Nederlandse immunoloog fakkelt OMT-advies voor mondkapjes af: ‘De bescherming is nul, fake’

Het Outbreak Management Team (OMT) kwam gisteren met het advies om voortaan mondkapjes buiten te gaan dragen en om voortaan de medische variant te gaan gebruiken. De Nederlandse immunoloog Carla Peeters moet helemaal niks weten van dit voorstel. “De bescherming is nul, fake”, aldus Peeters. 

Binnen de medische wereld zijn de meningen verdeeld over het dragen van een zogeheten mondneusmasker. Volgens de Nederlandse immunoloog Carla Peeters heeft het geen nut om een mondkapje te dragen, het haalt namelijk niks uit. En het buiten dragen van zo’n mondkapje doet al helemaal niks. Het is volgens haar de grootste onzin, daarnaast is er geen enkel verschil tussen het dragen van een normaal mondkapje of een medische variant:

“Daarin zit geen enkel verschil. De bescherming is nul, fake. Het slaat nergens op en is de grootste onzin in de wetenschap.”, aldus Peeters tegenover Hart van Nederland.

Ook PVV-politica Fleur Agema vindt het OMT-advies nergens op slaan. Het RIVM heeft de afgelopen weken geen enkele buitensetting gemeld waar mensen vermoedelijk besmet raakten, dus om nu ineens te adviseren dat mensen buiten een mondkapje moeten dragen slaat nergens op. We weten inmiddels hoe belangrijk goed ventileren is om de besmettingskans drastisch te verlagen. Als er één plek is waar de ventilatie op orde is, dan is dat buiten.

Naast het feit dat dit OMT-advies volledig de plank misslaat, zorgt het ook voor verwarring. De laatste maanden heeft men eindelijk de belangrijke rol van goede ventilatie benadrukt, maar door nu stellig te roepen dat men buiten ook een mondkapje moet dragen lijkt het alsof de frisse buitenlucht ook niet veilig is. Terwijl dit idee gewoon niet waar is, buiten is de besmettingskans gewoon vele malen kleiner, zo niet nihil, vergeleken met een slecht geventileerde binnenruimte.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het OMT ondermijnt op deze manier hun eigen status, door dit soort rare adviezen de wereld in te slingeren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Harry Haller2

  We worden al een jaar en langer verneukt door de angstige beunhazen van OMT en kabinet. Tijd voor de hooivorken!

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Hooivorken hebben als functie hooi op te steken.
   Als je er democratisch gekozen politici mee wilt ombrengen ben je ernstig van het padje.

   1. Baco

    Zie hier de moordlustige gedachtes van pipo naast zijn ernstig geesteszieke gedachten over jonge kindertjes wordt het tijd voor een psychische opname voor pipo…

    1. Nikita

     je houdtd hem in leven Baco beter gewoon negeren die zak hooi, lees er overheen.

     1. Gregorius van Dubbeldam

      Goed advies, Nikita!

   2. Xyz1234

    Niemand heeft het gehad over het ombrengen van politici. Deze zieke gedachte is uit uw eigen geest ontsproten. Misschien omdat uw hersenen te weinig zuurstof krijgen vanwege het gehoorzaamheidskapje.

    1. Gregorius van Dubbeldam

     Xz meent wellicht dat Haller de hooivork waarmee hij naar Den Haag wil marcheren slechts gebruikt als wandelstok.

     😎

  2. Ertho Mobrust

   U laat het toch wel over aan uw eigen verstand wat u gelooft of niet? Ik zou er geen energie aan verspillen om boven je macht met hooivorken te jongleren.

  3. Nostradamus

   Die hooivorken zijn niet nodig. Ze vallen straks bij bosjes om, als ze ook daadwerkelijk die gifspuiten hebben gehad. Hopelijk nemen ze snel een booster, zoals Bob Sagat h**ps://rumble.com/vsafv7-bob-sagat-took-his-booster.html
   Of deze knakker h**ps://gettr.com/post/pnmr8o1d86

   Ondertussen proberen de door het OMT fout geïnformeerde heren en dames politicy ons immuunsysteem om zeep te helpen om ons zo min bloot te laten stellen met verkoudheidsvirussen die ons immuunsysteem juist versterken. Naast het ontnemen van andere waardevolle zaken als sport en sociale omgang.

   Deze regering doet ook werkelijk alles fout. Hoogstwaarschijnlijk in opdracht van ….

 2. De witte roos

  OMT leden hebben in de zomer kippengaas voor de ramen om muggen buiten te houden of gaan zand kruien met een winkelwagen denk ik.

  1. siemoon

   100% juist

 3. JFU

  Zal wel worden ingevoerd….

  1. yellow thread street

   Ze zullen deze speciale mondkapjes zondermeer doorvoeren met een hoger doel.
   Intentie, niet volgzame mensen zoveel mogelijk weren bij de a.s. gemeenteraadverkiezingen.

 4. Re-al

  Klopt.
  Mondkapjes houden geen ‘virussen’ tegen – dan kon je er niet door ademen.
  [ en ffp2 is niet “medisch”, maar gewoon tegen stof. ]

  Met een IFR = 0,15% is er geen “epidemie”.
  Stoppen met testen, en uitwissen van qr-code.
  Open de economie. Open de samenleving.

 5. Kokkie_2

  En het buiten dragen van zo’n mondkapje doet al helemaal niks. Het is volgens haar de grootste onzin, daarnaast is er geen enkel verschil tussen het dragen van een normaal mondkapje of een medische variant:

  Duidelijk iemand die er verstand van heeft.
  En al die domme Spanjaarden ( en de hele Aziatische wereld) lopen al tijden met een mondkapje buiten als ze winkelen.
  Verplegend personeel, mondkapjes weg, zakdoek of sjaal is net zo effectief (volgens deze “deskundige”)

  1. Xyz1234

   In Aziatische landen worden mondkapjes met name al langere tijd gebruikt vanwege smog. Fijnstof is veel groter dan een virus en kan gedeeltelijk door een mondkapje gefilterd worden. Dan blijven er natuurlijk nog altijd de nadelen aankleven dat je eerder kans op bacteriele infecties hebt en het benauwder is bij het inademen.
   Wie denkt dat een virusdeeltje door een mondkapje tegengehouden kan worden, is niet goed op de hoogte.

  2. RvdBe

   Spanjaarden behoren idd niet tot het slimste volk, het is een onderontwikkeld volk wat zich graag laat knechten, daar gaan we dus idd niet in mee.

 6. plakband

  Mondkapjes voor vleermuizen hebben wel degelijk nut. Maar daar is de dierenbescherming tegen. Mondkapjes voor mensen is symbolische symptoombestrijding en is gewoon volksverlakkerij.

 7. Pieter48

  Wanneer wordt het OMT uitgenodigd voor een functioneringsgesprek?

  1. De witte roos

   Nóóit, zijn onderdeel van het psychopatenclubje Rutte.

 8. RvdBe

  Advies voor een niet werkend stoffen lapje voor het verschrikkelijke killervirus, en nu het advies voor een medisch mondmasker voor een uitdovend nauwelijks gevaarlijk virus.
  Ik wil het wel snappen maar het lukt me niet.

 9. Bunky01

  Dus als ik het goed begrijp dien ik tijdens het “sporten” met mijn vrouw voortaan een medisch mondkapje te dragen en zij ook. Een goede kus wordt zo wel een hele uitdaging.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Het betreft een advies. Ik ga er niet vanuit dat de Regering dit advies gaat overnemen.

   1. Baco

    Niemand gaat dit advies overnemen behalve natuurlijk de paniekpredikers en de politiek hypocriet correcten

   2. Harry Haller2

    Wat vindt van Dubbeldoordrammer van het feit dat mondkapjes nul komma nul bescherming bieden, iets wat al heel lang door vele medische wetenschappers wordt beweerd en onderbouwd? En dat desondanks de zwaar gestoorde in totaalpaniek geraakte OMT-psychopaten nu overwegen om ze zelfs buiten (waar het besmettingsgevaar ook zo goed als nul is) te moeten dragen?

    1. Gregorius van Dubbeldam

     Ik vond het ook een wonderlijk advies, Haller. Ik begreep dat het met name betrekking heeft op het type mondkapje; het mondkapje dat we nu overwegend gebruiken blijkt kennelijk minder effectief.

     Voor het overige laat ik het oordeel over de effectiviteit van mondkapjes graag aan de deskundigen over. Ik heb, zoals je bekend, van veel dingen verstand maar ik deed geen onderzoek naar de werkzaamheid van mondkapjes.

     1. Harry Haller2

      “Voor het overige laat ik het oordeel over de effectiviteit van mondkapjes graag aan de deskundigen over.”

      Besef je dat jij al twee jaar lang de nutteloze adviezen van ‘deskundigen’ klakkeloos en slaafs volgt, nee sterker – die adviezen met hand en tand verdedigt?

      Wellicht heb je ook al kennis genomen van een artikel op GeenStijl vandaag, waaruit blijkt dat het aantal coronadoden wereldwijd sterk naar beneden bijgesteld moet worden wegens frauduleuze bijtelling?

      En misschien dringt het nu ook langzamerhand tot je door dat je al die tijd zwaar besodemieterd bent geworden en permanent op de verkeerde paarden hebt gewed? Ofwel, dat jij een belachelijke nitwit bent met een arrogante grote bek die helemaal niets weet?

      Ik denk dat ik me maar schaar aan de zijde van Krasvast & Co en pleit voor een permanent negeren van jouw overheidslülkoek. Je bent een vieze rat die het doodtrappen niet waard is.

     2. Gregorius van Dubbeldam

      “Besef je dat jij al twee jaar lang de nutteloze adviezen van ‘deskundigen’ klakkeloos en slaafs volg”

      Ik heb inderdaad de neiging de adviezen op te volgen van deskundigen die veel meer verstand van een onderwerp hebben dan ik.

      Mensen die dat niet doen en hun eigen onnozelheid als leidraad nemen beschouw ik als dom.

     3. Gregorius van Dubbeldam

      “Je bent een vieze rat die het doodtrappen niet waard is.”

      Een debater die zich tot dit soort uitlatingen verlaagt geeft aan inhoudelijk niet mee te kunnen komen.

     4. Harry Haller2

      Armzalige sukkel.

   3. RvdBe

    Het kan ook een slimme zet zijn van de overheid, laat het OMT een onpopulaire nutteloos advies uitbrengen, ga daar als overheid niet in mee en win zo weer wat vertrouwen van het volk terug, daar trappen ze toch wel in.

    1. Gregorius van Dubbeldam

     RvdBe ziet een kakelvers complot.

     😎

   4. HenC

    Wat is dit nou! Gregorius gaat er van uit dat de regering nu eens niet het advies van het OMT volgt.
    Zal de regering dan ook toegeven dat Omicron zo weinig voorstelt dat we alles vrij gaan geven? Of blijven we met de quarantaine regels de maatschappij ontwrichten. Mensen moeten tien dagen thuis blijven terwijl Omicron maar 3-5 dagen duurt volgens Marion Koopmans. Wel of niet gevaccineerd maakt niet uit iedereen krijgt het maar slechts enkele gaan naar het ziekenhuis. Daarom dalen de cijfers daar ook. De Omicrongolf is al rond 24 november in Nederland geconstateerd met een verdubbeling per drie dagen betekent dit, dat we dit weekend 15 januari al over het hoogtepunt van 17 miljoen heen zijn. OMT moet dit in November al geweten hebben en heeft toen met spoed de booster campagne opgezet omdat ze anders de omzet van de boosters niet meer kwijt konden raken.
    45% is nu nog maar geboosterd. Het hoogtepunt van Omicron is voorbij voordat de booster gaat werken na 6 dagen. Degene die zich nu laat boosteren beschermt zich voor een zich Omicrongolf die voorbij is tegen de tijd dat de booster effectief wordt…. En met de gegevens dat de booster maar enkele maanden werkt dus zinloos voor de volgende golf die pas in September komt….
    Nu nog reclame maken voor een booster die bijna geen effect blijkt te hebben, geeft aan dat het gewoon om het pharma verdien model gaat en niet om de ziekte.

  2. Arnoniemuss

   Voor=voor
   ‘slechte Reimeriaanse conclusie’

 10. Angelique1

  Ik ben er al helemaal aan gewend aan het dragen van zo’n kapje. Zonder voel ik mij poedelnaakt.

  1. Harry Haller2

   Een nieuwe frustraat dient zich aan.

  2. Woordkunst

   Met zo’n kop als die van jouw is dat inderdaad geen slecht idee….

 11. tim p

  gregorius zit alleen in zijn kamer met 3 mondkappen op

 12. tim p

  je moet wel je mond iedere 9 minuten wassen met purol gregorius

 13. Arnoniemuss

  @Reimerink. Ik zou de kwaliteit van uw bronnen eens kritisch onder de loep nemen voor u het OMT onderuitschoffelt via de bron ‘Peters’. Zij publiceert in Tijdschrift HP in plaats van wetenschappelijke peerreviewed journals. Zij was afgelopen jaar genomineerd voor de jaarlijkse kwakzalverijprijs. En ze ligt flink onder voor wegens het onjuist gebruik van data en grafieken. Slechte bron, dus een slechtebReineruaanse conclusie

  1. Harry Haller2

   Dagblad van het Noorden: “De mondkapjes zijn niet aan te slepen in de strijd tegen het coronavirus. Ook in Nederland stijgt de vraag. Onzin, reageert hoogleraar medische microbiologie Bert Niesters van het UMCG, op het gebruik van mondkapjes. ,,Tegen virussen helpt het niet, het is een schijnveiligheid.”

   1. Gregorius van Dubbeldam

    Vanaf het beginvan de pandemie werd door het RIVM de werkzaamheid van mondkapjes betwijfeld. Omdat mondkapjes wereldwijd usance werden en het wetenschappelijke onderzoek op dit punt er maar nooit in slaagde eenduidig te worden bleven we er aan vasthouden.

    1. tim p

     koffiefilter

    2. Harry Haller2

     Ja Dubbeldam en nu wil het OMT het dragen van de mondmasker uitbreiden tot buiten waar de kans op besmetting nul en nihil is.

     Wat vind je van zulke nitwittende beunhazen? De kliek die jij tegen beter weten in verdedigt. Net zulke sukkels als jij.

 14. Winfrida

  Een mens is niet gemaakt voor een mondkapje voor de mond. Je ademt altijd in en uit virussen, kooldioxide, gassen en deeltjes en alles wat er in de buitenlucht zweeft. Duizenden jaren!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.