20211103 Tweede Kamer coronadebat 128

Hugo de Jonge zwelgt in zelfmedelijden: 'Heeft me echt geraakt dat getwijfeld wordt aan m'n integriteit'

Politiekapr 08 2022, 13:12
CDA-minister en liegbeest Hugo de Jonge zegt dat het debat in de Tweede Kamer gisteren hem "echt heeft geraakt." Hij vindt het namelijk heel vervelend en triest dat er getwijfeld wordt aan zijn "integriteit." Grappig, want mijn inziens is het probleem nou juist dat hij geen integriteit hééft.
Een dag nadat Hugo de Jonge publiekelijk zijn excuses aanbood voor zijn leugens inzake de mondkapjesdeal met Sywert van Lienden is de CDA'er opeens weer strijdbaar. Want waar hij gisteren door de knieën ging zet hij nu juist de aanval in op de mensen die hem gisteren aanpakten.
"Wat mij echt heeft geraakt is dat er zo gemakkelijk getwijfeld wordt aan mijn integriteit," aldus Pinokkio. "Ik vind dat wantrouwen in ons vak te veel ruimte krijgt."
https://twitter.com/SamHvNL/status/1512382695875223556
Dit is natuurlijk ronduit lachwekkend. Deze man heeft willens en wetens gelogen en bedrogen. Een paar oppositiepartijen vonden daar wat van, maar de overgrote meerderheid van de Kamer is bereid al dat gelieg te accepteren. Met name de coalitiepartijen vinden het allemaal prima. Die Kamerleden hopen immers ooit zelf minister of staatssecretaris te worden en dus houden ze de mensen die nu zo'n mooie functie hebben uit de wind.

De oplossing

Als De Jonge het zo vervelend vindt dat er getwijfeld wordt aan zijn integriteit dan doet hij er verstandig aan gewoon niet te liegen. Dat lijkt ongetwijfeld heel gecompliceerd als je al jaren omgaat met Mark Rutte, maar het is écht een strategie die kan werken. Wellicht dat je dan fouten maakt waarop je vervolgens aangesproken wordt, maar er is dan niemand die je wegzet als een leugenaar, een jokkebrok, een Pinokkio of een liegbeest.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Maar ja, dat komt niet eens op bij de lichting pleefiguren die het voor het zeggen hebben in ons land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten