Winkeliers zijn lockdown zat en gooien vaker de deuren open: “De rek is eruit, bij iedereen”

Steeds meer winkels zijn geopend of kondigen aan binnenkort, ongeacht de lockdownregels, te openen. De rek is eruit bij veel winkeliers en ook het Nederlandse winkelpubliek wil weer kunnen winkelen. Brancheorganisatie INretail ziet de frustraties bij ondernemers alleen maar toenemen. 

De burgerlijke ongehoorzaamheid gaat alleen maar groter worden, dat meent INretail-voorman Jan Veerman. Tegen de Stentor vertelt dat hij veel ondernemers van plan zijn om hun winkel op 15 januari te openen. Ongeacht van wat het kabinet vrijdag bekendmaakt.

In de gemeente Klazienaveen gaan bijvoorbeeld alle 140 winkeliers deze zaterdag gewoon open. Men heeft al de nodige plannen uitgedacht: “We zijn al bezig met voorbereidingen, zoals het plaatsen van hekken en het maken van extra instructies voor het publiek.”

Vorig jaar gebeurde hetzelfde in die gemeente, maar na een uur greep handhaving al in. Toch gaan dezelfde winkeliers opnieuw open terwijl er een lockdown is: “Een boete van 4000 euro is veel geld, maar veel ondernemers zeggen ‘we gaan toch naar de klote dus fuck you’.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het maakt pijnlijk duidelijk dat het water aan de lippen staat bij Nederlandse ondernemers. Ze zitten veelal in een uitzichtloze situatie en op hulp van de overheid kunnen ze ook niet rekenen. Opnieuw blijkt dat aanspraak maken op de NOW-regeling enorm moeilijk is. Het kabinet verzuimt namelijk om eens fatsoenlijk maatwerk te leveren, waardoor veel ondernemers buiten de boot vallen wat betreft financiële steun.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Xyz1234

  Na maar liefst 2 jaar misbruik en leugens lijken steeds meer mensen te gaan beseffen dat het lot in eigen hand genomen moet worden.

 2. Gregorius van Dubbeldam

  Veel ondernemers staat het water aan de lippen. Laten we hopen dat het Kabinet mogelijkheden ziet voor vrijdag versoepelingen in te voeren, bijvoorbeeld een terugkeer naar een beperkte avondlockdown.

  1. Xyz1234

   Sommige mensen zijn zo gehecht aan deze crisis dat ze altijd in een bepaalde mate van lockdown willen blijven. Kennelijk is dit een vorm van zingeving in hun leven, vanwege het gevoel iets te offeren voor het hoger doel. Het is in die zin als een religie. Feiten doen er niet toe, het gaat alleen om gevoel. Sterker nog, de waarheid is helemaal niet welkom, want die blaast alle heilige huisjes om.

   1. Gregorius van Dubbeldam

    Ik heb nog nooit mensen gesproken of in de media aangetroffen die blij werden van een lockdown of andere Corona-maatregelen, Xyz. Kennelijk komen die in jouw omgeving wel voor.

    Ik hoop vurig op opheffing van alle maatregelen en ik heb mijn hoop gevestigd op Omikron die ons in principe terug kan voeren naar normaal. Hoop ook op een verlichting van de maatregelen, a.s. vrijdag.

 3. Nostradamus

  Gooi alles maar open. Ongeveer 10% van alle covid doden blijken te zijn gestorven aan alleen covid. Het borrelt…

  h**ps://gettr.com/post/pnmw136d09

  Tribunalen voor de Big Pharma!!!!!!

  1. Nostradamus

   En vergeet niet waar het ‘china virus’ vandaan komt!

   Zaken doen met dat land?!?!?!
   Olympische spelen in dat land?!?!?!

   1. Nostradamus

    mediabiasfactcheck.com/GoorlapVanDubbeldom/

  2. Gregorius van Dubbeldam

   De onnozele bijdragen van Nostradamus zijn goed te verklaren uit de bronnen die hij raadpleegt.

   mediabiasfactcheck.com/gettr/

   1. Baco

    mediafackcheck is uiterst gekleurd want als pipo hier zijn info vandaan haalt weten wij wel genoeg, doeggg

    1. Gregorius van Dubbeldam

     “mediafackcheck is uiterst gekleurd”

     Bron?

     1. Baco

      Gezond verstand? namelijk veel wat hier gezegd wordt wordt door jou met een fackcheck bronnetje zogenaamd ontkracht, dus gekleurd want wij kennen jou inmiddels

 4. EvertB

  Naar alle waarschijnlijkheid is dit een zinloze middenstandsactie. Net als in Brabant gaan de kopers in de regio Klazienaveen liever naar Duitsland voor hun inkopen. Tankstations, drogisterijen en kledingwinkels zijn daar goedkoper.

  1. EvertB

   * In Brabant bezoekt men België

 5. Re-al

  Alle winkels open. Hele economie open. Alle scholen open.
  Hele samenleving open.

  Geen 2G.
  Geen boa’s of politie toelaten.
  Geen id tonen; qr-code wissen.
  Stoppen met testen en injekteren.

  Klaar.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Ik hoop en verwacht dat het Kabinet a.s. vrijdag de lockdown (gedeeltelijk) zal opheffen. De weerstand onder de ondernemers is te groot om nog een lockdown te kunnen handhaven en bovendien geven de Omikroncijfers voldoende ruimte voor het opheffen van de lockdown.

   1. Baco

    Niet alleen onder ondernemers pipo, in heel het land, met uitzondering van pipo’s zoals jij, is er geen draagvlak meer is voor de idiote en vooral het achterlijke beleid…

   2. Re-al

    GvD : dit soort uit de school klappen, zal Eric Kuijpers niet leuk vinden.
    Het zoveelste minpuntje voor je als overheid-tr*ll.
    Zei ik al : werkt altijd averechts.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.