GroenLinks-leider Jesse Klaver, die PVV uitsluit, boos op rechtse partijen die linkse partijen uitsluiten

GroenLinks-leider Jesse Klaver is boos op de VVD en het CDA omdat ze op voorhand linkse partijen uitsluiten. De ironie is natuurlijk dat Klaver zélf de PVV op voorhand uit heeft gesloten, maar dat lijkt hem te zijn ontgaan.

Nu er een impasse is bereikt in het formatieproces, is het janken geblazen. D66 wil niet met de ChristenUnie en de VVD en het CDA hebben aangegeven niet met twee linkse partijen samen in een kabinet te willen gaan zitten.

Jesse Klaver en Lilianne Ploumen (PvdA) dachten dat ze de rechtse partijen klem konden zetten door elkaar stevig vast te houden met een ‘formatiefusie’, maar vangen nu bot. GroenLinks-leider Jesse Klaver grijpt dit nieuws aan om een tirade te beginnen over hoe ondemocratisch het op voorhand uitsluiten van partijen is, maar heeft een gigantische balk in zijn ogen.

Dat “landsbelang” geldt dan niet voor Jesse Klaver als het om de op twee na grootste partij van Nederland, de PVV, gaat. Dan mag je de “democratische traditie” gewoon opzij schuiven, om vervolgens net te doen alsof alleen anderen daar schuldig aan zijn.Deze tijd vraagt om een “krachtig groen en links geluid”, zegt de partijleider die zijn eigen partij alleen maar verder de afgrond in heeft geholpen. De kiezer, die overduidelijk niet voor GroenLinks heeft gekozen, verdient het wat Klaver betreft om een kabinet met GroenLinks realiteit te zien worden. Dát is pas democratie!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Klaver had veel beter pas op de plaats kunnen maken en ‘dan niet joh!’ moeten zeggen. Dan had hij de eer aan zichzelf gehouden en kon hij het signaal geven dat de andere partijen het maar lekker uitvechten met elkaar. Hij zou dan met zijn partij in ieder geval een poging hebben gedaan. Maar nee, in plaats daarvan gaat hij hypocriet lopen drammen en doen alsof zijn houding jegens de PVV totáál anders is dan wat de VVD en het CDA nu bij hem en de PvdA doen. Wat een clown.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Albert Egberts

  GL en PvdA zijn niet om inhoudelijk redenen afgewezen maar vanwege electoraal opportunisme. GL en PvdA konden zich goed vinden in het formatiestuk van Rutte en Kaag maar worden om redenen van machtsbehoud afgewezen.

  Triest.

  1. Nostradamus

   😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣 Albert Mol is triest…

  2. ikweetwatikwil

   Wat dan Albert Egberts. Dacht je dat Klaver en hoe heet ze ook weer, een gevaar waren voor Rutte? Laat me niet lachen.

  3. Cootje

   Je bent en blijft een gehandicapte mafkees , ten eerste was toch al bekend dat deze partijen niets van 2 linkse verliezers moesten hebben , hebben ze nooit onder stoelen of banken geschoven , maar als je zo geil bent om mee te doen met de macht en je je zelf verkoopt en verplicht in ondertrouw gaat , maar de seks bewaard voor na het huwelijk , en je wilt beweren dat het niet om inhoudelijke reden was , dan zal het dadelijk om het moslim meisje gaan , maar ze moeten niets weten van de milieu dwazen en van het geld strooien naar de uitkeringen dus het is gewoon op een nette manier inhoudelijk naar de slachtbank geleid , wel Koser want hun achterban houd van halal slachten ben ik voor een keer mee eens dat is namelijk onverdoofd , socialisten wat een bagger

  4. Cootje

   Onze mafkees de linkse idioten konden zich goed vinden in het formatiestuk , nee die wilden het naar hun hand zetten , lees hun verkiezing programma , einde voor de boeren onbetaalbare energie rekeningen en het slopen van het huidige economische model . Leven van de wind , nu Rutte en Hoekstra hebben er een gelaten een harde dunne natte wind , de spetters zitten tot in hun oren terug het milieu beerput in , verliezers mee laten regeren vraag om moeilijkheden , en als je moslimbroederschap personen in je gelederen hebt is in een regering staatgevaarlijk

  5. Joko

   Je moet toch wel een enormleeg hoofd hebben om te durven spreken van ‘electoraal opportunisme’, waar alles wat links is met elkaar hebben afgesproken dat ze niets te maken hebben met de politieke keuze van een groot deel van de Nederlanders. De democratie hebben jij en de jouwen gewoon afgeschaft: ‘Kaltgestellt’. Of is dat nu nog steeds niet tot je doorgedrongen!

  6. Jannes-46

   Ja, en dan die knuistjes van Jesse bij zijn verongelijkte betoog. Zo aandoenlijk. Maar gelukkig voor hem snort thuis zachtjes de samovar bij één van de houtkachels.

 2. Stopperspil

  GroenLinks heeft krap 5 procent van de zetels in de kamer, maar Klaver heeft nog altijd de meeste praatjes. En dat gedram over het klimaat wordt ook knap vervelend. Kan goed begrijpen dat Rutte alleen al om die reden een superlinks kabinet niet ziet zitten. Het is al erg genoeg dat Kaag met haar klimaatleus: “Doen of dood” noodgedwongen zal moeten meeregeren.

  1. halo1

   Juist.. dat ergerde me ook bij Ploumen zaterdag j.l, die weleens de andere partijen “de goede(=linkse) kant op” zou duwen.. anders zou ze de stoelen aanschuiven. Die mateloze domme arrogantie.. brr! Links is op zijn bek gegaan: prima! We moeten iemand in de Kamer hebben die consequent met links de kachel aanmaakt..het lijkt allemaal lief en aardig , maar het resultaat( van links) is verloedering, stagnatie en kostenexplosies. Niets gaat zonder (hard) rechts…

   1. Albert Egberts

    De fusie van PvdA en GL is een feit en die zal als links alternatief acte de présence geven bij de volgende verkiezingen. Het is zeer te betwijfelen of VVD en CDA na de parlementaire enquêtes en de verdere ineenstorting van het CDA dan nog veel politieke steun kunnen werven zodat links er alleen maar sterker uit kan komen.
    vVD en CDA zullen in een minderheidskabinet ook alleen maar links beleid kunnen uitvoeren.

    In die zin is de opstelling van Rutte voor de langere termijn waarschijnlijk een enorme politieke blunder.

    1. usb3.0

     Gelukkig wordt dit linkse blok niet serieus genomen

    2. ElGuapo

     Meer voorspellingen van schlemieltje kwakma….altijd handig als je niks om te lachen hebt.

    3. sonny

     ernst,
     Nu doe je weer zo’n ongefundeerde prognose, ze komen nóóit uit, dat moet je inmiddels toch weten?
     Linkse combinaties hebben geen toekomst,te veel psychotische ego’s!

    4. Cootje

     Je mag van mij welk bedrag inzetten die jou uitkomsten kunnen onderbouwen , als Rutte al tegen de muur is geplakt , beschadigt tot op het bot , voor rotte vis uitgemaakt , weggezet door de gehele kamer , en glansrijk de peilingen overleeft , moet je toch niet van deze wereld zijn om dit een blunder van Rutte te vinden , ik ben geen Rutte fan , maar ik speel graag onzeker als er wat te verdienen is , links is uitgestorven kan je met mij ook wedden dat die de grootste verliezers worden bij de gemeenteraad verkiezingen , links is en blijft dood en staat niet meer op

     1. Cootje

      Op zeker

    5. Wally

     Nee dat is geen blunder Albert. Besef nou eens een keer dat de mensen nu eindelijk zien hoe vals links is. Altijd afgeven op rechts, demoniseren van rechts, geweld plegen tegen rechts en het verrekte goedpraten ervan. Maar nu is men toch wel zover dat dit gezanik niet meer geaccepteerd wordt. Mensen willen leven in HUN land en niet in een zijtak van allahstan. Mensen willen gewoon eten kunnen kopen bij ONZE boeren en niet via die achterlijke eu zooi. Zen op deze wijze kunnen we gerust een paar boeken vullen, want links beleid heeft dit land tot een zielig en zwak zooitje gemaakt, de eeuwige linkse indoctrinatie op school is een prima voorbeeld. Al dat gezeik van de gendersnateraars ook. Slap, slap en zielig. En handje ophouden. Dat is links.

 3. Duckday

  Hij sluit zelf partijen uit.Waardeloze partij en partijleider weg er mee. Een hoop gebrul alleen de bevolking onderdrukken zei mogen alles

 4. Aborifa

  De houdbaarheidsdatum van Klaver is in zicht. Als hij nederlaag op nederlaag ondergaat zal het politbureau van GL hem laten vallen als een baksteen, hoewel hij daar eigenlijk te licht voor is. Wegwezen deze klimaclown.

 5. sonny

  Klaver kan de pluche maar geen vaarwel zeggen, zijn mega-ego laat dat niet toe!
  Zielig, nietwaar?

  1. Freba

   In Utrecht zeggen ze dan als je het niet gered hebt. Joggie; doan ga je hett tog gewoan eregus aanders doen met je kaggeltjies. (Energiepomp) Hij moet eens loskomen van zijn opa, die nog in tijden van de Russische revolutie leefde/leeft? en van die engerd van Bram van Ojik….
   Of ga lekker bij je broer auto’s verkopen. Je houdt voorlopig 3 jaar wachtgeld. Tenzij je kiest voor 3x 4 jaar in de politiek. Lekker “volle bak” op je pensioengerechtigde leeftijd. Want een socialist is niets anders dan een jaloerse rechtse knakker.

 6. Eppo123

  Selectieve linkse verontwaardiging. En die toegenomen sociale ongelijkheid waar Klaver het over heeft, daar is GL zelf debet aan. Nog meer kansarmen buitenlanders toelaten en de sociale ongelijkheid neemt van zelf toe. Dat zullen zelfs zijn eigen kinderen wel begrijpen.

 7. tata

  Het was een mooie dag.

 8. Michael M

  Krachtig groen en links geluid”, zegt de partijleider Klavertje? Het is altijd verkeerd geluid van die partij. Ze weten niet eens hoe echt geluid klinkt.

  1. J. Punt

   Het krachtige geluid van verliezers, klinkt heel irritant.

 9. Michael M

  Het is een Klavertje 3 en zal nooit een Klaver 4 worden, Nooit!

 10. Heinzs

  Beter is het om Geert te vragen met wie hij zelf het liefst zou regeren. Om over uitsluiten te praten.

 11. J. Punt

  Hé wat jammer nou… Al die mooie beloften en directief eenrichtingsverkeer heeft definitief verkeerd uitgepakt. NL is klaar met Links. Dat is gewoon duidelijk. Was leuk die 50 jaar vrijheid, blijheid over de rug van de burgers.

 12. J. Punt

  Natuurlijk zijn er problemen met van alles in dit land. De Linkse Oplossing met NOG meer belasting laten betalen is uitgewerkt, heeft nog nooit goed gefunctioneerd! LHBTIQRX gemeenschap moet nog maar even op een houtje bijten en het klimaat? lekker slapend rijk worden met flauwekul beleid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.