de dam

Amsterdam heeft eindelijk iets om voor te juichen: de aantrekkelijkste stad om te wonen, Emmen staat onderaan

Binnenlandmei 24 2023, 11:00
Amsterdam blijft de aantrekkelijkste stad om te wonen in Nederland, volgens het jaarlijkse onderzoek van de Atlas voor gemeenten. Maar laten we eerlijk zijn, wie wil er nou in een stad wonen waar je meer tijd doorbrengt in de file dan in een park? Juist, Emmen, de hekkensluiter van de lijst, heeft tenminste de rust en ruimte die je in Amsterdam alleen kunt vinden in een overvolle tram.
Het onderzoek kijkt naar allerlei indicatoren, zoals werkgelegenheid, universiteiten en culturele voorzieningen. Maar laten we niet vergeten dat Amsterdam ook bekend staat om zijn torenhoge woningprijzen. Ja, je mag dan wel een schitterend uitzicht hebben vanuit je appartement op de elfde verdieping, maar je bankrekening is zo leeg dat je alleen nog maar kunt dromen van een simpele avond in de lokale kroeg.
En laten we het eens hebben over de veiligheid. Amsterdam mag dan wel de hoofdstad zijn, maar het is ook de stad waar je altijd je tas in de gaten moet houden en waar fietsendieven als een soort moderne Robin Hoods worden vereerd. Emmen daarentegen is een oase van rust, waar je 's avonds nog rustig over straat kunt lopen zonder constant om je heen te kijken.
En laten we eerlijk zijn, wie heeft er nou echt behoefte aan een universiteit in de buurt? In Emmen hebben ze misschien geen universiteit, maar we hebben wel een fantastische dierentuin! Waarom zou je je druk maken om een saaie collegezaal als je ook tussen de giraffen en olifanten kunt wandelen in een moderne dierentuin? Artis is natuurlijk wel een beetje oubollig.  
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Maar het meest grappige aan Amsterdam is hoe het steeds kleiner wordt in de achteruitkijkspiegel. Terwijl Amsterdam worstelt met overvolle straten en torenhoge woningprijzen, bloeit het mooie Rotterdam op. En laten we niet vergeten dat Feyenoord, de beste club van Nederland, in Rotterdam speelt. Rotterdam zal volgend jaar weleens de grote stijger kunnen zijn op de lijst van de Atlas.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten