Screen Shot 2022 09 23 at 120909

Jan Dijkgraaf: "Ongehoord Nederland (Omroep ON!) gaat eraan"

Binnenlandokt 26 2022, 16:15
De NPO-bobo's hebben overleg met elkaar gepleegd en zijn tot de conclusie gekomen dat ze een prima excuus hebben gevonden om een tweede "sanctie" op te leggen aan Ongehoord Nederland. De omroep gaat daar heus nog tegen in beroep, maar de uitslag staat al klaar: de sanctie wordt opgelegd, waarna de staatssecretaris de vergunning van Omroep ON! mag intrekken. Dat gaat gebeuren. En dat is het klaar. Dat zegt Jan Dijkgraaf. En hij heeft gelijk.
In zijn Dagelijkse Briefje van Jan richt Jan Dijkgraaf zich aan Arnold Karskens. "Ja, Ongehoord Nederland gaat eraan," begint hij zijn brief. "Althans: D66-staatssecretaris Gunay Uslu gaat binnenkort de zendvergunning van jouw omroep intrekken. De enige vraag is: gebeurt het nog dit jaar of tilt ze haar beslissing over de kerst? Dat weet jij, dat weet ik."
Er komt een tweede sanctie, het beroep daarop van Omroep ON! wordt afgewezen, en daarna trekt Uslu definitief de stekker eruit. Niet omdat Ongehoord Nederland zulke verschrikkelijke dingen zegt, maar omdat het een rechts-populistische omroep is. En dat soort geluiden willen ze niet horen in Hilversum (of Den Haag, wat de reden is dat FVD binnenkort een partijverbod gaat krijgen).
Zoals Dijkgraaf het zegt: "Het is een schande. Maar ze moeten je niet. Jou niet. Je geluid niet." Ze willen "weer onder elkaar zijn." En Karskens staat gewoon machteloos. Zo vies spelen ze het spel in Hilversum en Den Haag. Je kunt zoveel mogelijk leden verzamelen, je kunt prima kwaliteitsprogramma's maken. Het maakt niets uit. Als je geluid niet welkom is pakken ze je.
Inderdaad, een doffe schande. En ja, door dit fiasco heeft Ongehoord Nederland "klip en klaar aangetoond dat de Nederlandse Publieke Omroep uiteindelijk gewoon een Staatsomroep is naar oost-Duits model." Maar Dijkgraaf heeft toch nog een puntje van hoop: want uiteindelijk moet je je afvragen of zo'n Omroep ON! zelfs maar bij de NPO wíl horen. Dat is tegenwoordig helemaal niet nodig. De omroep heeft nu genoeg abonnees om gewoon fantastische internettelevisie te kunnen maken.
Misschien dat er dan wat minder omheen gedaan kan worden qua het aannemen van mensen, maar de core business van Omroep ON! kan doorgaan - en dan grotendeels zonder censuur (aangenomen dat ze zich niet weer afhankelijk maken van bijvoorbeeld YouTube, maar het slimmer doen). 
Laat dit een les zijn voor alle echt rechtse mensen in ons land. Het kartel wil ons uiteindelijk overal eruit hebben. We zijn nergens welkom. Als we al een tijdje mee mogen doen, dan gaan ze er alles aan doen om ons uiteindelijk alsnog uit te sluiten. 
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
We moeten onze eigen infrastructuur opzetten. Onze eigen kanalen. Onze eigen websites. Onze eigen magazines en onze eigen kranten. Onze eigen podcasts en internet-tv-shows.
Is dat een grof schandaal? Ja, natuurlijk, want ondertussen betalen we via de belastingen wél mooi mee aan die ándere publieke omroepen; de omroepen die ónze omroep eruit gooien, en die ons niet alleen negeren, maar zelfs - elke dag opnieuw - zwart maken.
Maar het is niet anders. Dit is de realiteit. We doen het zelf allemaal... of we doen uiteindelijk niets. Andere opties zijn er niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten