20220125 Tweede Kamer Nilüfer Gündogan Volt

Peiling De Hond: Volt stort in elkaar door affaire Nilüfer Gündoğan

Politiekfeb 20 2022, 9:53
In de nieuwe peiling van Maurice de Hond verliest Volt drie zetels, de slepende zaak rondom Nilüfer Gündoğan doet de partij weinig goed. Zo vlak voor de Gemeenteraadsverkiezingen kan dit de partij nog veel lokale zetels gaan kosten. Volt staat op dit moment op zeven virtuele zetels.
De peiling van Maurice de Hond is deze week vrij stabiel gebleven, behalve bij Volt. Door de ontstane ophef rondom Gündoğan verliest de partij direct bijna een derde van haar zetels. Van tien virtuele zetels naar zeven en dat een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen. D66 en de VVD profiteren van deze heibel, beide partijen stijgen in de peiling.
In enkele grote gemeenten werd Volt gezien als de grote uitdager van onder meer D66. Maar de slepende zaak rondom Gündoğan schaadt de partij direct. Als de kwestie niet snel wordt gesust dan kan de partij een klinkende overwinning in enkele gemeenten wel vergeten.
In een Amsterdamse peiling stond de partij op nummer drie, maar de affaire die nu speelt kan deze positie weleens kosten.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten