GroenLinks-aanhangers woedend op gevaarlijke ophitser Jesse Klaver: ‘Partijen verbieden is ondemocratisch!’

GroenLinks-leider Jesse Klaver is gisteravond werkelijk te ver gegaan. De groene extremist – bij wie er een bom in zijn kantoor gevonden werd toen hij leider was van de groene Jugend – heeft de aanval op Forum voor Democratie namelijk volop ingezet. Hij noemde de democratische partij namelijk “staatsgevaarlijk.” Daarmee sorteert hij natuurlijk voor op een poging om FVD te verbieden. Helaas voor hem vinden zelfs GroenLinks-kiezers en -leden dat maar niets. Want, anders dan hij, hebben zij nog wel iets van waardering voor concepten als “democratie” en “vrijheid.”

Gisteren ging Jesse Klaver overduidelijk een grens over. De gevaarlijke ophitser noemde Forum voor Democratie “staatsgevaarlijk.” Daarmee speelt hij natuurlijk alvast in op een poging om de partij te verbieden; een partij die 60.000 leden heeft, daarmee de grootste partij van het land is, en die als enige partij écht oppositie voert tegen het krankzinnige coronabeleid van het kabinet.

Levensgevaarlijk

Zoiets is natuurlijk levensgevaarlijk. Ten eerste omdat de democratie er officieel mee wordt afgeschaft, maar ook omdat het voor nóg meer spanningen in de samenleving zorgt. Want wat denken Führer-types als Klaver dat de FVD-aanhang doet als hun partij niet alleen zwartgemaakt wordt, maar zelfs verboden? Die moeten dan maar stil zitten en zich kalmpjes laten scheren, zeker?

Um. Ja. Maar zo werkt het niet bij mensen. Zij zullen zich dan al helemaal machteloos en zelfs vervolgd voelen. Je moet in psychologisch opzicht wel heel achterlijk zijn on niet te beseffen welke kant het dan opgaat; een kant die we allemaal vooral niet moeten willen zien.

GroenLinks-leden keren zich tegen hun eigen Ophitser

Gelukkig vindt zelfs de achterban van GroenLinks het volstrekt onacceptabel dat Klaver dit soort uitspraken doet. Op Twitter maken zij duidelijk dat ze zich van hem distantiëren én dat ze willen dat hij hun woorden terugneemt.

“Ben nu 31 jaar lid van GroenLinks en wil hierbij uitdrukkelijk afstand nemen van deze onverantwoorde uitspraken van Jesse Klaver,” schrijft Martijntje Smits bijvoorbeeld. “Forum hangt [een] onfrisse ideologie aan, maar de democratische rechtsstaat is pas echt in gevaar als partijen verboden worden.”

Stan Baggen denkt daar net zo over. “Je politieke tegenstander staatsgevaarlijk noemen, en daarmee de weg bereiden voor een verbod, omdat één gek ergens met een fakkel staat te zwaaien, is een ondermijning van onze democratischer rechtsstaat,” schrijft hij. “Wat een teleurstelling dat dit juist van GroenLinks komt, Jesse Klaver.”

Ook Jona Walk is geschrokken van Klavers uitspraken, schrijft ze. “Als lid van GroenLinks schrik ik van de uitspraken van Jesse Klaver,” aldus deze dame, “en ik wil hier nadrukkelijk afstand van nemen. Op zo’n manier over een politieke tegenstander spreken (wat zijn standpunten ook zijn) is niet verenigbaar met een functionele democratie.”

Vrijheid

Toen ik Klavers opmerkingen las dacht ik dat dit het startschot was van een brede linkse beweging om FVD illegaal te verklaren. En ja, dat de leiders van het kartel – zowel in de media als de politiek – daar op inzetten is volstrekt helder.

Maar blijkbaar denkt de linkse achterban daar in ieder geval voor een deel toch anders over.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dat is dan toch nog goed nieuws – een eens te meer bewijs dat niet gewone Nederlanders, maar dat geteisem in Den Haag en Hilversum het probleem zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. Ali Yas

  Als het lukt het FvD te verbieden omdat iemand op straat met een fakkel staat te zwaaien dan is onze democratie officieel dood.

 2. Gregorius van Dubbeldam

  Klaver heeft niet voorgesteld het FvD te verbieden.

  1. leukeditter

   Lomp varken hahaha…klaver smerige nsber ,hopen dat i verzuipt met heel zn d666 duivelsbende

  2. Harry Haller2

   Je hebt gelijk Blubberdam, Yesica Klaver liet het bij slechts ‘staatsgevaarlijk’.

   Dat is iets heel anders natuurlijk!

   1. Gregorius van Dubbeldam

    Klaver gebruikte de term ‘staatsgevaarlijk’ ook niet, Haller.

    1. Fax uit Darmstad

     Engbek,

     “Deze woorden en frames zijn anti-democratisch. En staatsgevaarlijk.”
     Lezen kunt u ook niet.
     nos.nl/artikel/2412251-gl-leider-klaver-noemt-uitspraken-fvd-staatsgevaarlijk-dit-eindigt-in-geweld

   2. Nikita

    Man man man hoe meer je hem voerdtd des te happy wordtd deze zak hooi . Moeilijk he

   3. Branzino

    @Harry Hakker
    Inderdaad staatsgevaarlijk werd er gezegd. Maar niet de partij maar uitgeroepen woorden, namelijk de volgende (citaat van de GL-site):

    Dezelfde avond benadrukte FvD-Tweede Kamerlid Van Houwelingen op internet dat Kaag “verantwoordelijk is voor de implementatie van WEF-beleid.” Een week eerder riep FvD-Kamerlid Van Meijeren op tot het handelen in strijd met democratisch vastgestelde regels, om “het regime ten val te brengen.”
    Deze woorden en frames zijn anti-democratisch. En staatsgevaarlijk.

    1. Harry Haller2

     Gelukkig: een politieke partij die -volgens de tröllende smeerkees Branzino- woorden en frames gebruikt die antidemocratisch en staatsgevaarlijk zijn, is zelf dus helemaal niet staatsgevaarlijk!

     Een pak van mijn hart.

     1. Branzino

      @Harry Hakker
      FvD is veel te klein voor substantiële invloed. Maar woorden van individuen doen er wel degelijk toe, kunnen staatsgevaarlijk zijn en moeten verboden worden. Gelukkig overkomt dat FvD-politici nu en dan in de Tweede Kamer.

     2. Marcoweer

      Zolang het in de kamer gebeurd is het ok. Maar zolang Nederland het dit kiesstelsel op na houd en er mensen gek genoeg zijn om op het FVD te stemmen is het voor een andere politieke partij not done op te roepen tot een verbod. Ik vind dat die Klaver zich behoorlijk in de kaarten laat kijken. Maar ja wat verwacht je anders van kleuters die te lui zijn om te werken en daarom maar vanuit school de politiek in gaan.

     3. Baco

      branzino moet eens kijken naar Pipo’s als rutte en de jonge die zijn gevaarlijk, de jonge noemt mensen zelfs decadent, asociaal, lastpakken, dit is een volksvertegenwoordiger die zo over mensen spreekt, hoor ik je niet over, je bent zo verschrikkelijk hypocriet, het is een belediging voor alle hypocrieten zo hypocriet als jij hier bent..

     4. Marcoweer

      Reageer ik weer ongevraagd even , maar dat is omdat ik me nu even in DDS modes ben. Ik vind het raar dat u Branzino zo hypocriet vind want dat is voor mij 1 van de reageerder die uiterst rationeel overkomt. Hij is een beetje heel erg in to de regering maar wel iemand die staat achter zijn woorden die ook wel goed onderbouwd. Je kunt het met hem eens zijn of niet maar het lijkt mij een goed mens waar er meer van zouden moeten zijn. Jammer van zijn wat linkse gedachtegoed maar dat is zijn goed recht.

     5. Marcoweer

      Ik vind het eigenlijk een beetje jammer dat mensen hier zoeen hekel aan elkaar hebben. Op September na dat is nu eenmaal een debieltje die ervoor is om afgeweken te worden.

     6. Baco

      Maar dat mag jij vinden natuurlijk, daarentegen vind ik je iets te klef ten opzichte van branzino.
      En het is toch bijzonder dat je het juist over de persoon hebt, die ophemelt en niet ingaat waarom ik hem zo hypocriet vind..

     7. Marcoweer

      Ja nu ik het zo lees heeft u gelijk. Hij mag zich ten opzichte van prutser de Jonge wel iets meer uitspreken. En ja ik laat me ook teveel leiden door persoonlijke voorkeuren en als reageerder waar is die Branzino misschien iets teveel.

     8. Marcoweer

      Waar moet waardeer zijn.

     9. Gregorius van Dubbeldam

      “de jonge noemt mensen zelfs decadent, asociaal, lastpakken”

      Waar beweert hij dat?

     10. Baco

      De jonge dreigt zelfs met uitspraken over postcodes, geen begrip voor mensen die geen prik nemen, naast het gegeven dat de jonge mensen wegzet, prikjes tegenover vrijheid, horeca, werk etc etc, te asociaal om zo over mensen te praten als volksvertegenwoordiger….

      Deze 10 minuutjes moet je even kijken Pipo.

      h**ps://www.facebook.com/marcelhuberts0/videos/307582907973440

     11. EvertB

      Marcoweer, het is best wel hard werken in de Tweede Kamer, hoor. Vooral omdat (veel) informatie de kamerleden pas op het laatste moment bereikt. Jesse Klaver acteert aardig goed volgens critici: in 2021 won hij de debatprijs. En dan schaar je je wel in een illuster rijtje: de volbloedliberalen Rutte en Wilders en sociaal-democraat Asscher.

     12. Branzino

      @Marcoweer
      “Zolang het in de kamer gebeurd is het ok.”
      Daar ben ik het niet mee eens. In de Kamer neem je als parlement beslissingen over wetgeving. En die kun je vervolgens niet frustreren door op te roepen die niet na te leven, dus de samen aangenomen wetten te negeren. De kamervoorzitter trad daartegen terecht een paar keer op. Als een spreker, zoals Van Meijeren en Van Houwelingen, daar dan toch mee doorgaan, kan ze hen het spreekrecht ontnemen. Buiten de Kamer mag elk parlementslid natuurlijk zeggen wat hij van bepaalde beslissingen, waar hij of zij tegengestemd heeft, vindt.

      “… is het voor een andere politieke partij not done op te roepen tot een verbod.”
      Mee eens, maar dat heeft Klaver dan ook nooit geroepen op de GL-site. Hij vond de uitspraken van enkele FvD-parlementariërs anti-democratisch en staatsgevaarlijk en wilde daarom die uitspraken verbieden. Klaver staat daarin bepaald niet alleen. Dat verbieden van andere partijen hebben anderen ervan gemaakt, ook enkele GL-jongeren.

      “… kleuters die te lui zijn om te werken en daarom maar vanuit school de politiek in gaan.”
      Als bedoelt te zeggen, dat hij geen “normale” baan in het bedrijfsleven heeft gehad, heb je gelijk. Dat geldt voor veel politici. Politicus is een vak. Maar die vermeende luiheid geeft alleen maar aan dat je eens zou moeten nagaan hoeveel uur een politicus in Nederland werkt. Ik heb het wel eens nagerekend, dat dat per uur is en daar zou ik niet elke dag voor mijn bed uitkomen. Jij ook niet, vermoed ik. 😉

      “… als reageerder waardeer ik die Branzino misschien iets teveel.”
      Waarderen kun je nooit teveel, maar misschien is “respecteren” een passender term. Ik respecteer jouw reacties zeker ook en scherp er mijn eigen mening aan. Ze zijn bijna altijd inhoudelijk doordacht en in ieder geval fatsoenlijk. Vooral dat laatste is hier wel een probleempje. En aan links meekletsen zoals op menig andere site, heb ik niets, want daar word ik vooral bevestigd.

     13. Marcoweer

      Branzino: ik bedoelde met als het in de kamer gebeurd precies wat de voorzitter deed ,het spreekrecht ontnemen en wat de meeste partijen al redelijk doen het negeren als er een debat word gefrustreerd door rare complottheorieën of ophitsen.

      Over dat er zijn die recht uit school de politiek in gaan en dat veel uren draaien. Ja ze draaien veel uren maar dat is in mijn ogen niet altijd gelijk aan hard werken. Hoge functies in het bedrijfsleven maken ook vaak veel uren en werken hard , ik vind dus dat iemand dat eerst maar eens moet doen en een ruime levenservaring moet hebben voordat hij of zij de politiek ingaan en even zal vertellen wat het beste is voor een land. Ik neem jochies zoals Jetten of Klaver nauwelijks serieus en dan komt er bij die Klaver nogeens een hoop acteerwerk en mediatraining bij. Het is net iets te veel nep.

     14. Gregorius van Dubbeldam

      “ Ik neem jochies zoals Jetten of Klaver nauwelijks serieus ”

      Dat lijkt me niet slim. Jetten wordt minister op een speerpuntportefeuille en Klaver is een gelouterd parlementarier. Ik zou ze niet onderschatten.

     15. Marcoweer

      Meneer Dubbeldam, ik heb nooit beweerd slim te zijn. Tuurlijk hebben die jongetjes het goed gedaan op die leeftijd een dusdanige positie te bezetten. En harstikke leuk dat Jetten een dusdanig belangrijke ministerpost krijgt. Ik onderschat de toneelspeler en dat andere kind niet , ik heb alleen niet het idee ze over een dusdanige levenservaring beschikken dat ik de indruk heb iets van ze aan te nemen.

     16. Branzino

      @Marcoweer
      Je eerste zin heldert het misverstand op. Ik begreep je verkeerd. Dank en we zijn het eens.

      Ik vind verder, dat je mensen als Jetten en Klaver zwaar onderschat. Die baan in het bedrijfsleven is zeker nuttig, maar niet per se noodzakelijk. Als je kijkt naar veel bewindslieden en politici van vandaag is een groot deel niet in het bedrijfsleven actief geweest en functioneren ze uitstekend.
      Maar Jetten en Klaver zijn slechte voorbeelden voor een onderbouwing van je stelling. Jetten werkte bij ProRail als adviseur en als regiomanager Bouwmanagement voor Noord- en Oost-Nederland. Klaver deed zeer relevante ervaring op in het werken “met”, dus niet “in”, het bedrijfsleven bij het CNV, o.m. als voorzitter van de CNV-jongeren.

      Ze komen dus geen van beiden “recht uit school de politiek in”, zoals je suggereerde.

      Mediatraining krijgt trouwens elke politicus als dat al niet veel eerder is gebeurd. Dat is een onmisbare vaardigheid, want een politicus die niet met de media kan omgaan, haalt het eind van zijn termijn niet.

     17. Marcoweer

      Toch zie ik liever wat rijpere mensen in de politiek. Levenservaring gaat het me vooral om. Een jonger persoon heeft vaak hele ambitieuze ideeën en gedachtes die misschien toch niet zo heel haalbaar of realistisch zijn als ze denken. Een ouder persoon die al wat levenslessen ondergaan heeft neemt beslissingen met meer oog voor het geheel en gevolg. Omdat ik een groot fan ben van de manier van leven hoe ze dit in oude stammen deden en sommige nu nog doen een misschien wat raar vergelijk. Als er in een stam een probleem is gaan ze ook naar de stamoudsten voor advies of oplossing en niet naar de jonge jager. Laat de jongetjes eerst maar eens grote mannen worden voor ze ingrijpende beslissingen mogen nemen. ( flauw grapje wat ik helaas niet kan laten is dan dat Jetje waarschijnlijk nooit een grote man zal worden)

     18. Branzino

      @Marcoweer
      Ik opteer voor jongere, enthousiaste en ambitieuze mensen in het kabinet. Wat oudere mensen met bedrijfs- en levenservaring hebben voor mij een heel nuttige functie in het parlement (EK of TK) om die jonge honden in de gaten te houden. Zo krijg je toch beweging, maar met gezonde mate. Oudere politici worden niet voor niets mastodonten genoemd. Dat is niet altijd terecht, maar wel tekenend.

