Mark Rutte, hypocriete achterkamertjeskoning der leugenaars, wil nu ‘tegenmacht herstellen’… Sure!

In het debat over het formatieproces van afgelopen dinsdag opperde VVD-leider Rutte dat de nieuwe informateur het thema ‘macht en tegenmacht’ zou moeten bespreken: “In het kader van het herstel van vertrouwen lijkt het mij verstandig om dat thema al in deze fase te bespreken”, zei Rutte in het debat. Een opportunistische, hypocriete uithaal van de ongekozen zonnekoning van de achterkamertjes.

Zonder enige gêne neemt Rutte het initiatief om iets te gaan herstellen waar hij zelf afbreuk aan heeft proberen te doen, konden we dinsdagmiddag horen in het debat over de nieuw aan te stellen informateur Herman Tjeenk Willink. Rutte was degene die, samen met Kajsa Ollongren (D66) en Annemarie Jorritsma (VVD) er voor wilde zorgen dat één van de meest kritische Kamerleden (Pieter Omtzigt) geen tegenmacht meer zou kunnen uitoefenen door hem weg te promoveren. En toen dat uitkwam hadden ze allemaal ineens spontaan geheugenverlies en leken ze glashard te liegen.

En nu is het uitgerekend díé vent die dit thema wil agenderen “in het kader van het herstel van vertrouwen,” aldus meldt de NOS. Mijn god, zeg! Wat is dít schaamteloos!

PVV-leider Geert Wilders vindt het ronduit belachelijk dat juist Rutte met dit voorstel komt en zegt: “Als u straks weer premier wordt, zullen mensen denken: je kunt dus liegen en ermee wegkomen.” Wat hem betreft is Rutte dan ook niet de juiste persoon om het vertrouwen in de politiek en tussen de partijen te herstellen. Ook SP-leider Marijnissen liet zich negatief over de VVD-leider uit en noemde hem “een sta-in-de-weg voor een snelle formatie”.

Opvallend is wel dat dit precies de thema’s zijn waarom GroenLinks-leider Klaver geen vertrouwen in Rutte zei te hebben. En het feit dat Rutte dit nu aandraagt kan door GroenLinks worden aangegrepen als een begin van het herstel van vertrouwen. Maar een cynicus zal zeggen: eventjes wachten op de concrete voorstellen die uit de koker van Herman Tjeenk Willink komen en dan is dat voor Klaver ineens geen obstakel meer!

En dan kan Rutte dóór. Met het zogenaamd herstellen van wat hij zelf eigenhandig heeft afgebroken. Is er iemand in de zaal die gelooft wat de premier uitkraamt over tegenmacht. Eén iemand maar…?!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

78 reacties

 1. Max Aue

  Rutte was weer soeverein in het debat en is weer helemaal terug.

  1. usb3.0

   rutte is een leugenaar en maxje steunt leugenaars, logsich want maxjes’ fascistische gedachtegoed is daar natuurlijk aanleiding voor… maxje is nogal simpel

   1. Kleurloze Politiek

    Nou nou Baudet en Ome Geert zijn anders ook niet vies van om een hele boekdeel te verdraaien en te liegen..
    Dat heeft Baudet bijna zijn partij gekost
    En Geert heeft inmiddels een strafblad en een boete aan zijn broek

    Dus het is wel een tikkeltje hypocriet om te doen alsof de rechtse flank wel gewetenloos en heilig is ..

    1. usb3.0

     “En Geert heeft inmiddels een strafblad”

     Nee hoor dat heeft Wilders niet, wat absoluut schandalig is, is dat jullie laffe moslims voorbedrukte aangiftes hebben laten ondertekenen door moslims die geeneens Nederlands kennen, jullie zijn op jullie teentjes getrapt als mohamed wordt afgebeeld op een prentje.

     1. Max Aue

      Wilders heeft wel degelijk een strafblad.

      h*tps://www.ad.nl/politiek/wat-betekent-dit-voor-wilders-en-vier-andere-vragen-over-de-veroordeling~a8c1cd73/?cb=e9e3ef70eeb31a74b59cde945871c6e2

     2. Harry Haller

      Dat is geen strafblad, dat is een oorkonde.

     3. usb3.0

      Nee hoor, Wilders is immers onschendbaar met je strafblad, waarom hoor ik fascistisch maxje toch niets zeggen over spekman van de pvda en pechthold van de d666, selectief natuurlijk maar maxje zal natuurlijk zeggen, ja maar, ja maar hullie zijn niet voor de rechter geweest bladiebladiebladiebla

  2. Stanly2000

   Rutte was als vanouds. Onderonsje met Kaag in het weekeind over kamervoorzitterschap. Openheid van de achterkamertjes politiek.

   1. Duckday

    Kaag en RUTTE beiden liegen ze de gehele boel bij elkander Hoogmoed bekakt en belust op macht. De POLITIEK is door en door VERROT .De boel belazeren is tegenwoordig in de politiek geen kunst meer maar gewoon weer geven ik lieg niet met een staal gezicht ik geef de waarheid weer is help de inwoner aan de bedelstaf.
    En nog stemmen ze op beide partijen zonder schoom. Hoe verrot is dit allemaal

  3. coenzoon

   rutte is een leugenachtige flapdrol en verder niets. De motie van afkeuring heeft kennelijk geen enkele betekenis en de laffe honden van het partijkartel lopen weer achter de loopse teef aan. Al kwispelend neemt de jihaadbruid het voortouw en druipt alle kritiek die ze had op rutte spontaan naar beneden. Laffe onbetrouwbare honden blijven laffe onbetrouwbare honden totdat je ze laat inslapen.

  4. Cootje

   Zullen we het bedisselen met Kaag dat mevr bergkamp op zeker het Kamervoorzitter schap krijgt met steun van de gehele VVD fractie even een nieuwe rel inblazen . Een bananen republiek waardig

  5. J. Punt

   Het is meer een gelijmd vaasje. De breuken zijn nog altijd zichtbaar. Bij de volgende verkiezing is de VVD en D66 compleet wegge(k)(v)aagt! PVV en FVD stomen dan op en doen deze MP reduceren tot een boze herinnering. Dus… zoek maar vast een ander politieke popster om te aanbidden.

  6. Mart

   Max heeft nooit met Dictators te maken gehad.

 2. Marija

  En dan die heel oude man Willink om hulp vragen.
  Het lijkt wel een kleuterklas.

 3. Pieter48

  Natuurlijk kan hr.Rutte verder en het geschonden vertrouwen herstellen alleen als hij de tweede kamer betreedt moet hij onmiddellijk aangesloten worden aan een leugendetector.

 4. NO8DO

  Rutte geeft Wilders en Baudet een koekje wat stemt tot nadenken.
  Als de VVD niet in de regering komt, wordt Rutte de grootste, belangrijkste oppositieleider.
  Gaan Wilders en Baudet de tweede en zesde viool spelen.
  Stof tot nadenken voor de 2 brulboeien.

  1. Jack Flash

   Rutte geeft toe dat hij gelogen heeft.
   Het vertrouwen is weer terug.
   😂

   1. Stanly2000

    J.F.
    Maar wel gelogen naar eer en geweten!

  2. coenzoon

   stof tot nadenken voor het electoraat. Wie wil nu op een club stemmen die een motie van afkeuring indienen om vervolgens wederom in het huwelijksbootje te stappen met die pathologische leugenaar.

   Wat een walgelijke vertoning van het partijkartel, misschien wel de meest smerige ongeloofwaardige tot nu !

  3. Cootje

   Je bent toch wel van een andere planeet als je beweerd dat Wilders/ Baudet het erg vinden dat Rutte in de oppositie gaat , dat zal pas geweldig wezen , mag Rutte de eerste viool spelen , maar dat betekend onzeker nieuwe verkiezingen , want zonder VVD geen regering , en wij vinden 2 keer in een jaar verkiezingen normaal voor een bananen republiek , laat ze eerst maar een maandje of 4/5 formeren en dan Rutte de grootste oppositie leider , Wilders en Baudet lachen zich met hun violen plaats de piem,el uit hun broek

   1. Cootje

    Op zeker

 5. Yoyo

  ” Leugenachtige Rutte…”
  Ehhh….” Rutte” volstaat tegenwoordig.
  Dat hij loog, liegt, zal blijven liegen, dat is evident.
  Ik stel voor om het werkwoord ” rutten” in de Nederlandsche Taal op te nemen.

