VVD en CDA blazen Kaagcoalitie met PvdA en GroenLinks definitief op. Wilders: ‘Nieuwe verkiezingen!’

Het is vandaag een heel mooie dag voor Nederland. De VVD en het CDA hebben de Kaagcoalitie, met GroenLinks en de PvdA, zojuist namelijk definitief de nek omgedraaid. Met één extra linkse partij erbij regeren willen ze best, maar met twee? Neen. Nu niet, nooit niet. Geert Wilders’ reactie op dit heuglijke nieuws? “Nieuwe verkiezingen!”

We dachten allemaal zeker te weten dat de Kaagcoalitie er zou komen: CDA, VVD, D66 aangevuld met de PvdA én GroenLinks. Het is natuurlijk een coalitie uit de hel – hoewel het gezegd moet worden dat dit voor élke coalitie bestaande uit het partijkartel geldt.

Maar jongens, we hebben ons vergist. De VVD en het CDA hebben zojuist namelijk laten weten dat ze definitief niet in de verdoemde Kaagcoalitie stappen. Ze hebben er geen trek in. Ja, ze willen best met PvdA óf GroenLinks onderhandelen. Maar met beide radicaal-linkse clubs? Dat doen ze niet. Echt. Niet. Gewoon. Dat trekken ze niet.

Niet zo gek natuurlijk. Want hoewel al die partijen inhoudelijk sterk op elkaar lijken beseft de gemiddelde VVD- en CDA-kiezer dat nog niet. Uit peilingen blijkt dan ook dat de Kaagcoalitie die twee partijen electoraal zou opblazen. Mark Rutte en Wopke Hoekstra hebben veel over voor de macht, maar dat niet; want dan kunnen ze macht op de lange termijn immers op hun buik schrijven.

Ook Geert Wilders heeft positief gereageerd op dit nieuws. Niet zo gek natuurlijk, want Wilders heeft zo’n hekel aan Sigrid Kaag dat hij álles toejuicht dat haar in de problemen brengt.

“Ok en nu heel snel nieuwe verkiezingen,” is het oordeel van de PVV-leider. We zullen maar zeggen: kort, maar krachtig.

En ja, misschien krijgt Wilders echt wat hij wil. Want D66 heeft al een veto uitgesproken over regeren met de ChristenUnie. Als dat hem óók niet wordt blijft er héél weinig over.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Natuurlijk is dit niet alleen een enorme afgang voor Kaag maar ook voor haar vrienden Lilianne Ploumen (PvdA) en Jesse Klaver (GroenLinks). Want die twee partijen waren overduidelijk bereid zich met huid en haar over te leveren aan de grootste leugenaar die de Nederlandse politiek ooit heeft voortgebracht: Mark Rutte.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. ElGuapo

  Kom d’r maar in schlemieltje….leg wel eerst even je glazen bol opzij want die werkt niet zo goed.

  1. Magyar

   Er staat er hier weer èèn mooi voor schut, Albert Kwakma genaamd die zo stellig was dat de PVDA en GL mee gingen regeren, die zakkenwasser leert het echt nooit af om zijn wensdenken trachten te presenteren als ware het een feit.

   😀

  2. Oepsie

   Heeft even geen tijd, want de wijkverpleger staat hem te wassen. Gruwel!

  3. Monty

   ”Wilders: ‘Nieuwe verkiezingen!”

   Dit zou wel de kans zijn voor ‘Rechts’ om dan eindelijk eens aan de macht te komen.
   Alle lichten staan op groen.

   Als ze de winst niet naar zich toe weten te halen hebben ze het echt aan hen zelf te danken.

   1. Albert Egberts

    😀

   2. Jannes-46

    Niet te danken maar te wijten.

 2. Response

  Klaver; “Dat is dat twee partijen aangeven dat ze weigeren de onderhandelingen aan te gaan. Dat past niet in de Nederlandse traditie die we hebben. Daarmee is wat mij betreft de democratie vandaag de verliezer.”
  Maar partijen uitsluiten is voor Klaver geen probleem! Hoe hypocriet ben je dan?

  1. Joko

   Klaver kan zijn afscheid voorbereiden. Geen ministerpost voor hem en bijna zeker een val voor GL bij komende verkiezingen, die nu wel snel zullen komen. Voor links geen rooskleurige toekomst.

 3. Response

  Nieuwe verkiezingen is enige realistische scenario.

 4. rasecht wappie

  Rede voor een héél klein feestje, al weet je het maar nooit met deze aanhoudende poppenkast?

  h*tps://www.youtube.com/watch?v=GlG-vN8i9Qc

 5. Nostradamus

  Het enige nadeel is dat we nóg langer met dit demissionaire kabinet zitten. Dit komt goed uit voor Pinokkio want demissionair heeft hij meer macht, zo zegt hij zelf. En ondertussen vergeet het vissenvolk (kort geheugen) zijn witte-boorden-criminele gedrag en stemt ziende blind weer vrolijk op de duivel(s).

 6. Meriadoc Brandebok

  Nu de Kaagcoalitie uit beeld is lijkt me een minderheidscoalitie van VVD, CDA en D66 de enige realistische uitweg uit de impasse. Zo’n kabinet heeft slechts 3 zetels nodig om over de 75 zetels te gaan. VVD zal daarbij gebruik kunnen maken van de verzwakte Kaag, die op omvallen staat.

  Een minderheidskabinet van VVD en D66 lijkt me niet realistisch. De VVD zal dat blokkeren,

  1. Albert Egberts

   D66 zal onmogelijk akkoord kunnen gaan met een minderheidskabinet met CDA en VVD.
   Het zal dus een minderheidskabinet ban VVD en CDA moeten worden, een speelbal van een verdeelde Tweede Kamer.

   1. Magyar

    Doe jij nog een politieke voorspelling zwetsnek, we zijn nog lang niet uitgelachen…..

    😀

    1. Albert Egberts

     Welke coalitie heeft Magyar voorspeld?

     1. ElGuapo

      “Welke coalitie heeft Magyar voorspeld?”

      Vertaling : Ik ben niet in staat om toe te geven dat ik het fout had omdat ik een vreselijke droeftoeter ben.

     2. Magyar

      Ik doe geen politieke voorspellingen trieste sloeber die je bent, haal die broek nu maar van je enkels af want je staat wederom gigantisch voor schut met je wensdenken trachten te brengen als een feit, loser!

      😀

     3. Poemien Noegien

      Heerlijk te lezen dat de kelderkleuter alleen nog maar lik op stuk krijgt. De zuigende hufter heeft hier lang genoeg rondgehangen.

     4. Albert Egberts

      “ Ik doe geen politieke voorspellingen”

      Magyar is niet zo dapper en bovendien niet erg intelligent, dus die doet geen voorspellingen.

      😂

     5. Magyar

      Heb je je broek al opgehaald trieste sloeber?

   2. Meriadoc Brandebok

    Een rechts minderheidskabinet geschraagd door een rechtse kamermeerderheid is inderdaad nog steeds een optie. Een kabinet van enkel VVD en CDA heeft in elk geval mijn voorkeur.

   3. ElGuapo

    Zeg maar niks prutteltrutje je voorspellingen zijn waardeloos.

    1. Albert Egberts

     Welke coalitie heeft Gapo voorspeld?

     1. vlekkenoplosser

      de strónt vlé®k zijn voorspelling is nu voor de derde keer afgeblazen

     2. ElGuapo

      Mijn voorspelling was dat je met je alterego poppenkast je stommiteiten kracht bij zet…..en mijn voorspelling is uit gekomen…. TAAAADAAA!

   4. sonny

    Ernst,
    Zie je nu, je zat er alwéér vet naast met je voorspelling!
    Ga je schamen en blijf wat op de achtergrond ,je gaat belachelijk worden!

  2. Stanly2000

   Er is ook nog een Pieter O., wat gaat hij doen?

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik denk niets opzienbarends. Zijn vrouw zit nog steeds bij het CDA en in het CDA is de roep om zijn terugkeer. Ik sluit een heling tussen Omtzigt en het CDA niet uit.

    1. Poemien Noegien

     Of niet Bilbo Baggins?

  3. Branzino

   @Meriadoc Brandebok
   “Zo’n kabinet heeft slechts 3 zetels nodig om over de 75 zetels te gaan.”

   Ik vermoed ook dat we afstevenen op een minderheidskabinet, want een nieuw kabinet na nieuwe verkiezingen duurt ook zo weer 4 à 5 maanden na vandaag, minstens. En het probleem van wie met wie ligt dan waarschijnlijk ook weer op tafel.

   Een minderheidskabinet dus. Maar hoe gaat Rutte dan om met de onzekerheid rond het CDA? Wat zal er gebeuren als Omtzigt terugkeert? Zal hij CDA-fractieleden, zijn ex-collega’s, aan zich binden en hoeveel dan? En hoe zal hij zich gedragen naar zijn vroegere collega’s?

   1. Meriadoc Brandebok

    Omtzigt zal niet van ideologie zijn geswitscht. Ik ga ervan uit dat hij de meeste CDA-wetgeving zal steunen. Verder zullen er naar verwachting geen afsplitsers meer zijn.

    1. Branzino

     @Meriadoc Brandebok
     “Verder zullen er naar verwachting geen afsplitsers meer zijn.”

     Behalve volgens sommige peilingen dan de ruim de helft van de kiezers van 17 maart. En daar horen ook kamerleden bij die door hen zijn gekozen. De interessante vraag is daarom hoeveel van hen Omtzigt zullen volgen wanneer hij terugkomt. Misschien geen enkele, misschien ook ruim de helft. Wie zal het zeggen?

     1. Meriadoc Brandebok

      Uiteraard lopen de kiezers pas weg na de verkiezingen. En dat kan weer veranderen.

      Persoonlijk acht ik het zeer onwaarschijnlijk dat er nog CDA-fractieleden overlopen. Het feit dat men zich zo binnen de CDA-fractie heeft geïrriteerd aan Omtzigt ligt daar ten grondslag aan.

     2. Branzino

      @Meriadoc Brandebok
      “Persoonlijk acht ik het zeer onwaarschijnlijk dat er nog CDA-fractieleden overlopen.”

      Eigenlijk hoop ik, dat je gelijk hebt. Ik kom uit een CDA-nest. Mijn vader was ooit een locaal zeer actief ARP-lid. Ik vind daarom, dat het CDA er gewoon bij hoort. Net als de PvdA trouwens en juist dat was jaren geleden de belangrijkste reden om PvdA te stemmen: ze moesten erbij blijven horen. Op 17 maart heb ik D66 gestemd, omdat dat voor mij de partij was die PvdA/GL/SP(?) en VVD/CDA/CU bij elkaar kon brengen. Maar dat lijkt nu helaas niet te lukken.

     3. Meriadoc Brandebok

      Het feit dat de grote volkspartijen electoraal zijn afgekalft is één van de redenen dat de patstelling is ontstaan. Het CDA, de PvdA en de VVD waren de bestuurlijke blokken die het land draaiende hielden. Het systeem functioneerde zolang de partijen die er allemaal bijhoorden, zoals je zegt, voldoende zetels behaalden om een machtsblok te vormen. En de verzuilde samenleving zorgde er wel voor dat een CDA-er geen D66 zou stemmen. 😉 Dus bij coalitievorming hoefde men ook geen gigantische pak op de broek van de kiezer te verwachten (iets dat de drempel in deze tijd ook lager zou hebben gemaakt voor bijvoorbeeld deze situatie).

      Het systeem is als het ware vastgelopen juist doordat de grote blokken, zoals die er bij hoorden te zijn, zijn onthoofd. Wat overblijft in een systeem van evenredige vertegenwoordiging is een bende kibbelende partijen en een kabinet dat over haar graf heen regeert.

      Eén en ander heeft ook te maken met de dynamiek in de samenleving denk ik.

 7. rasecht wappie

  Deze week 900 asieleisers.
  Praten met de Taliban (Lol)
  ALWEER een wissel in het DEMISSIONAIRE kabinet.
  AZC’s zitten vol. HOE KAN DAT?
  DEMISSIONAIR kabinet steekt MILJARDEN (ons belastinggeld) in klimaataanpak.
  Enz,enz,enz……………

  Maar hey, Biden word wereldwijd uitgelachen voor zijn vluchten uit Afghanistan…trouwens, Nederland ook voor zijn desastreuze immigratie…………………..”beleid”.

  Weer tijd voor een feestje vind ik : h*tps://www.youtube.com/watch?v=s2o4zxtqNZ4

  (wel even een kwalitatieve over-ear koptelefoon opzetten voor de fantastische baspartij en het zo herkenbare ritme te beleven.)
  Bijvoorbeeld eentje van AUDIO-TECHNICA.

 8. Meriadoc Brandebok

  Overigens betekent dit het einde van Ploumen en Klaver. Ik voorspel dat er vlug koppen gaan rollen in de top van GroenLinks en de PvdA. Nijboer loopt zich al warm om Ploumen van haar plaats te stoten. Klaver is politiek al doodverklaard; een wandelende zombie.

  1. Aborifa

   Ik betwijfel dat. Zowel de PvdA als GL hebben niets beters in huis dan Ploumen en Klaver.

 9. DubbelZout

  Hoe kan dat nou ?
  Volgens geniale Thierry is “het partijkartel” 1 pot nat en is de formatie slechts voor de buhne

  1. leukeditter

   een grote eikel is die baudet.. al heeft hij meestal gelijk

  2. Jan de Haas

   wat is daar dan aan veranderd?

 10. Jan de Haas

  In mijn optiek is er niet zo veel veranderd. Rutte, Kaag en Hoekstra gaan nog steeds regeren. Rutte vertrekt binnen de kabinetsperiode en dan wordt Kaag premier. Partij 4 en of 5 doet niet zo veel ter zake aangezien dit weinig tot geen invloed heeft op de koers die het kabinet gaat voeren. Grote thema’s als: meer Europa, meer gelden naar “duurzaamheid”, meer macht bij de overheden en meer immigratie is namelijk een gemene wens van deze 3 politici. Bij partijen als CU, PVDA, VOLT of GroenLinks is dit niet anders en zodoende maakt het weinig uit welke partij aansluit.

  1. usb3.0

   We moeten er niet aan denken natuurlijk dat d666, bij uitstek een antichristelijke en partij tegen elke vorm van normaal leven..

 11. P. Puk

  Praise the Lord! Het zou toch van de gekke zijn, wanneer links zou gaan meeregeren?
  Klaver een ministerpost? Laat me niet lachen. Links heeft bij de verkiezingen de kous op de kop gekregen en nu weer. Nieuwe verkiezingen s.v.p.

 12. Appelstroop

  Wat een heerlijk nieuws!

 13. roodkapjelusttaart

  HAHA, verkiezingen, WEF,WEF,WEF.

 14. Vrijedenkert

  In artikel staat Kaagcoalitie maar dat moet natuurlijk zijn: rampzalige al-Qaqcoalitie en we mogen blij zijn dat dit definitief is afgeblazen!
  Pinnokio bezit blijkbaar nog iets wat nog enigszins in de buurt komt van een ruggegraat…

  1. Vrijedenkert

   P.S. Misschien hebben partijleden hem even tijdelijk gespalkt?

  2. september

   Het betekent in ieder geval dat er een kabinet met wat voor een samenstelling er nog lang niet is.

   1. Emma Louise

    Een nuchtere kijk en 100 procent waar.
    Welke coalitie heeft uw voorkeur?

    1. ElGuapo

     Kwakma trekpop in actie!

    2. Poemien Noegien

     Aldus het altertje van de kelderkleuter

    3. september

     De nu afgeblazen coalitie van 5 partijen niet..Er blijft niet zo veel over ,een minderheidskabinet blijft ook nooit lang zitten.Ik ga nog geen voorspelling doen wat voor kabinet er komt.

 15. Bunky01

  Nieuwe verkiezingen? De uitslag zal niet noemenswaard veranderen. Een plusje hier en een minnetje daar. Niet meer en niet minder. Oorzaak? Kiezersvolk wat over het algemeen geen actieve herinnering heeft aan de (wan)daden van partijen, er nog steeds onderlinge uitsluiting plaatsvindt en een groot aantal kiezers de politiek de rug heeft toegekeerd. En als laatste; het kartel zal nooit ophouden te bestaan zolang het old boys network in stand blijft.

  1. Vrijedenkert

   Old boys network? Dat woke-geneuzel waar al die middenpartijen en politici klakkeloos in meegaan kun je beter spreken van “oude wijven club” met al die onzin!

   1. Jannes-46

    Ouwe-jongens-en-meisjes-krentenbrood-kartel.

 16. Cootje

  Wat een heerlijkheid wat een zaligheid geen bestuur is het beste bestuur wat we nu kunnen hebben ,onze gehandicapte mongool is net als kaag vol op hun platte bek gegaan de touwtjes stevig in handen, kijk rechts heeft geen invloed volgens sommige maar rechts is een uitstekende luis in de pels 2 miljoen kiezers wegzetten krijg je geen regering , en met de toestroom Afghanen met de Corona betalingen en de onvrede daar over groeit rechts dus de kaarten liggen uitstekend om het zooitje te saboteren , er komen nog een paar leuke onderzoekjes dus de vooruitzichten op een puinhoop zijn ruim voorradig , heerlijk vechtende politici die als ze boos zijn wel eens de vuile was buitenhangen

 17. MireiIIe

  Nieuwe verkiezingen riep de man die regeringsdeelname voortdurend van zichaf schudt. Die zullen alleen voor de PvdA gunstig uitpakken, mochten ze er komen. Dat is puur vanwege de “Wilders” moeheid.

  1. Jannes-46

   van zichaf schudt? Straattaal? van zich afschudt misschien? Beter van zich afschudden dan van zich af laten glijden zoals teflon Mark.

 18. J. Punt

  Heerlijk, prachtige dag met een mooi virtueel zonnetje. Nu nog even een flinke ruk naar rechts en het opnieuw opstarten van NL kan beginnen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.