      Je moet ook niet vergeten, dat die bewindslieden hun beslissingen nemen, nadat op hun departement e.e.a. door zeer ervaren en even enthousiaste ambtenaren is uitgewerkt. Het zijn gelukkig vrijwel nooit “toeslagen-ambtenaren” zoals bij Financiën. Ik heb als ingehuurde interimmanager vaak leiding gegeven aan dergelijke ambtelijke teams en was altijd onder de indruk van kennis, inzicht en inzet.

      Die stammencultuur kan heel goed werken, maar m.i. niet meer in onze moderne samenleving. De wijsheid van ouderen wordt nauwelijks meer erkend, omdat via internet de kennis en ervaring van die ouderen gemakkelijk en veel sneller voor iedereen bereikbaar is. Dan ontbreekt alleen soms nog de wijsheid, de morele toevoeging aan kennis en ervaring. Helaas krijgt die morele component niet altijd de invloed die nodig is.

      Verder zou ik op je grapje, onschuldig gelukkig, willen zeggen, dat ik zowel Jetten als Klaver een beetje ken en beiden imponerende mannen vind. Inderdaad Jetten ook en nu al.

   4. Branzino

    Die opmerking over een bom in het DWARS-kantoor in 2007 heeft me even aan het zoeken gezet. Daar hoort toch wel een iets ander verhaal bij. Het was geen bom, maar de ingrediënten van een bom die bij een opruimactie in een rommelkast door DWARS-medewerkers zelf werd gevonden. Klinkt niet zo professioneel, toch, bommen bewaren in een rommelkast? Meteen werd de politie ingeschakeld (door de aanstaande aanslagplegers zelf?). Er is verder helemaal niets uitgekomen. Om nu met deze framing GL in een kwaad licht te zetten, is eerder aandoenlijk dan serieus te nemen.
    Klaver was in die tijd trouwens niet de leider van DWARS, maar “slechts” secretaris.

 3. Peter den Bekker

  Blijkbaar heeft onze groene communist nog aanhangers die nadenken. FvD monddood maken in de Kamer als de uitspraken hem niet bevalt, negeren van de Kamerleden etc.
  Hij kan zo naast de rode communist gaan zitten, Poetin. Oh nee, daar zit die kwiebus van de VVD al.
  En dan nog beweren dat Nederland democratisch is.

 4. Response

  Communisme kruipt waar het niet gaan kan.

 5. Appelstroop

  Een partij als FvD openlijk als leider als staatsgevaarlijk aanmerken is natuurlijk een grote fout van Klaver, daar zou hij afstand van moeten doen.

  Het is een aparte club dat FvD, maar staatsgevaarlijk totaal niet, misschien heel vervelend voor het kartel, maar niet voor de staat zelf.

  Erg blij te zien dat GroenLinks leden even aan z’n eikeltjespyama trekken als hun leider te ver gaat. Meneer mag z’n hamer en sikkel weer opbergen, mocht hij nog enig fatsoen hebben, dan neemt hij z’n uitspraak terug.

 6. werkloze generaal

  Een heel dom artikel , want het kabinet heeft absoluut geen bevoegdheid om zelfstandig partijen te gaan verbieden als de linkse rakkers dat zouden willen. Dat werkt niet volgens het ‘meeste stemmen gelden ‘ principe zoals de meesten hier blijkbaar denken , en dat een partij daarmee dan maar verboden verklaard is. Is echt absurde , bijna zwakzinnige onzin.

 7. Florissa

  Hij zou beter de opdrachtgevers van het ongeloofelijke geweld wat is gebruikt tegen de vreedzame demonstranten kunnen zoeken ,komt hij terecht bij Halsema en haar groene khmer ,de echte terroristen zitten dichter bij hem in de buurt dan wij denken .

 8. Florissa

  Hij zou beter de opdrachtgevers van het ongeloofelijke geweld wat is gebruikt tegen de vreedzame demonstranten kunnen zoeken ,komt hij terecht bij Halsema en haar groene khmer ,de echte terroristen zitten dichter bij hem in de buurt dan wij denken .

 9. september

  De aanhangers van Jesse Klaver zijn het er daar ook niet mee eens om de F.v.D te verbieden.Het blijft maar een kleine partij in de kamer.Iedereen kan een eigen partij oprichten.

  1. leukeditter

   een kleine partij met straks 100.000 leden en zetels in de peilingen kloppen zowizo nooit bij FVD , ze hebben er altijd 3 tot6 meer.. groenslinks is veeel kleiner en van de duivel bezeten

 10. Spoetnick

  Een verwarde man in de buurt van burgers wordt genegeerd door sLinks. Een verwarde man in de buurt van een links idool wordt uitgemolken tot de politieke misdaad van het jaar.

 11. Arbeider65

  In Belgie heeft het ook geholpen…….

 12. Docm

  De geschiedenis laat zien dat democratie niet vanzelfsprekend is. In Duitsland heeft men dus het over een “weerbare democratie”. In Nederland zijn wij naief over wat “democratie” betekent, wij denken hier dat alles accepteerbaar is.

 13. 75

  De moord op Fortuyn heeft een hoog groen links gehalte.

 14. Patt

  Hier is geen democratie. Ze noemen het zo maar dat is het niet. Kijk naar de referendums die gehouden zijn. Allemaal genegeerd. Wie was er voor de invoering van de euro? Lieg en bedrog. En een media kartel D66 die mensen hersenspoeld dat elke keer in actie komt als er verkiezingen zijn.

 15. MM

  Ik had liever gelezen: “gl-lui hebben die Partei totaal verlaten…. de stemmers ditto.”

 16. HD

  Democratie? waar!
  Wil je vrede, bereid je dan voor op oorlog.

 17. Michael M

  Jesse Klaver vindt het dan wel vervelend als andere partijen een andere mening uitdragen maar wat hij doet gaat nog verder en dat is uitermate bedreigend en gevaarlijk voor onze vrijheid en democratie. Dan is het van belang dat bij zulke dreigementen zoals dat bij de partijleider van Groenlinks gebeurt of van welke partij dan ook, deze leider geschorst wordt en bij herhaling uit zijn functie wordt ontheven. Er zal dan een nieuwe partijleider worden gekozen. Uitspraken welke nergens op waarheden berusten maar de vrijheid en democratie schaadt direct de kop indrukken. In dit geval bij Meneer Klaver. Dus voor in deze nieuwe wetgeving.

 18. Re-al

  Hetze-voerder Jesse Klaver, moet zijn woorden terug nemen , en openbaar excuses aanbieden.

  p.s. : leuk voor Jesse, die eigenlijk Yassir Feras, uit Marokko, is,
  is dat vorige week, het hele juridische apparaat : rechtens en advocaten,
  2 dagen landelijk staakte tegen de “c”-maatregelen …

 19. P. Puk

  Stompzinnige idioot met z’n versleten stokpaardjes. Democratie? Nederland stemt rechts en krijgt een links zooitje als regering. Nieuwe verkiezingen!!

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Ik begrijp dat P. Puk de VVD als een rechtse partij beschouwt.

   Daar is inmiddels wel wat op af te dingen.

 20. tim p

  gregorius, branzino allebei jesse klaver fanboys.

  we zijn hier lgbtq vriendelijk.

  maar doe het wel in je eigen kamer boys, en gebruik doekjes voor .

  1. Gregorius van Dubbeldam

   “we zijn hier lgbtq vriendelijk.”

   Dat is verstandig.

   1. tim p

    wel een condoom gebruiken he? zou vervelend vinden als branzino std oploopt, toch?

    1. Gregorius van Dubbeldam

     Je bent een primitieve baviaan, Tim p, maar dat zul je waarschijnlijk als een compliment beschouwen. Bavianen zijn intelligente beesten.

     1. tim p

      bavianen gebruiken geen condoom gregorius van dubbeltong, ik raad juist WEL een condoom aan..

 21. Lampall

  Maar wat heeft deze Max nu met FvD te maken?
  de Man is “geroepen door God ” zoals hij zelf zegt, en is Christen.
  en heeft meer te maken met CU,CDA, Jezus Leeft enz. zou ik zeggen .
  Oerdom Geklets van Jesse Klaver en zijn Communistische GL Partij.(zie de Geschiedenis met Stalin, Mao, Pol Pot ,Miljoenen doden, enz.)

 22. Xyz1234

  Klavertje 0 zei een tijdje geleden nog dat hij alles zou doen om het recht op vrijheid van meningsuiting te verdedigen. Ook voor mensen of partijen waar hij het totaal mee oneens is. Het kan verkeren bij hypocrieten.

 23. Meriadoc Brandebok

  Klaver beschouwt de FvD als staatsgevaarlijk. Eindelijk krijgt links eens wat ballen.

  Afgelopen met de tolerantie en een verbod op de partij zolang het de hoofden van haar aanhangers volstopt met agressie.

  1. Baco

   Weet je wie gevaarlijk zijn voor ons land?, leugenclown rutte en liego de jonge, d666, dit zijn voor ons land de grootste gevaren

  2. Harry Haller2

   Lazer jij eens een eind op Meriadoc, jij vieze antidemocraat en dictator-groupie. Je hebt al vaker om een sterke man geroepen – het is te hopen dat de AIVD jou goed in de gaten houdt: als er een staatsgevaarlijk is, ben jij dat wel. Gereformeerde kloothommel.

   1. EvertB

    😅

  3. werkloze generaal

   ” Afgelopen met de tolerantie en een verbod op de partij ”

   Dat kan je vergeten uitgekotste katoenplukker , de Koning zal een verbod op FVD nooit toestaan. Ondermijning van de democratische rechtsstaat kan het Koningshuis nooit tolereren .

  4. Marcoweer

   Als we partijen gaan verbieden dan zijn er wel met heel wat minder aanhangers die mijn voorkeur genieten.

 24. Angelus pacis

  Natuurlijk wil Klaver FvD verbieden. Klaver heeft al nachtmerries over dat hij zich moet verantwoorden over zijn gedrag en politieke ideologie als het gezond verstand in Nederland het voor het zeggen krijgt.
  Even zonder dollen, een regering over rechts is misschien niet zo’n goed idee, maar over links is nog velen malen erger. Stel dat Klaver het voor het zeggen zou krijgen, that is the end of everything…

  1. Docm

   Ik schrok aan het begin van de formatie toen PvdA en GL samen wilden gaan om in de coalitie te gaan. Wat er nu in het coalitieakkoord staat over het onderwijs is al erg, maar met die twee andere partijtjes erbij zou het onderwijs helemaal verwoest worden.

   1. Baco

    Dijkgraaf die onderwijs onder zijn hoede neemt, een atheïst pur sang, gekker moet het niet worden

    1. Docm

     Dat lijkt mij juist een aanbeveling. Plus hij is natuurkundige, dus we kunnen een rationele benadering verwachten. Ik weet niet waarom hij bij D66 zit.

     1. Baco

      Nou nee dit is een gevaar voor de NEDERLANDSE identiteit, sterker nog, rationeel betekent dat er geen ruimte meer is voor iets dat niet rationeel is bevatten

    2. EvertB

     Als professor Robbert Dijkgraaf al atheïst zou zijn, waarom zou dat een probleem zijn? God rechtvaardigt immers ook de goddeloze.

 25. tim p

  h**ps://www.thegatewaypundit.com/2022/01/tragic-14-year-old-israeli-american-girl-suffers-dies-covid-vaccine-makes-video-story-five-days-death/
  Tragic: 14-Year-Old Israeli American Girl Suffers and Dies from COVID Vaccine

  1. toetssteen

   Gruwelijk!

   1. Baco

    Ja maar dat is volgens prikfascisten niet waar🤦🏻‍♂️

 26. Smek

  Dus hij is nu ook geradicaliseerd ,kunnen we daar rekening mee houden en op de zwarte lijst zetten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.