  1. Mart

   Mijn ouders hadden het over ”praten als Brugman”, zo nu dus ”liegen als Rutte” populair.

 6. Edjan

  Rutte is betrapt toen hij de democratie flink wilde beperken. Hij zei dat het niet waar was, maar moest uiteindelijk toegeven dat het toch wel klopte.

  Dan even een hoop lawaai en lichtflitsen en tadaaa!
  Rutte stelt zichzelf aan het hoofd van de troepen die de afbraak van de democratie gaan aanpakken en het vertrouwen van de burger (in Rutte) gaan herstellen.

  Rutte is groots, Rutte is geweldig, maar waarin precies?

 7. Cootje

  Rutte is genetischs onbespeelbaar , en dat etaleert hij uitstekend , maar Pinokkio speelt hij uitstekend . Hetero , transgender homo hij steekt ze allemaal in zijn zak. Maar ze hangen nu aan zijn neus en die is of lijkt breekbaar

 8. Mar

  Jullie vergeten Wopke Hoekstra. Die heeft ook een bijdrage geleverd aan alle commotie.

 9. saddy

  Ik heb geleerd dat als je je excuus aanbiedt het aan de gesprekspartner is om dat excuus al of niet te accepteren. Anders is een excuus aanbieden niet meer dan sorry zeggen.

  Pas na een acceptatie ga je aan het werk om het vertrouwen te herstellen.

  Wie heeft eigenlijk het excuus van rutte en ollongren actief geaccepteerd? Niet de jongeren-partijen, niet mijn gezin, niet Baudet. Wie dan wel?

 10. Stanly2000

  Debat op youtube nog eens bekeken. Mevr. Kaag bevestigd dat er gesproken is over kamervoorzitterschap en Rutte ontkent dat. Nieuw leugentje naar eer en geweten.

  1. Mar

   Waarom besprak Kaag de verkiezing voor de nieuwe Kamervoorzitter met Rutte? Wilde ze wat ritselen?

 11. Beukman

  Voor de liefhebber is het echt genieten, dit debat. Zoals de clash tussen de twee beste debatteurs, meest geslepen van de TK.

  youtube.com/watch?v=bDSAv-gLy4A

  1. usb3.0

   Je krijgt natuurlijk kotsneigingen als je kaag hoort lüllen, die praat net als leugenclown rutte

   1. Beukman

    Zeker niet, @Stick. Maar aangezien ik partijloos ben, kan ik er ook met iets meer afstand naar kijken dan jij.

    Tot nog toe (ik heb pas een half uur gezien) is iedereen aan het terugkrabbelen van vorige week, op Wilders na. Wilders houdt op zich een goed verhaal over vertrouwen en zo, maar kan niet op tegen de ijzeren logica van Rutte, en laat nu het kopje hangen.
    Rutte zelf is vlijmscherp en soms onnavolgbaar. Bijvoorbeeld in dat hij nu erkent dat hij heeft gelogen, maar dat hij zich daar niet van bewust was.

    Ik vermoed dat dit debat beter gaat aflopen dan de Johannes Passion.

    1. usb3.0

     “iedereen aan het terugkrabbelen van vorige week, op Wilders na”

     Dat klopt, Wilders houdt zijn rug recht..

     1. Beukman

      Als eeuwige oppositieklant is dat inderdaad zijn beste strategie.

     2. usb3.0

      Met een rechte rug

    2. Max Aue

     “Bijvoorbeeld in dat hij nu erkent dat hij heeft gelogen, maar dat hij zich daar niet van bewust was.”

     Rutte geeft aan dat hij, blijkens de ambtelijke notitie feitelijk een onwaarheid sprak, maar niet loog toen hij zei zich daar niets van te herinneren. Dat is wel geloofwaardig omdat twee andere aanwezigen zich dat ook niet herinneren.

     Ephimenco verwoordde dat vandaag in Trouw wel helder:

     “Ollongren, Jorritsma en Rutte houden alle drie vol dat het onderwerp zo terloops ter sprake kwam dat ze dit zijn vergeten. Stel je eens voor dat dit trio de waarheid spreekt, dat onderwerp Omtzigt teruggebracht wordt tot een onbeduidend zinnetje tussen neus en lippen door dat een ambtenaar toch op papier heeft gezet, waar praten we dan eigenlijk over? Wat is de waarde van een nachtelijk oververhit debat met moties van afkeuring en wantrouwen? Wat is ook de waarde van de theatrale uitvoering van PVV-leider Wilders als grofgebekt Geweten van de Natie (plots omhelsd door commentatoren die hem normaal verfoeien)?”

     1. usb3.0

      Je bent een fascistische imbeciel maxje

     2. Beukman

      @Max, het is zeer plausibel wat Ephimenco zegt. Het lijkt ook wel alsof de Kamer 1) zich dat ook realiseert en vorige week dus al te snel heeft geoordeeld, en 2) beseft dat ze aan Rutte vast zitten.
      Gaat Segers nog terugkrabbelen? Geen spoilers svp, ik zit nog te kijken.

      Ook een mooie van Rutte:

      Ik kan hier niet liegen dat ik niet heb gelogen.

     3. J. Punt

      Vreemd verhaal. Essentie is dus dat de waarheid een relatief begrip is geworden? Dus de reële (notariële) vastgelegde waarheid zoals aan een ieder bekend gemaakt kan bestaan uit een melange van leugens en fantasie? Dan moet zsm het complete wetboek gewijzigd worden. Dan kan mijn verdediging onder ede ook gelogen zijn maar toch objectief worden meegewogen in het uiteindelijke vonnis. Ja, edelachtbare, het waren niet de 16 halve liters bier die mij het ongeluk deed veroorzaken maar de geografische plano-index van de congruente passage van het fietspad tov de zonnestand zoals waargenomen specifiek op alleen dat tijdstip waarop ik werd aangehouden. Hoe draagt u de last van de ontbossing voor biomassa ter transitie aardgas?

      Het nieuwe gelijk volgens DH.

     4. Meriadoc Brandebok

      Ik kan mij persoonlijk goed voorstellen dat men zich een terloopse opmerking over een persoon in een bepaald gesprek later niet meer kan herinneren. Zelf heb ik veel gesprekken en mailwisselingen gevoerd voor mijn werk, waarna ik in mijn notities later kleine elementen vond die ik aanvankelijk was vergeten. In een gesprek concentreer je je toch altijd op de grote lijnen en de grote thema’s. Kleinere zaken die zo langskomen zet je als het ware in een bepaald archief. Waarom dragen mensen een notitieblok mee? Wel, om iets te noteren in detail natuurlijk. Details onthoudt je simpelweg niet altijd.

      Neem dan de setting: Rutte stond voor een intimiderende set camera’s na een urenlange vergadering over Nederland in de Europese Unie. De man heeft veel aan zijn hoofd; naast het gewoonlijke premierswerk de coronacrisis, de vertegenwoordiging in het buitenland, enzovoort enzovoort. Ik kan me ook goed voorstellen dat je zoiets niet a la minuut te binnen schiet, terwijl je talloze lange vergaderingen bijwoont en talloze zaken moet onthouden.

      Dus ja: het is waarschijnlijk dat Ruttes geheugen het liet afweten, net zoals dat van Jorritsma en Ollongren.

     5. Beukman

      Neem dan de setting: Rutte stond voor een intimiderende set camera’s na een urenlange vergadering over Nederland in de Europese Unie. De man heeft veel aan zijn hoofd; naast het gewoonlijke premierswerk de coronacrisis, de vertegenwoordiging in het buitenland, enzovoort enzovoort. Ik kan me ook goed voorstellen dat je zoiets niet a la minuut te binnen schiet, terwijl je talloze lange vergaderingen bijwoont en talloze zaken moet onthouden.

      Inderdaad Meriadoc. Bovendien kan het makkelijk gebeuren als je na een dag van vergaderen niet meer vanelk punt precies weet in welke vergadering het ter sprake is gekomen.
      Dat lijkt ook bij het punt-Omtzigt het geval te zijn geweest. Rutte nam daar de verantwoordelijkheid voor op zijn schouders, waarmee hij in zekere zin de kogelregen opving voor Ollongren.
      Rutte blijft een heer.

     6. coenzoon

      hahaahahahahahaha , de volidioten weten niet meer precies wat hun standpunten waren na zo een lange dag ouwehóeren !

      natuurlijk tról bukman , zeer geloofwaardig voor een volidioot zoals jij !

     7. Beukman

      Hahahahaha!
      Denk je aan je rennie voor je gaat slapen, zoontje?

     8. Meriadoc Brandebok

      Ja, klopt, Beukman, maar men was toch alleen maar op de scalp van Rutte uit. Ollongren beschadigen was in dit stadium niet nodig voor de voerders van de heksenjacht.

    3. Beukman

     Kaag die met een schone lei wil beginnen – “punt 0”, noemt ze dat – en daar vervolgens op wordt aangevallen door Marijnissen is ook een prachtige scene.
     Steeds opnieuw blijkt: vanuit de oppositie is het makkelijk lսllen, en kun je het je veroorloven om de Onbevlekte Maagd uit te hangen.

     1. usb3.0

      Er is geen 0 punt, kaag zegt ook dat ze neutraal is nou dat is natuurlijk de grootste flauwekul, kaag is niet neutraal..

     2. Stanly2000

      Hoe vindt u de scene over het kamervoorzitterschap? Of slaat u deze over?

     3. Beukman

      @Stanley
      Vermakelijk. Geert probeert een wig te drijven tussen Kaag en Rutte. Op een bepaald moment vraagt hij aan Kaag: “En wat antwoordde de heer Rutte daarop?”
      Waarop Kaag: “Hij staat achter u.” (vraag het hem zelf). Rutte was inderdaad net achter Wilders gaan staan. Maar Arib zegt terecht tegen Kaag: “Nee, hij vraagt het aan u.”

      Daarna ontspoort Geert in zelfs voor hem ongebruikelijke complottheorieën over koehandel tussen D666 en de VVD aangaande het Kammervoorzitterschap, en Kaag legt daar de vinger op door hem “de kampioen framing” te noemen.
      “Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten”, voegt ze Wilders nog fijntjes toe, die daar niet van terug heeft. En er geen krasje in heeft weten te krijgen.

     4. Beukman

      dat is natuurlijk de grootste flauwekul, kaag is niet neutraal

      Klopt Stick, niemand is neutraal. Zelfs een scheidsrechter is niet neutraal, God is niet neutraal, alleen de dood is neutraal.

     5. Stanly2000

      Beukman,
      U bent niet erg objectief en zeker niet onbevooroordeeld. Persoonlijk vindt ik het ongepast dat men het voor de verkiezing met elkaar praat over de kandidaten. Riekt naar achterkamertjes. Is dat de nieuwe manier van politiek bedrijven? Overigens Rutte ontkent ook weer in eerste instantie over de verkiezing te hebben gesproken.
      Zou men (de VVD) het durven om mevr. Bergkamp te kiezen?

     6. Beukman

      Riekt naar achterkamertjes.

      Stanley, er is niets tegen achterkamertjes. Er is wél wat tegen koehandel. Daarvan beschuldigt Wilders – en later Ploumen – Kaag.
      Zo’n beschuldiging moet je dan wel hard kunnen maken.

     7. Max Aue

      Dit Kamerdebatje, de tweede keer dat Kaag in de Kamer optrad, maakte en passant duidelijk dat Kaag een uitstekend debater is. Vergeleken met haar is Wilders een platte boer.

     8. Stanly2000

      Beukman,
      Achterkamertjes is koehandel. Koehandel is achterkamertjes. Ik dacht dat men meer openheid zou willen, maar dat is dus niet het geval. Ik zie dat u dus voorstander van het rommelen in de politiek bent. Valt tegen.

     9. Beukman

      Achterkamertjes is koehandel. Koehandel is achterkamertjes.

      Kennelijk zijn we het niet eens over definities, Stanley. Onder achterkamertjespolitiek versta ik politiek waarin ook ruimte is om in de luwte te onderhandelen.
      Onder koehandel versta ik het in het duister uitruilen van politieke eisen of wensen zonder dat dit spel ooit zichtbaar zal worden.

      De wens voor meer openheid is een farce. De openheid van vorige week – de aantekeningen die werden gepubliceerd – heeft alleen maar geleid tot meer spanningen en wantrouwen. “Transparantie” is een modewoordje in de politiek. Het klinkt prachtig, maar totale transparantie is een fatas morgana.

     10. Beukman

      Vergeleken met haar is Wilders een platte boer.

      Plat is ie zeker. Tegelijk weet hij feilloos Ruttes toneelstukje over een nieuwe politieke cultuur blablabla door te prikken.

      Kaag vind ik ook erg goed. Maar het mooist is de clash tussen de diverse gesprekstechnieken.

     11. Max Aue

      Wilders eiste vanmiddag in het debat dat alle gespreksverslagen met de nieuwe informateur openbaar gemaakt moeten worden. In de neurotische politieke sfeer van deze dagen zou het zo maar kunnen zijn dat dit belachelijke verzoek wordt gehonoreerd.
      Het zal de formatie bemoeilijken en mogelijk is dat ook de de bedoeling van Wilders.

      Het is overigens ook behoorlijk hypocriet van Wilders. Het onzalige gedoogkabinet waarin de PVV participeerde is indertijd volledig in achterkamertjes in elkaar gesleuteld.

     12. Meriadoc Brandebok

      Ja, het gedoogkabinet was een idee dat Lubbers hoogstpersoonlijk had uitgeknobbeld ergens in een achterkamertje op het Binnenhof. Met instemming van Geert en Verhagen. Verder was alles voor de bühne.

      Wilders heeft boter op zijn hoofd.

     13. coenzoon

      opvallend dat tróllen zoals bukhol en max anus zo een voorliefde hebben voor achterkamertjes in de letterlijke en figuurlijke weg. De huisvrienden van joris demmink hebben veel moeite met de realiteit

     14. Beukman

      Ik kan je niet volgen, zoontje. Wat wil je precies zeggen?

 12. Monty

  ”Leugenachtige Rutte”

  En Wilders, zou hij het niet even regelen om minder Marokkanen in ons land te hebben.

  Wat is hier van terecht gekomen. Ook een keiharde leugen. We zitten nu nog steeds met zoveel Marokkanen.
  Misschien nog wel meer.

  1. usb3.0

   monty gaat leugenclown rutte even een hart onder de riem drukken..

   1. Monty

    Nee. Ik geef alleen maar aan dat liegen niet alleen voorbehouden is aan alleen Rutte.

    Wilders heeft hier ook keihard gelogen.
    Of heeft hij het inmiddels al geregeld dan?

    1. coenzoon

     de randdebiel monty wijkt altijd graag van het topic af om bij de pvv of fvd uit tekomen. Dwangbuis en medicijnen werken niet meer

     de randdebiel is opgegeven !

 13. Cycle25

  ht*ps://youtu.be/YQGHRxxynQA

  De positie Rutte zal nog meer onhoudbaar worden zodra hier kamervragen over komen. Rutte heeft de politie kapot gemaakt, gepolariseerd, en fascistisch/racistisch opgetuigd. Zijn herstel in vertrouwen klopt totaal niet met de realiteit, de afbraak gaat ongestoord verder.

  1. Gerda2

   Rutte heeft zijn eigen gestoorde werkelijkheid.
   Tijd dat er meer mensen in de wereld van de ordehandhaving, ME, politie enz. in verzet gaan komen.
   De opdrachtgevers vanuit de overheid, die tot geweld aanzetten, zijn tuig.

   1. Cycle25

    Hij is een slaaf van : Brussel, WHO, Bilderberg en multinationals.

    Hij voert beleid uit om nationaal politiek geluid te verbannen, negeren en vernietigen. Het is wachten totdat de eerste dodelijke slachtoffers gaan vallen onder zijn bewind.

 14. Heras

  Walgelijk gedrocht, die rutte. kHeb net een youtube filmpje gezien van BLCKBX.TV.

  Rutte en Grapperhaus hebben opdracht gegeven om politiegeweld te gebruiken tegen vredige demonstranten.

  1. Jack Flash

   Het is het wachten op censuur…

 15. Kleurloze Politiek

  @usb3.0

  Nog even terugkomend op jou valse beschuldigingen richting hoe kan het ook anders de Moslims..
  De overgrote meerderheid die destijds een aangifte heeft gedaan waren A geen Moslims maar waren gewoon beschaafde Nederlandse burgers en B was het totaal geen Islam gerelateerde kwestie..
  Maar jij zou je zelf natuurlijk niet zijn als je de Moslims niet voor elke kwestie toe wijst..

  En voor alle duidelijkheid Wilders is de enige parlementaire met een strafblad in de kamer..

  Maar goed de grootste gedeelte van de rechtse flank heeft nou eenmaal patenten op het liegen en het verdraaien van uitspraken die ze zelf hebben gedaan.

  En even ter info voor onze usb3.0..
  gij zult niet liegen.

  1. coenzoon

   leuk daar is onze lange tenen marokkaan ! Waarom denk je dat de formulieren voorbedrukt waren en enkel de personalia ingevuld moesten worden domme roeptoeter ? Omdat de mafklappers allen gestuurd waren en nauwelijks Nederlands kennen.

   Wilders is in beroep domme jongen dus daarmee is de uitspraak nog steeds niet onherroepelijk. Wie liegt en verdraait hier nu de feiten lange tenen marokkaan ? Wat ben je ontzettend dom.

   gij zult niet liegen !

  2. usb3.0

   Je liegt, ik heb niets tegen moslims druiloor.

   “De overgrote meerderheid die destijds een aangifte heeft gedaan waren A geen Moslims maar waren gewoon beschaafde Nederlandse burgers en B was het totaal geen Islam gerelateerde kwestie..”

   Geen moslims? Marokkanen?! beschaafde Nederlanders? en het heeft natuurlijk alles met de islam te maken aangezien de islam stelt dat de islam wetten boven de Nederlandse wetten staan.

   Over liegen gesproken, volgens de koran!

   Lieg, bedrieg en span de nuttige ongelovigen voor je karretje om de islam te beschermen en te versterken:
   Koran 2:225, 3:28, 3:54, 9:3, 16:106, 40:28, 66:2

 16. Appelstroop

  Al die speeches over macht en tegenmacht zijn om in te lijsten.

  Hoop dat wat ze nu zeggen ze ook zullen toepassen wanneer
  het over EU zaken gaat, waar tegenmacht en transparantie
  vaak ver te zoeken is.

 17. Heras

  Rutte en Grapperhaus zitten achter het geweld van de politie tegen vredige demonstranten.
  Het zijn niet alleen leugenaars maar ook moordenaars

  1. Max Aue

   Hoeveel dodelijke slachtoffers maakten Rutte en Grapperhaus onder de vredige demonstranten?

 18. Kleurloze Politiek

  @usb3.0

  “Koran 2:225, 3:28, 3:54, 9:3, 16:106, 40:28, 66:2”

  Serieus hahahahahaha

  Ik lach me echt rot …
  Als je de volgende keer weer een poging doet, doe het dan goed en kom niet met knip en plak werk van een ,een onnozele website dat door een randdebiel is gemaakt..

  Oh oh oh dat je , je zelf zo laat zinken is echt heel laag

  1. Harry Haller

   Kleurloze Politiek is GEEN Marokkaan en GEEN moslim. Hij doet zich alleen zo voor. Zijn opgelegde type- en taalfouten zijn te doorzichtig en expres gemaakt.

   Ook het feit dat hij naar een ‘onnozele website’ verwijst, terwijl hij zelf zegt een doorknede koranlezer te zijn, maakt duidelijk dat we te maken hebben met een fake- en scherstfiguur.

   1. Kleurloze Politiek

    Ik ben van hart en nier een Marokkaan en Moslim..
    Maar dat vinden sommige hier raar of zelfs eigenaardig..
    Want een Moslim tussen een stel ultra rechtse aanhang is ook niet wat je dagelijks ziet.

    On ja ik verwees naar die site omdat er geen snars van klopte van wat sommige leden hier over knippen en plakken als het gaat om Koran Verzen.
    Ik heb redelijk genoeg kennis wat de Islam betreft, Maar als ik zie dat sommige leden hier er letterlijk een potje van maken met knip en plakwerk, dan ga ik niet eens in discussie..

    1. Harry Haller

     Ik geloof je niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.