwaar tegen de linkse taal die erin gebezigd wordt.

   Oh ja : de Turkse en Noord Koreaanse politie hebben de filmpjes ook bekeken. Die vonden het politieoptreden nogal matig , van het slappe jongetjes niveau zogezegd.

   1. Harry Haller2

    De Werkloze lült weer een slag in de rondte: “Als ‘rechtsdenkende ‘ zou je sowieso voor politiegeweld moeten zijn , want dit is het bevoegd gezag en daar sta je niet tegen op en respecteer je gewoon.” De baanloze UWV’er verwart rechts met fascistisch, maar dat was te verwachten van zo’n enge, leeghoofdige zultkop.

    De Steuntrekker heeft blijkbaar nog nooit kennis genomen van rechtse anarchisten, rechtse libertariers en rechtse democraten, die beslist rechtsdenkend zijn maar over het algemeen dit excessieve geweld van de overheid ten sterkste afwijzen.

    1. werkloze generaal

     ” De Steuntrekker heeft blijkbaar nog nooit kennis genomen van rechtse anarchisten, rechtse libertariers en rechtse democraten, die beslist rechtsdenkend zijn maar over het algemeen dit excessieve geweld van de overheid ten sterkste afwijzen. ”

     Allemaal onzin Harry , ik ben nooit UWVer geweest dus je verwart me met iemand anders. Wat ik zei is een zienswijze op een overheidsorgaan als de politie of ME. Die grijpen in als de demonstranten over een grens gaan. De linkse rakkers geloven niet in wapens / geweld , dus veroordelen ze het politieoptreden. De rechtse denkers zoals ik zeggen dat er nog wel een schepje bovenop kan , om wat voor soort demonstratie het ook gaat. Zogenaamde ‘onschuldige slachtoffers ‘ bestaan ook niet , dat zijn allemaal kijktoeristen / ramptoeristen. Jouw vader en moeder hebben jou vroeger namelijk geleerd dat je bij een ruzie altijd moest wegwezen. En deed je dat niet dan wist je dat je je voortanden kon kwijtraken. Heel simpel.

     1. Harry Haller2

      Mijn vader en moeder leerden mij dat als ik een vechtpartij dreigde te verliezen, er juist een schepje bovenop moest doen. Een goed advies, want ik won meer dan gemiddeld en ik heb mijn voortanden nog.

      Ik ben rechts en accepteer gezag als een noodzakelijk kwaad. Maar meer ook niet. Iedere vorm van excessief geweld tegen ongewapende demonstranten veroordeel ik, tenzij het om louter zelfverdediging en zelfbehoud gaat. Het niet opvolgen van bevelen mag nooit leiden tot dit soort machts- en geweldsmisbruik: zo ga je niet met burgers om, ook niet als ze (ongeoorloofd) demonstreren.

    2. werkloze generaal

     ” Iedere vorm van excessief geweld tegen ongewapende demonstranten veroordeel ik ”

     Onschuldige slachtoffers bestaan niet bij dit soort demonstraties Harry , want als demonstranten willens en wetens over de lijn gaan moet je er wel op los slaan. Dat is nou eenmaal het ‘spel’ . En geoorloofd of ongeoorloofd doet nooit terzake , het was een demonstratie. Ik dank je voor dit gesprekje narcistische psycho .

     1. Baco

      Je was er niet bij werkloze

    3. Gregorius van Dubbeldam

     ” De Steuntrekker “

     Alleen zwakke debaters bedienen zich van de drogreden ad hominem.

  2. Gregorius van Dubbeldam

   Mogelijk heeft de oude heer Haller ook een paar ferme klappen opgelopen.

   Mogelijk brengt hem dat tot bezinning: als demonstraties zijn verboden moet je niet komen demonstreren.

   1. Harry Haller2

    Er was geen enkele reden om de demonstratie te verbieden, dwaallicht. Er was alleen een verzonnen reden (‘wapens’) oftewel een keiharde leugen. Een excuus dat altijd en overal ingebracht kan worden, maar toevalligerwijs niet bij de BLM-tocht.

    1. Gregorius van Dubbeldam

     Of het verbod op de demonstratie terecht was of niet, feit was dat hij was verboden, Haller.

     Als je tegen het verbod in gaan demonstreren moet je niet gek opkijken als de politie optreedt.

     1. Harry Haller2

      Dubbeldam: een onterecht verbod betekent bizarre willekeur, waarbij -zoals in dit geval- de politieke kleur van een gezagsdrager bepalend is voor een al of niet te verstrekken toestemming voor een grondRECHT. Een gotspe.

      Op zo’n moment is sprake van smerig machtsmisbruik en hebben burgers het volle recht om dit te negeren. Het daaropvolgende misbruik van geweld is een ‘logisch’ gevolg binnen dit corrupte denken van de powers that be. De volgende stap is een verdere escalatie en grotere kloof, dat is duidelijk.

     2. Gregorius van Dubbeldam

      Haller meent mogelijk ook dat een maximum-snelheid in de bebouwde kom bizarre willekeur is waar je je niet aan hoeft te houden en je het recht hebt politieagenten die het wagen het te handhaven in elkaar te trimmen.

      Een heuse anarchist.

     3. Harry Haller2

      Je voorbeeld slaat als kut op Dirk, sukkel. De maximum snelheid binnen de bebouwde kom is wetgeving en geldt door het hele land voor iedereen en op elk moment.

      De demonstratie was een incidenteel event en werd verboden op volstrekt oncontröleerbare gronden. Beter je best doen, zeiksnor.

     4. Gregorius van Dubbeldam

      “ De demonstratie was een incidenteel event ”

      Dus als de burgemeester tijdelijk een straat afsluit en je het niet eens bent met de argumenten daartoe mag je het inrijverbod negeren! de handhavende politieagent uitkafferen en een pak slaag verkopen, Haller?

      Je bent een beetje in de war.

     5. Gregorius van Dubbeldam

      ! = ,

     6. Marcoweer

      Totdat er een donkere crimineel, doorgedraaid van de dr@gs in Amerika geen bevelen opvolgt van de politie en perongeluk overlijd als diezelfde politie hem in bedwang houd. Dan is het verhaal zeker heel anders en staat de wereld op zijn kop. Die hond is niet geschikt voor inzet bij dit soort dingen, die had bij het eerste loscommando los moeten laten. Wat je ook van die demonstratie of demonstranten vind het accident met die hond was zuiver buitensporig geweld.

 3. Re-al

  1. Demonstraties mogen niet verboden worden.
  2. Er waren zo’n 40.000 vrede-levende demonstranten.
  3. Het fouilleren, en bussen van de weg halen, is onrechtmatig.
  4. Het Plein ontruimen, en op Politie-kordons afsturen,
  is misdadig.
  5. Mensen zonder overtreding, arresteren,
  is onrechtmatig.
  6. Een beschadiging van een partij-kantoor toestaan,
  is onrechtmatig : Politie aanwezig.
  7. Conclusie : Het enige geweld dat er was, was door massaal
  agressief optreden van M.E. / Politie.

  1. wijsneus

   Nou moet je het politiegeweld niet overdrijven.

   Ja er waren meer dan 50000 demonstraten die zich hebben ingezet voor onze democratie. Zonder deze mensen gaat Nederland zonder twijfel door het afvoerputje.

   De politie wilde eigenlijk staken, maar zijn door de “driehoek” overtuigd/gedwongen toch op te treden.

   Gezien het dilemma waarin de politiemensen zich bevonden en de overweldigende massaliteit van de demonstratie is door hun professionaliteit juist heel weinig geweld tegen demonstranten gebruikt.
   Van de 50000 + demonstranten hebben slechts enkele tientallen geweld ervaren.

   Petje af voor de politie.

   1. Re-al

    @ wijneus :
    – De beelden laten het geheel anders zien.
    – De Politie was de enige partij die geweld,
    en arrestaties, gebruikte;
    en wel op grote schaal.

    1. wijsneus

     Je moet je een beetje kunnen inbeelden hoe zo een overweldigende menigte van meer dan 50000 mensen zeer intimiderend en beangstigend overkomt op een kleine minderheid politie. Als dan een groepje stevige kerels toch best emotioneel afkeurende taal tegen de politie gebruikt met drukke handgebaren dan kan dat als zeer bedreigend ervaren worden en extreme stress opwekken.

     Petje af voor de demonstranten, maar zeker ook petje af voor de politie.

     Zij die dan klappen hebben opgevangen kunnen zich dan troosten met een heldenrol vooor het opkomen voor de democratie.

 4. DubbelZout

  Ja, die wappie ging ff flink op zijn smoel
  Dat is ook steeds het patroon: net zolang de bevelen van de politie bewust niet opvolgen tot er opgetreden wordt en dat filmen
  Vervolgens, alweer bewust, alleen dat laatste gedeelte op Twitter gooien en het gejank kan beginnen

  1. wijsneus

   Jij omschrijft nu de MSM praktijken, en dan vind je het gek dat partijen die doorgaans de waarheid spreken het soms overnemen?

  2. Robert75

   Als zoiets in Turkije of Rusland bv gebeurd waar je in elkaar wordt gemept als je demonstreeerd dan roept iedereen schande over het buitensporige geweld wat gebruikt wordt. Als het Nederland gebeurd is het ineens altijd de schuld van de demonstrant.

   1. Harry Haller2

    Raak!

 5. Eppo123

  Natuurlijk is het heel erg als je zaak dicht moet (dat moet die van mijn vrouw ook), maar voor de rest vind ik die protesten erg overtrokken. Wat een gezeur die acties tegen Corona. Ga werken als je kunt en je prik halen. Zet die ME-ers liever in tegen links extremisten en allochtonen tuig.

  1. september

   Volgens schatting van de gemeente en de organisatoren waren het maar 10000.Er blijven er altijd die zich niet laten vaccineren die blijf je toch houden.

  2. Woordkunst

   Ga zelf je prik halen lijpo, en als je er zo voor bent ga dan zelf lekker spelen met een politiehond….

 6. LifeBuddy

  En Weer hadden Therry Baudet en Geert Wilders Gelijk, dat preventieve fouilleren helemaal Niet racistische is. De extreem sLinkse GL/PVDA/VVD/D66/CU Hooligans zijn er uit gefilterd, zodat normale Rechtse demonstranten tegen de sLinkse extremisten konden demonstreren.!!!

  1. LifeBuddy

   Gelukkig konden de extreem sLinkse GL/PVDA/VVD/D66/CU Hooligans, de paarden niet met een Stanleymes mishandelen.

 7. Kokkie_2

  5000 Demonstranten met hun telefoon boven zich.
  Om die 500 uitdagende relschoppers vast te leggen?
  NEE, om die 5 reagerende politiemensen op internet te nagelen.

  1. Adriaen van Bergen

   Die uitdagende relschoppers? Dat waren romeo’s. Daar is ook genoeg van op beeld te vinden.
   Dat de politie zich daarmee inlaat, is een misdaad tegen de menselijkheid.

   1. Gregorius van Dubbeldam

    “een misdaad tegen de menselijkheid.”

    😂

 8. DutchOutlaw

  Verslag van een fotograaf

  Fotograaf maakt iets ‘heel bijzonders’ mee op Museumplein: ‘Ik ben echt flabbergasted, hierover niets in de media’

  Fotograaf en cameraman Guus Schoonewille laat weten dat hij vandaag iets heel bijzonders heeft meegemaakt op het Museumplein in Amsterdam. Hij zag het volgende gebeuren: om 12.00 uur vormde de politie een cirkel om het Museumplein terwijl duizenden mensen werden toegelaten op het plein.
  Om 12.45 uur vorderde de politie de menigte het plein te verlaten via de Van Baerlestraat. Daar had de politie ondertussen de ME neergezet. De menigte liep zich vervolgens vast op de ME en kon geen kant op, aldus Schoonewille. Daarna kwamen steeds meer ME-busjes, agenten, marechaussee, honden en een spuitwagen de Van Baerlestraat in.

  Overal pallets met gebroken bakstenen

  “Ik kan echt niet begrijpen wat ik vandaag gezien heb,” schrijft Schoonewille op LinkedIn. “De politie dwingt de massa regelrecht in de ME-linies. Ik ben echt flaggergasted. Hierover niets in de media. Moest dit escaleren?”
  “Ik ben er 100 procent van overtuigd dat de ME, politie en Romeo’s vandaag op deze manier hebben geprobeerd de situatie te laten escaleren,” zegt journalist Annelies Strikkers, die ook van de partij was. “Samen met de pallets gebroken bakstenen die overal lagen. Gelukkig trapten de demonstranten hier niet in.”
  Ze deelde onderstaande beelden op Twitter. “Nu staat er een keer op beeld wat ik al vele keren heb gezien bij een coronaprotest, de politie/Romeo’s proberen de boel te escaleren en beginnen ook vaak met het geweld,” schrijft Strikkers.

  1. wijsneus

   @DutchOutlaw

   De grote kracht van de coronademonstranten is dat zij de waarheid spreken. Dat zij een waarheid vertellen die het partijkartel en MSM willen begraven door onophoudelijke propaganda van de leugen.

   Hoe verleidelijk ook, de kant van de waarheid moet nooit zwichten en leugens verkopen.

   Dat op hoog niveau van de “Driehoek” vuil spel is gespeeld en dat zij aansturen op ongeregeldheden om de demonstranten in discrediet te brengen staat bij mij buiten kijf.

   Dat er antifa types zijn die zich voordoen als demonstrant om de boel te ontregelen staat bij mij ook buiten kijf.

   Als er overal pallets stonden met gebroken bakstenen, dan mogen wij daar toch ook wel beelden bij verwachten?
   Anders moet dat toch sterk in twijfwl worden getrokken, en dat is heel jammer.

  2. Branzino

   @DutchOutlaw
   Bron: stichting-jas, dus zééééér betrouwbaar. Man, man, laat je niet zo kennen. Vraag je je ooit wel eens af of iets klopt of niet?

   1. Baco

    branzino was er niet bij dat is iig zeker

    1. Monty

     Usbtje was er wel bij en is zo blijkt uit dit artikel ”totaal in elkaar geslagen door doorgesnoven ME’ers en andersoortige politietuig.”.

     Ik neem aan dat Rutte liegt aangifte zal gaan doen tegen de politie van zware mishandeling en marteling.
     Met een beetje geluk zal dhr.
     Hiddema je juridisch bijstaan.

     Of laat usbtje het er bij zitten.

 9. AS210854

  De politie doet alleen maar wat hun opgedragen is. Jullie hebben allemaal de kans gehad om dit te veranderen en wel op 17 maart 2021, en die kans hebben jullie zelf laten liggen.

  1. Piepertje

   Juist ja!!!!

  2. Ali Yas

   Ik ben er niet helemaal zeker van dat die verkiezingen niet zijn “verstevigd”.

  3. Robert75

   Precies. Opgedragen van hogere hand. De poltie was daar niet om de orde te handhaven maar om hem te verstoren. Het kwam Femke natuurlijk goed uit dat het mis ging. Dat was immers ook de reden waarom deze demonstratie verboden werd. Niet om corona maatregelen maar omdat ze signalen hadden gekregen dat demonstranten uit waren op confrontatie. Dus moet er confrontatie komen. Want het zou toch niet zo zijn dat al die mensen daar normaal demonstreren en hun onvrede uiten over het beleid zonder dat het uitloopt op confrontaties? Want dan Femke flink in haar hempie en heeft ze bij de volgende demonstratie geen enkele reden meer om die demonstratie te verbieden.

   1. Monty

    En wat voor confrontatie werd het, ‘10.000 of meer vreedzame demonstranten werden totaal in elkaar geslagen door doorgesnoven ME’ers en andersoortige politietuig’.

    Ziekenhuizen konden het even niet aan zoveel gewonden en gebeten mensen.

    Het zal de komende dagen wel aanklachten regenen tegen de politie van zware mishandeling en marteling.

    Of zouden al deze gewonde demonstranten het er gewoon bij laten zitten?

    1. Robert75

     Iedereen die iets verder kijkt dan zijn neus lang is kon aan beelden zien dat de ME zonder enige reden of wat dan ook op mensen begin in te slaan. Daarom liep het uit de hand. Nu kun jij wel de wijsneus uit proberen te hangen maar het is wel de waarheid. Jij vind het blijkbaar helemaal niet zo erg dat de ME buitensporig geweld gebruikt tegen hun eigen burger. Maar zal ik je eens een wijze les uit de geschiedenis meegeven? Toen Hitlers stoottroepen overgingen tot geweld waren het niet de mensen die geweld pleegde die het lieten gebeuren. Maar de mensen die er over zwegen. Want die lieten het toe.

 10. Monty

  ”Hun beloning was niet alleen een pak slaag, maar ook arrestatie,”

  Die 30 arrestanten waren toch gewoon werkeloze antiva extremisten ingehuurd door de overheid om de demonstratie in een kwaad daglicht te stellen.

  Zij lopen nu alweer vrij rond.

  Het heeft echter verkeerd uitgepakt nu zullen duizenden mensen aangifte gaan doen van zware mishandeling en martelingen tegen hen, de VN staat achter hen.

 11. Monty

  ”de speciale afgezant van de VN voor martelen vraagt mensen “bewijs in te zamelen” van deze misdaden tegen de menselijkheid.”

  Is het niet diezelfde VN die de wereld in een totalitaire contr0lestaat gaat veranderen?
  Ze zullen dit stilletjes wel opgedragen hebben aan onze overheid.

  Journalisten zouden dit eens uit moeten zoeken en openbaar maken.
  Of worden de journalisten nu al tegen gewerkt net als in China?

 12. DutchOutlaw

  Voor al diegene die het politiegeweld proberen goed te praten.

  Hieronder maakt duidelijk waarom demonstranten ALLE RECHT hebben/hadden om zich te verzetten tegen de tirannie in Nederland. Hulde aan alle dappere demonstranten.

  De hel voor de daders die dit vaccin hebben gepromoot zal spoedig opengaan!!!!!

  Het is zo ver – Het grote sterven is begonnen

  We hebben waarschijnlijk allemaal de steeds vaker voorkomende reacties in de commentarensectie gelezen van reageerders die getuigen hoe veelvuldig ze ambulancesirenes horen en het vermoeden uitspraken dat dit in verband kon worden gebracht met de gifprik. De experimentele gentherapie die inmiddels al 10-duizenden doden heeft geëist, en vermoedelijk 100-duizenden meer wanneer men de onderrapportage van de bijwerkingscentra in aanmerking neemt. Maar het kunnen toch niet de ongeteste, onveilige, prion-scheppende Covid-19 griepprikken zijn, of wel? Geen mens of entiteit mag die vraag ooit stellen.
  Wel, die vraag komt nu dan eindelijk ook in de mainstream media. Weliswaar nog lokaal, maar het is het begin van een lawine die naar beneden dondert en uiteindelijk de beroepsleugenaars in hun krochten en holen zal verstikken.

  Schiedamsnieuws.nl:

  WEER STIJGING REANIMATIES VLAARDINGEN: 3 BINNEN 24 UUR

  2 januari 2022

  Opnieuw loopt binnen een etmaal het aantal reanimaties op in Vlaardingen. Zondagmiddag 2 januari om 14.30 uur gaat het om een reanimatie in de Baanstraat. Op zaterdag 1 januari is om 15.41 uur de brandweer om assistentie gevraagd bij een reanimatie aan de van Hogendorplaan. Om 18.50 uur moest een AED worden ingezet voor een reanimatie in de Sonoystraat.
  Nadat op eerste kerstdag vier reanimatie werden uitgevoerd in Vlaardingen was het de daaropvolgende dagen betrekkelijk rustig. Op 29 december betrof het om 00.17 uur een reanimatie in de Vondelstraat en op 30 december is de brandweer om 09.12 uur ingeschakeld voor een reanimatie aan de Nassaulaan.
  Ontsteking van de hartspier (myocarditis) en hartzakje (pericarditis) zijn twee van de bijwerkingen van de prikken met Pfizer/BioNTech (Comirnaty) en Moderna vaccin (Spikevax). Volgens het bijwerkingencentrum Lareb betekent het optreden ná de zogenaamde vaccinaties niet dat de prik altijd de oorzaak is.

  En dan dit:

  In EU-landen is al maanden sprake van oversterfte. In alle landen houdt de toenemende sterfte gelijke tred met het toenemende aantal geïnjecteerden. De statistieken overlappen elkaar bijna perfect. In de eerste week van december overleden in Nederland naar schatting 4300 mensen. Dat zijn er ongeveer 1250 meer dan verwacht. De sterfte is verhoogd onder alle leeftijden, meldt het CBS. Sinds begin augustus ligt de sterfte boven de verwachte sterfte. Vanaf half oktober is het aantal overledenen wekelijks verder toegenomen.
  Om te begrijpen waarom zoveel mensen over de hele wereld, waaronder gezonde jonge mensen, plotseling ineenstorten nadat ze zijn gevaccineerd tegen Covid-19, moeten we ons richten op de bron van deze rampzalige ontwikkeling.
  We kunnen nu vaststellen, dankzij de Covid-vaccin wetenschappers die de klok hebben geluid, dat er een hoger dan gebruikelijk risico op bloedstolsels bestaat voor deze gevallen van hartaanvallen, hartontstekingen en beroertes, omdat het hart overbelast is om bloed langs al deze “wegversperringen” van eiwitten, prionen en ziekte nabootsende fragmenten te persen die rondzweven in de bloedvaten, vastplakken aan de binnenwanden van de vaten, schade en ernstige hartziektes veroorzaken.

  Covid-19 mRNA-vaccins instrueren uw cellen om onbeperkt eiwitten en prionen te produceren die het bloed verstoppen en hartontsteking en hartaanval VEROORZAKEN

  Er is een combinatie van ontsteking en stolling in de vaten die veneuze trombo-embolie (VTE) veroorzaakt. Dit is de reden waarom alle fabrikanten van Covid-19 vaccins klinische proeven hebben overgeslagen en voor de injecties “noodtoestemming” hebben gekregen, omdat ze door de gezondheidsautoriteiten worden beschouwd als “medische experimenten,” en dit is nog steeds aan de gang. Het is één groot medisch experiment dat bloedstolsels, hartontstekingen en de dood veroorzaakt, maar alle dokters zijn zogezegd verbijsterd en onthutst.
  De artsen en virologen zullen de schuld blijven geven aan alles behalve de vaccins, inclusief auto-immuunziekten. Nu zullen ze de Omicron-variant van Covid de schuld geven in plaats van de vaccins.
  Uw bloed, als u met Covid-19 mRNA bent ingeënt, raakt nu langzaam verstopt en stolt om te proberen zich te “verdedigen” tegen de eiwitten die uw eigen cellen nu aanmaken – eiwitten die de dodelijke virusstammen van de Covid-griep nabootsen. Uw bloed dat langs deze stolsels stroomt kan ook aan de klonter bijdragen, waardoor de klonters groter en gevaarlijker worden en de stollingsfactor wordt verergerd. Dan neemt de ontsteking toe en stijgt de kans op een hartaanval explosief.
  Dit is het antwoord op het “mysterie” waarom perfect gezonde jonge volwassenen, over de hele wereld, binnen enkele dagen nadat ze Covid-19 “gevaccineerd” zijn last krijgen van hartontsteking.
  Houd voet bij stuk. Blijf waakzaam en bescherm uw vrienden en dierbaren.

  1. Kokkie_2

   De hel voor de daders die dit vaccin hebben gepromoot zal spoedig opengaan!!!!!
   Het is zo ver – Het grote sterven is begonnen

   Morgen splijt de hemel open en stort de duivel zijn satanische zondvloed over de gevaccineerden uit.
   Zoiets of nog erger?

  2. DubbelZout

   Wel ja joh
   De defibrillator draait bij mij thuis overuren 😂

  3. Branzino

   @DutchOutlaw
   Weer Frontnieuws, net als gisteren over het Robert Koch Institut? Zet de bron er gewoon bij, dan kennen wij de betrouwbaarheid. Ook je andere berichten hier.

 13. maraton

  Hopenlijk is dit het laatste uitje geweest van de ballenbak van Therry’s droomeiland.

 14. Monty

  Vanmorgen beelden gezien van demonstratie in Soedan tegen het leger.
  Als je beelden vergelijkt met Amsterdam ben ik benieuwd hoe de wereld hierop heeft gereageerd en welke onderzoeken hierop volgen.

  DDS heeft hier vooralsnog geen mening over, het zal daar dan wel meevallen in vergelijking met onze hoofdstad.

 15. Nikita

  DDS is wel het afvalputje geworden zeg tis hier nog erger dan bij joop.nl

  1. Nikita

   afval=afvoerputje

  2. Arbeider65

   Joop is geen haar beter, net stukjes gelezen waar de honden geen brood van lusten.

  3. Mr.blauw.sky

   Acg het is DutchOutlaw maar die veanderet toch nooit

 16. Arbeider65

  Moet je de reacties op Joop eens lezen. Echt, heel mee levend de gut mensch. Ze willen daar het liefst die “wappies” in elkaar rossen. Sommigen willen heel graag bij de ME. K*oothommels.

 17. Joko

  Een land op weg naar anarchisme. Dat is de oogst die links is heeft veroorzaakt. Een utopisch land maakt zich op voor een dystopie.

 18. Branzino

  De beelden waren vooral van één incident met honden. Dat was in de Paulus Potterstraat waar een paar demonstranten geweld gebruikten. Dat is ook op de beelden te zien. Het z.g. schoonvegen van het Museumplein ging heel ordelijk. Alleen in de Van Baerlestraat moest een keer opgetreden worden, maar dat was zeker niet excessief. De lat gebruiken als een demonstrant je dreigt te slaan, lijkt me nuttig.
  Verder werd het de deelnemers toegestaan om vanaf het Westerpark weer terug te keren naar het Museumplein. Dat beeld past niet bij z.g. excessief geweld.

 19. Paardenmiddel

  Het is nog altijd de verantwoordelijkheid van de politie zelf of ze blindelings H. Heks te gehoorzamen. Ze kunnen ook niet gaan slaan…en de kant van her volk kiezen.

 20. 56RdK

  Bij mij rijst maar één vraag: wat doe je bij een verboden demo?!

  1. Woordkunst

   Als dat echt je enige vraag is dan ben je niet al te slim of een goedpratende laffe dweil….

 21. Ali Yas

  Je had om te beginnen de absurd grote opkomst van politie met het zwaarste materieel, wat doet denken aan uitlokking, maar het “mooiste” vond ik toch wel de noodverordening omdat het op het Museumplein “te druk” zou zijn geworden. Halsema vond dat geen probleem bij de BLM-demo rond De Dam een jaar geleden, maar ja, dat vond ze een leuke demo en deze blijkbaar niet.

 22. Eppo123

  De Nederlandse democratische samenleving staat open voor protesten en kritiek en daarom krijgt zij het ook. Ik vermoed dat het politie optreden hier in het niet valt bij hoe het er in Afrika, China en Rusland aan toe gaat.

 23. Mar

  Zakdoekkie nodig? Makkelijk, reageren vanuit een ander land. Veelal toch een linkse aangelegenheid: niet druk maken om het eigen land maar het buitenland.

  Als ik zo de demonstranten zie, zijn het veelal mensen die hun jeugd van de jaren ’60 aan het herbeleven zijn.

 24. 56RdK

  @AS210854, inderdaad, inderdaad!

  Zelfs nu nog in de peilingen hebben een VVD, een D66 nog vele zetels!
  Maar ondertussen wel klagen en miepen!

 25. Monty

  ”en zelfs beten door agressieve, valse honden.”

  Vele honderden mensen hebben zich gemeld bij de ziekenhuizen met beetwonden, tetanus spuiten waren niet aan te slepen om erger te voorkomen na een beet van de valse honden.

  Een beetje journalist kan deze aantallen zo boven water halen.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   ”en zelfs beten door agressieve, valse honden.”

   Het moet niet gekker worden!

   😂

   1. Monty

    Het staat er echt.

   2. DubbelZout

    Volgende keer een plakje worst meenemen voor de hond, dan is ie je beste vriend 🤣

 26. Stuurwal

  Waar gehakt wordt vallen spaanders.
  Die demonstratie was verboden. Als je dan toch, een overigens zinloze demonstratie gaat houden, roep je het politie-optreden over je af.
  Misschien kan de VN-rapporteur voor wappiegeweld er een onderzoek naar instellen.

 27. De witte roos

  De Rutte SS kan weer trots zijn. Walgelijk volk.

 28. Gregorius van Dubbeldam

  De demonstratie was uitdrukkelijk verboden. Als je dan toch provocerend tegen dit verbod de stad op stelten gaat zetten is stevig politieoptreden zowel logisch als gepast.

 29. andergeluid

  Misschien dat iemand of zo,n goeie tv viroloog mij dat uit kan leggen,
  er heerst een grote en ergere corona variant een Pandemie ja een hele grote zware Pandemie zo brengen ze het
  zoals van Dissel al zei met een ander jasje.
  Nu laat de politie een hond bijten in een man stel deze man is drager van die verschrikkelijke Omikron variant dan is dat toch de ergste dieren mishandeling die er bestaat?
  Dus waar is de dierenbescherming in deze?

 30. MM

  En dit zijn volgens de NP0-MsM “”” hulpverleners “””????
  Zum kotzen.

 31. Mar

  Nee, want van hulpverleners blijf je met je poten af.

  Alleen gisteren dacht iemand daar anders overs, trok een agent uit zijn auto en sloeg en schopte hem. Agent zit nu thuis met zwaar letsel.

  Goed gedaan jochie. Je krijgt een lolly.

  1. MM

   “ZWAAR letsel en zit thuis”……
   .
   Ik denk eerder: ZWAAR OVERDREVEN en moet zich niet tonen.
   Elk geweld is godvergeten schofterig; maar nu de (internationale) kritiek toeneemt komt er op de “msm” plotsklaps dit verhaaltje als m.i. tegenwicht.

  2. Baco

   Hulpverleners met een helm, schild en een wapenstok?

 32. JohanDijk

  Halsema zal wel in haar handen wrijven, weer goed uitgevoerd voor WEF. Neerslaan van klootjesvolk. Klaus Schwabb ook weer blij. Die gasten genieten hiervan echt!

 33. Vrijedenkert

  Heel simpel, geen BLM, Antifa, milieu of klimaatdrammer dan mag u niet demonstreren en wordt u hard aangepakt door Halalsema, Pinokkio en trawanten als u dat toch gaat proberen!

  Als het een BLM protest was geweest was er niks aan de hand geweest en had Halalsema met button mee gedemonstreerd…

 34. Baco

  Klopt er is excessief veel geweld gebruikt zelfs honden waren ter plaatse, ze (de politie) hebben het uitgelokt door massaal aanwezig te zijn de stoet bewust tegen gehouden, waarna de busjes open gingen en er ineens heel veel zwarte helmen uitstapte en los gingen.

 35. Florissa

  Politie van Amsterdam,in de oorlog deden ze ook vol mee met de moffen,er is niks veranderd,ze worden betaald door de burgers,dat is ook het enige wat ze nodig hebben ,geld,de rest is een facistenbende ,zo had men moeten optreden tegen groen links vroeger ,die maakten bommen en ra,ra aanslagen ,en nu slaan ze normale burgers in elkaar .Halsema met haar criminele familie .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.