26462499014 2e3baaff93 c

Aboutaleb maakt vrienden: Capelle krijgt ongevraagd 200 Oekraïense vluchtelingen op de gemeentegrens

Binnenlandokt 26 2022, 15:15
In gemeenteland is het gebruikelijk dat alles in goed overleg gaat. De consensus is hierin heel belangrijk. Dan is het natuurlijk niet leuk om als burgemeester van Capelle aan den IJssel opeens met 200 Oekraïense vluchtelingen te worden geconfronteerd op de gemeentegrens.
Zonder overleg komt er een opvang voor 200 Oekraïense vluchtelingen op de gemeentegrens van Rotterdam en Capelle aan den IJssel. De voorziening komt in twee kantoorgebouwen aan de Prins Constantijnweg op een steenworp afstand van de Capelse wijk Schenkel. Burgemeester Peter Oskam van Capelle is not amused. 
"Wij zijn teleurgesteld dat in de voorbereiding tot het nemen van dit besluit geen samenwerking met ons is gezocht. Uiteraard onderschrijven wij ten volste de noodzaak om in de regio voldoende en geschikte locaties te vinden voor het opvangen van Oekraïense vluchtelingen. Maar voor de afweging van de 'lasten' die de komst van een opvang met zich meebrengt voor omliggende buurten was een gezamenlijke bestuurlijke afweging op zijn plaats geweest,'' schrijft de teleurgestelde burgemeester Oskam in een brief aan de gemeenteraad van Capelle.
Oskam vervolgt in zijn brief met de volgende frase; "Wij hebben aan het Rotterdamse gemeentebestuur aangegeven te betreuren dat dit niet is gebeurd, maar vertrouwen erop dat wij vanaf nu bestuurlijk en ambtelijk nauw samenwerken in dit dossier. Hiertoe wordt een gezamenlijk ambtelijk voortgangsoverleg opgericht.''
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Eigenlijk zegt burgemeester Oskam in gewoon Nederlands dat zijn ambtsgenoot niet meer solistisch moet opereren en dat alles voortaan in goed overleg moet gaan. Dat wordt een lastige opgave voor Aboutaleb die bekend staat als een heerser. Aan tegenspraak heeft de autoritaire burgemeester van Rotterdam een broertje dood.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten