Aboutaleb blok aan het been voor de Rotterdamse evenementensector

Aboutaleb blok aan het been voor de Rotterdamse evenementensector

De Rotterdamse gemeenteraad wil de evenementensector meer ruimte geven. Minder regels en meer maatwerk geven. Helaas ziet burgemeester Ahmed Aboutaleb dit niet zitten.

De raad vindt dat evenementen die weinig geluidsoverlast veroorzaken, makkelijker van de eindtijd moeten kunnen afwijken. "Maatwerk lever ik al. Het aantal evenementen is onder mijn leiding substantieel gegroeid. Maar organisatoren willen altijd in dezelfde periode en allemaal in het centrum. Daar hebben we ook ondernemers, die bereikbaar willen blijven. En steeds meer bewoners, die nachtrust willen,'' zegt Aboutaleb.

''Waar nu de horeca extra ruimte krijgt om te ondernemen, met een extra uurtje open, lijkt het ons logisch dat er ook extra ruimte voor evenementen komt. Uiteraard wel waar dat mogelijk is en in goede samenspraak met de omgeving. Alles kunnen we samenvatten met het woord “maatwerk”. Rotterdam is een grote stad met extreem veel mogelijkheden, wat ons betreft gaan we deze ook benutten,'' aldus Leefbaar Rotterdam.

Een stad als Rotterdam bruist 52 weken per jaar, van vroeg tot laat. Mensen die hier last van hebben moeten nooit in een stad gaan wonen. Wie zijn deze mensen? Het zijn meestal expats en bakfiets hipsters. Bakfiets hipsters dat zijn van die burgerlijke mensen die meestal op D66 en GroenLinks stemmen. Zij vinden dat evenementen alleen van 13:00 s' middags tot 22:00 uur s' avonds mogen plaatsvinden. Het nachtleven moet om 2:00 uur s' nachts abrupt stoppen. Deze mensen hebben eigenlijk niks met Rotterdam en de cultuur van niet lullen maar poetsen. Zij komen alleen in Rotterdam wonen voor het hoge voorzieningenniveau.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Helaas luisteren we in Nederland steeds meer naar een intolerante en totalitaire minderheid. Deze minderheid wil Nederland graag puriteins maken. De stille tolerante meerderheid moet echt weerbaarder worden. Anders blijven bestuurders zoals Aboutaleb zwichten voor zulke minderheden. Genoeg is genoeg. Deze mensen hoeven immers niet in Rotterdam te wonen. Zij dienen zich aan de stad aan te passen en niet andersom.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer