Ophitsende populist Jesse Klaver (GroenLinks) wil FvD de mond snoeren: ‘Dit eindigt in geweld’

GroenLinks-leider Jesse Klaver heeft op de partijwebsite een bericht geplaatst waarin hij zich uitspreekt tegen Forum voor Democratie (FvD). Zonder enige moeite verbindt hij de bestorming van het Capitool in de Verenigde Staten en de mafkees die D66-leider Sigrid Kaag (en FvD-senator Theo Hiddema) bedreigde, met uitspraken van FvD-politici. “Maar de bodem is nog niet in zicht. Dit eindigt in geweld, vrees ik”, zegt Klaver.

Forum voor Democratie is overduidelijk geïnspireerd geraakt door de manier waarop voormalig Amerikaans president Trump politiek bedreef. Ook valt niet te ontkennen dat er een hardere lijn is ontstaan binnen die partij, met als voorbeeld de ‘tribunalen’-uitspraak. Ze zoeken het randje op en gaan voor sommigen zelfs te ver, maar ze hebben niet opgeroepen tot geweld en respecteren nog altijd de Nederlandse rechtstaat, hoewel ze die fel bekritiseren.

Het is echter te makkelijk om de schuld voor het enorme wantrouwen van de burger richting de overheid en het coronabeleid bij FvD in de schoenen te schuiven. Forum maakt handig gebruik van een sentiment dat door de overheid is ontstaan en actief wordt gevoed door social media. Denk bijvoorbeeld aan minister Hugo de Jonge die heeft beloofd nooit een vaccinatieplicht in te zullen voeren en de samenleving nu ophitst tegen ongevaccineerden. Of het RIVM (en het OMT) dat vanaf het begin van de coronapandemie onjuiste, onvolledige, ondoorgrondelijke of tegenstrijdige signalen heeft gegeven. Het kabinet kan de meeste coronamaatregelen ook niet meer fatsoenlijk uitleggen of onderbouwen. En wat te denken van de toeslagenaffaire, hebben die tienduizenden slachtoffers nog vertrouwen in de overheid?

Wat de beschuldigingen richting FvD betreft is GroenLinks-leider Jesse Klaver kennelijk geen haar beter. Klaver zet FvD weg als een antidemocratisch en staatsgevaarlijk “monster”. En als er niet snel iets gebeurt, dan ‘eindigt dit in geweld’. Twee citaten over zijn oplossing:

“Hoe bescherm je de democratische rechtsstaat tegen hen die haar af willen schaffen? Door tegengeluid te geven. Door grenzen te trekken. Door niet alleen geschokt te reageren op incidenten, maar het monster in het gezicht te kijken en te zien voor wat het is: een doelbewuste en stelselmatige bedreiging van de maatschappelijke vrede.”

 

“Door hard te zijn tegen politici met een gevaarlijke agenda. Door hen het woord te ontnemen als de plenaire zaal van het parlement gebruikt wordt om de rechtsstaat te ondermijnen. Door van social media-bedrijven te eisen dat ze hun verantwoordelijkheid nemen en hun platforms niet laten misbruiken voor een aanval op de democratie.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Wat als extreemlinkse activisten zich nu gesterkt voelen in het idee dat ze de ‘fascisten’ nú zelf moeten aanpakken, omdat het straks wellicht te laat is? Dikke kans dat Klaver er dan zijn handen van af trekt en een lullig berichtje op Twitter zet over dat geweld altijd verkeerd is. Komt hem alleen ‘toevallig’ wel héél goed uit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

86 reacties

 1. Shooter

  Ongelooflijk gemene meneer die Klaver. Hij mag wel maar een ander niet. Hmmm….. waar kennen we dat nog meer van?

  1. Mr.blauw.sky

   Nou, van georganiseerde criminele motorbendes, zoals de Hell Angels, kun je moeilijk beweren dat ze links zijn…

 2. Gregorius van Dubbeldam

  “Forum maakt handig gebruik van een sentiment dat door de overheid is ontstaan en actief wordt gevoed door social media.”

  Ja, het is geen constructieve politieke partij maar een bende agressieve ophitsers die aanspoort tot geweld en trammelant.

  Jesse Klaver heeft gelijk, het FvD radicaliseert met de dag en dit draait vroeger of later uit op geweld.

  1. leukeditter

   hahahahaha wat ben je toch een idioot..klaver de grootste duivel in nederland met zn d666 ziet ook dat FVD steeds meer gelijk krijgt en wordt helemaal bang van forum .. jesse pleeg zelfmoord want je gaat eraan met je d666

  2. Baco

   Nee Klaver heeft geen gelijk

 3. Peter den Bekker

  Onze communist heeft het over democratie? Hij heeft zitten slapen want de democratie is al lang geweld aangedaan. Daar heeft FvD niets van doen. Ze bestond toen nog niet.
  Als je liegen en bedriegen democratie noemt ben je de weg kwijt. Maar dat wisten we al lang. De pot verwijt de ketel dat die zwart ziet.
  De fakkeldrager heeft ook geprotesteerd tegen FvD. Hij behoort tot de kliek ‘Jesus red’. Ik stem niet op de FvD maar ik verbaas mij steeds meer hoe andersdenkenden hier worden afgefakkeld.

  1. Peter den Bekker

   En met hier bedoel ik Nederland.

  2. Gregorius van Dubbeldam

   De bewering dat de democratie in Nederland is afgeschaft is ronduit idioot.

   1. Peter den Bekker

    Ik weet dat je graag belazerd en voorgelogen wordt. Wie is dan de idioot?

    1. Xyz1234

     Peter, Dubbeldom is een beetje ziek, dus houd hier rekening mee als u kunt. We kunnen hem niet helemaal als toerekeningsvatbaar beschouwen.

     1. Peter den Bekker

      Dat verklaart alles. En het gaat al zo slecht met de geestelijke gezondheidszorg. Het wordt er dus niet beter op voor hem.

 4. Arbeider65

  Ach, het partijtje van Jesse stelt ook niet zoveel voor. Veel blaten en dan altijd met Rutte mee stemmen, zeker wat de corona maatregelen betreft. FvD neem ik niet serieus, sorry voor de aanhangers hier.

  1. Klaus Schwab

   Baudet en zijn makkers moeten gewoon eens stoppen met vergelijkingen met 40-45 en/of de jodenvervolging. Door dit soort onzin keren mensen(zoals ik) zich tegen hem. In bepaalde dingen heeft hij gewoon gelijk, zoals het partij kartel. Het is en blijft ongelooflijk dat ministers die hebben moeten aftreden vanwege niet functioneren gewoon weer kunnen terugkeren op een andere post. Ook is het bizar dat Kaag, Ollogren, en de Jonge op posten komen waar ze geen verstand van hebben. Ollogren op defentie is natuurlijk het toppunt van de misselijkmakende baantjes caroussel.👎

   1. Klaus Schwab

    Defensie

    1. Shooter

     Demensie

     1. Mr.blauw.sky

      Detentie

     2. Baco

      Blauw sky, dè verliezer van de dag..

     3. Mr.blauw.sky

      Busje is bij gebrek aan creativiteit nu al bij helemaal uitgelüld…

     4. Krasvast

      Druppelend sneeuwvlokje, het smelt slechts!

     5. Baco

      Bij dè verliezer van de dag hoef je niet creatief te zijn..

     6. Mr.blauw.sky

      Gelukkig voor jou weten we dat jij niet creatief kúnt zijn..

     7. Baco

      Dat hoeft bij dè verliezer van de dag nooit..

     8. Mr.blauw.sky

      Dat klopt vanwege bovengenoemde oorzaak natuurlijk..

   2. Baco

    Nee klausje, jij moet stoppen met het vergelijken van het vervolgen van joden tijdens de 2de Wereldoorlog..

    1. Mr.blauw.sky

     Busje op z’n ‘best’ natuurlijk:

     kinderachtig het balletje terug proberen te kaatsen door heel opzichtigjes de feitelijke waarheid om te draaien…
     Ziedaar de wisseltruc van ons Busje.

     1. Baco

      Nee hoor ik begin niet, domoor, jij liegt, je bent een fantast en een loser….

     2. Mr.blauw.sky

      Driuiloor Busje weet zelfs van gekkigheid al niet meer hoe vaak hij liegt… het is zijn tweede natuur geworden…

     3. Krasvast

      Drup, drup, drup…

     4. Mr.blauw.sky

      Kras kras kras..

     5. Baco

      blauw sky bewijst slechts mijn gelijk..

     6. Mr.blauw.sky

      Gelukkig maar dat wij bewijzen aan juristen en logici kunnen overlaten…

     7. Krasvast

      Sneeuwvlokje

     8. Mr.blauw.sky

      Beter niet reageren op krassen die blijven hangen, busje..

     9. Woordkunst

      Spreek voor jezelf debiel

    2. Klaus Schwab

     Met deze opmerking geef je duidelijk aan dat je net zo knettergek bent als die malloot waar je blijkbaar fervent aanhanger van bent.

     1. Baco

      Tuurlijk klausje, en jij verdedigt een nog veel gekker beleid die 1 op 1 te vergelijken is, geen QR geen toegang, geen jodenster geen toegang, geen QR mag je niet eens pissen bij de mack, heb je een QR dan mag je op vakantie naar Mallorca, droeg je een jodenster mocht je niet eens naar het stedelijk museum mocht je geen winkel bezitten, werden ze beroofd van al hun bezittingen…

     2. Gregorius van Dubbeldam

      “ heb je een QR dan mag je op vakantie naar Mallorca, droeg je een jodenster mocht je niet eens naar het stedelijk museum mocht je geen winkel bezitten, werden ze beroofd van al hun bezittingen…”

      Ja, daarom is de vergelijking ook absurd.

     3. Baco

      Nee die is niet absurt maar feitelijk waar.
      Jij daarentegen stopt je dikke prikfascistische smoelwerk diep in de coronaströnt…

     4. Marcoweer

      Als je het vergelijk 1 op 1 met de joden vervolging bekijkt is het natuurlijk belachelijk. Als je het vergelijkt met langzaam een groep buiten de maatschappij zetten en de andere groep ophitsen zodat er haat ontstaat is het vergelijk niet zo heel vreemd. En dat geweld zal wel meevallen op een enkeling na misschien maar dat zal dan geen coronaterrorist genoemd worden maar gewoon een verward persoon zoals we die afgelopen jaren wel vaker hebben gezien. Verder zolang er niet langs huis word gegaan om iemand gedwongen een prik te geven zal er weinig geweld zijn.

 5. werkloze generaal

  Jessica Klaver zou zoveel willen , een land zonder kerncentrales bijvoorbeeld. Toch krijgt hij er een aantal door de strot geduwd binnenkort.

  Verder kan je FVD natuurlijk nooit de mond snoeren of zelfs verbieden , dat zou de Koning nooit toestaan want het zou de democratische rechtsstaat ondermijnen om een democratisch gekozen partij te verbieden. Bovendien is de volksvertegenwoordiging ( het kabinet) totaal niet bevoegd dit soort acties zelfstandig te ondernemen. Dat moet met goedkeuring van het Koningshuis en die zullen altijd NEE zeggen om bovengenoemde reden.

  Het ziet er dus naar uit dat we nog lang van de hilarische Thierry en zijn uitspraken , hoe extreem dom soms ook , kunnen blijven genieten.

 6. dumbfarmer

  typisch weer zo’n voorbeeld van een uitgerangeerd figuur dat niet meer relevant is om mee te zeilen op de wind die waait om zo te proberen met zijn smoel weer in de picture te komen. Bij voorbaad al doorzichtig en kansloos.

  1. rafi

   En wat een rotsmoel is dat! Alles wat hij uit zijn extreem-linkse bek uitkraamt is hij zelf.

 7. Re-al

  Ongelooflijk, wat die groen-kommunistische propagandist
  hier beweert. En dan ook nog ‘geweld’ suggereren ! …..

  ‘Groen-Links’ – zoals alle ‘linkse’ types –
  heeft nooit anders gedaan, dan anderen vals beschuldigen,
  hetzes voeren : denk aan Pm Fortuyn –
  de geschiedenis vervalsen, en mensen manipuleren met valse beloftes.

  Forum Voor Democratie blijft altijd binnen de wet, en voert oppositie voor juist MEER
  democratie.

 8. Mar

  Ophitsende populisten, waar heb ik dat eerder gezien?

  Het land wordt er mee overspoeld.

  1. Re-al

   Mar : Wat je eerder gezien hebt,
   waren ‘linkse’ Nazional-Sozialisten in Duitsland in de dertiger jaren.

   Onze oppositie is niet ‘links’, maar VOOR vrijheid en democratie.

   1. Mar

    Lol, dat je het zo invult en over de oppositie begint.

    Zat meer te denken aan figuren die overal en nergens op het internet te vinden zijn.

    1. Re-al

     Mar : op internet “zie” je geen mensen,
     en kunnen ze ook niet “het land overspoelen”.

     Liegen is te moeilijk voor je.

 9. tata

  https://www.telegraaf.nl/video/925637809/max-van-den-b-voert-derde-wereldoorlog-tegen-satanische-vijand

  Geen eikeltjespyama die dit in de schoenen van Fvd gaat schuiven. F*ck off.

 10. Uwehetgeweten

  Dom geboren en niks bij geleerd.

  1. AS210854

   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 11. Xyz1234

  Als extreme politici voorspellen dat er geweld aan te pas gaat komen, dan moeten we dat serieus nemen. We hebben gezien wat er met Pim Fortuyn gebeurd is.

 12. MM

  Deze snotkwal is een ziener: waar hij over ijlt, kan zomaar over zich afgeroepen worden.

 13. GvdGvd

  Ach kijk het framen van Groen Links gaat gewoon door. Het was voorheen o.a. Rosenmöller die dit continue deed bij Pim Fortuyn. Frappant is ook dat de advocate van Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn, Britta Böhler was, Zij was van 12 juni 2007 tot 7 juli 2011 lid van de eerste kamer voor Groen Links. De puzzelstukjes vallen in elkaar.

  1. Mr.blauw.sky

   Verkoop dit soort nonsens maar niet aan Böhler’ s ambtgenoot Hiddema, senator voor het FvD in Eerste Kamer.

   1. GvdGvd

    Nonsens ? Was het maar nonsens maar dat is niet zo. Waarom u er Hiddema nou hierin moet betrekken, geen idee. U kunt het allemaal opzoeken hoor, genoeg te vinden hierover, ook leuke foto’s van Halsema samen met die Böhler aan tafel in het restaurant, vast wel het een en ander te bespreken. En Jack Bogers is vast ook een onbekende u voor u. Vieren uur na de moord, en de arrestatie van Volkert, belde de de Wageningse GroenLinks-wethouder Jack Bogers – die veel contacten had met verscheidene links-extremistische actiegroepen – om 22:00 uur met Sjoerd van de Wouw, de voorzitter van de Vereniging Milieu Offensief, waar de moordenaar werkzaam was. Niet lang daarna waren ruim 200 bestanden van de computer van Volkert van der Graaf gewist, waaronder informatie over zijn netwerk. De (inmiddels) ex-GL-wethouder Bogers werd begin 2003 door de politie aangehouden wegens het breken van zijn geheimhoudingsplicht en op 31 december 2003 door de Arnhemse politierechter veroordeeld tot een boete van 500 euro.

 14. AS210854

  Wie deze ” mafkees ” nog gelooft moet snel terug kruipen onder de steen waar hij de laatste 10 jaar gezeten heeft .

 15. Marcoweer

  Jetten ,Baudet die Gideon in wat mindere mate maar ook heel eng. Ondanks die 3 komt die Klaver wel het engste over van allemaal.

 16. Eppo123

  Geweld is in ons land nagenoeg volledig voorbehouden aan links. Denk maar aan RARA, de krakers, 1 mei, actievoerders tegen Fortuyn. Zo gaat links met de democratie om. Als ze het ergens niet mee eens zijn gaan ze over op geweld. Etterbakken zijn het.

  1. Mr.blauw.sky

   Nou, van georganiseerde criminele motorbendes, zoals de Hell Angels, kun je moeilijk beweren dat ze links zijn…

 17. Joko

  De staat maakt er een puinhoop van, maar als je er wat van zegt deug je niet. Merkwaardig.

 18. Mar

  Ja, de mensen, die je bij al die corona-demonstraties ziet, zijn linkse lui die hun jeugd van de jaren ’60/70 weer eens dunnetjes overdoen. En soms loopt het weer ouderwets uit de hand.

  Het grappige is dat men hier vol lof is over die demonstraties en deze mensen. Het kan verkeren.

 19. Spoetnick

  Jesse Klaver is in staat alle geallieerde soldaten te veroordelen die deelnamen aan D-day. Behoorlijk gewelddadig wat daar gebeurde. Dat kan alleen een communist uit zijn strot krijgen.

 20. toetssteen

  Bedreiger van mevr. Kaag bleek iemand te zijn van extinction rebellion. Oeps, zeer links alzo…..

  1. Monty

   Vreemd links valt links aan?

  2. Gregorius van Dubbeldam

   Lees eens een krant, Toetssteen, je spreekt onzin.

 21. Mar

  Jij bedenkt deze stelling wat dus ook veelzeggend is.

 22. Mar

  @toetssteen

  Dat figuur is ook in de Here. Hij dook trouwens overal op.

 23. Hamer Sikkel

  Het wantrouwen bij veel Forum-@hangers tegen de overheid uit zich vaak in agressie tov vertegenwoordigers der Nederlandse Staat;
  Thierry Baiudet is blijkbaar ingenomen met een dergelijk electoraat ⁉️

  1. Baco

   “agressie tov vertegenwoordigers”

   Met een fakkel is natuurlijk veel erger dan dat er geschoten zou worden toch?

   1. Klaus Schwab

    Deze fakkelaar is volgens mij helemaal niet links of recht. Uit alles blijkt dat het een godsdienst waanzinnige is, die eigenlijk moet worden opgenomen.

    1. Baco

     Raar dat jij niets zegt als een ideoloogwaanzinnige aloeha hakbar roept en al stekend om zich heen steekt

     1. Mr.blauw.sky

      Kijk, we zien hier dat Busje zijn dagelijkse aanname-rondje geeft…

 24. Duckday

  Deze persoon hits de boel wat verder op. Angst om demacht te verliezen en een ondergang te gemoed te moeten treden proberen zij met onzin de boel wat aan te jakkeren. Deze heer is gewoon voor zich zelf bezig en heeft lak aan de kiezers zolang ze maar zelf niet gekort worden

 25. DubbelZout

  Nee, natuurlijk roepen ze niet rechtstreeks op tot geweld, daarvoor zijn veel te gewiekst
  Ze passen de zgn. “dog whistle” techniek toe, waarbij een goed verstaander precies weet wat hem te doen staat
  De FvD kopstukken zijn dus eigenlijk een extreem rechtse elite die zijn meelopers het vuile werk laat opknappen

 26. Kleurloze Politiek

  Baudet is een reëele gevaar, en dat heeft ie notabene zelf bewezen door zijn zeer onstabiele manier als partijvoorzitters.
  Heeft al meerdere belangrijke partij genoten weggejaagd.
  En het waren niet de minste
  Theo Hiddema
  Annabel
  En nog meer top 10 van zijn fvd.

  Complottheorieën en ophitsen van mensen op sociale media maken Baudet helemaal blind.

  En ik kan jullie nu al voorspellen, dat er binnen een jaar weer een inpoldering in zijn partij zal plaatsvinden omdat hij domweg als een blinde zijn eigen glazen in zal gooien door onprofessionele missers.

  1. Baco

   Je bent echt te dom om te poepen..

   1. Marcoweer

    Misschien mag ik dan Kleurloze adviseren veel hachee te eten dan gaat het zonder al te veel na te moeten denken.

   2. Kleurloze Politiek

    De waarheid kan soms hard aankomen.
    En vooral de forum aanhang.
    Maar de feiten spreken voor zich.
    De eerste kamer is een groot voorbeeld.
    Waar forum als de grootste partij binnen kwam en waar nu niets meer van over is.

    Tja je kunt heel naïef doen alsof het niet zo is maar daarmee verander je de harde realiteit echt niet mee..

    Baudet is en blijft een instabiele politicus die totaal niet serieus te nemen is.

 27. Vrijedenkert

  Als een politieke partij meer zetels heeft dan de communisten zelf zien zij dat als een bedreiging!
  Vervolgens wordt de propagandamachine in werking gesteld…

  1. Vrijedenkert

   En zo werkt het…

   h**ps://www.youtube.com/watch?v=XBYyQR2ZCUA

 28. Michael M

  Ik heb niets met de FVD en al helemaal niet met de enge partij Groenlinks. Griezels. Ik heb ook niets met de enge partij D66. Of de gekke PVDA. Ik zie het al. Er blijft niet veel over. Wordt tijd voor een gulden middenweg partij. 1 die opstaat om Nederland nog veilig te houden, leefbaar en betaalbaar.

 29. Evil Zorro

  Beste Heer Klaver, ik ben bijna zeker dat u DDS leest en hier ook reageert. Nu kan je nog kiezen voor het licht indien u nog niet ‘besmeurd bent. Het huidige pad zal desastreus aflopen voor u en uw ‘eensgezinden’ binnen de tweede kamer. Trump heeft beloofd om de wereld te redden van uw clubje.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   “ Trump heeft beloofd om de wereld te redden van uw clubje.”

   😂

 30. ET007

  Denk je dat onze Regering ooit zo vanzelf opstapt? Dus geweld is niet ondenkbaar in de toekomst. Maar dan is het geweld een noodzaak.
  Links gebruikt al jaren lang geweld bij het doordrijven van hun idealen. Links is ook de oorzaak van meer geweld. En wat betreft de toekomst ….
  Links is bang dat mensen hun gedram niet meer langer pikken en zoals het hoort een oorvijg krijgen, die ze als kind waarschijnlijk nooit gehad hebben.

 31. De witte roos

  Is het ook de schuld van Baudet dat overal in Europa demonstraties tegen de leugens zijn? Ja Jesse wanneer ook de meerderheid de leugens doorheeft mag jij ook voor het tribunaal.

  1. Krasvast

   @Roos: En wie zou dat tribunaal moeten vrezen? Ze zijn toch allemaal overtuigd van het eigen gelijk?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.