244738096 b8f4ee3198 c

Asielzoekers mogen in Den Bosch gratis naar de kermis

Binnenlandaug 22 2022, 12:42
Steeds meer Nederlanders moeten gedwongen keuzes maken waar men hun geld aan uitgeeft. Dit komt door de gierende inflatie. Op een kermisbezoek wordt dan als eerste bezuinigd tot het verdriet van veel kinderen. Het College van B&W in Den Bosch heeft het besluit genomen om gratis kermismunten uit te delen aan asielzoekers. Hiermee geef je als stadsbestuur het signaal af dat je totaal niet weet wat er leeft in de samenleving. Dit is funest voor het vertrouwen in de lokale democratie.
De Bossche PVV is totaal niet te spreken over deze gang van zaken. Fractievoorzitter Alexander van Hattem (PVV Den Bosch) heeft eerder dit jaar raadsvragen gesteld over de mogelijke prijsstijgingen op de Bossche kermis, toen zag het college van B&W geen extra mogelijkheden om de inwoners van Den Bosch tegemoet te kunnen om de kermis voor hen betaalbaar te houden. Wat er nu gebeurd is een hard gelach voor de armlastige Bossche inwoners.
''Met dit besluit discrimineert dit college haar eigen inwoners door wel gratis kermismunten weg te geven aan asielzoekers en de eigen inwoners van deze gratis kermismunten uit te sluiten. Deze traktatie aan de asielzoekers kan het college niet verantwoorden omdat veel Bosschenaren geen geld meer hebben om naar de kermis te gaan door de inflatie. Het college moet stoppen met deze deugacties waarbij asielmigranten gefêteerd worden'', aldus fractievoorzitter Alexander van Hattem van de PVV Den Bosch.
(Artikel gaat door onder de oproep ons te steunen)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Dit collegebesluit is weer een typisch voorbeeld van een wereldvreemd wereldbeeld van een stadsbestuur. Dit college is totaal losgezongen van de werkelijkheid. Zulke deugacties zijn funest voor het vertrouwen in de lokale democratie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten