Asielzoekers steken eigen verblijf in Middelburg in de fik, twee mannen aangehouden

Asielzoekers steken eigen verblijf in Middelburg in de fik, twee mannen aangehouden

In het Middelburgse asielzoekerscentrum is afgelopen zaterdag een zeer grote brand uitgebroken. Twee Asielzoekers blijken de daders te zijn.

Het ging om een uitslaande brand op de vierde verdieping van het complex. De ruim 280 bewoners zijn geëvacueerd. Door de grote hoeveelheid mensen op straat is er flink opgeschaald en is ook het Rode Kruis ingezet om een opvanglocatie te regelen in de naastgelegen sporthal.

Volgens een woordvoerder van het COA is inmiddels bekend geworden dat het complex niet meer bewoonbaar is en dat alle bewoners overgeplaatst gaan worden naar andere opvanglocaties. Vandaag mogen bewoners het pand in om eventuele overgebleven spullen op te halen daarna worden ze met bussen overgebracht naar een andere locatie.

Twee bewoners van het AZC zijn aangehouden. Een man van 22 jaar en een man van 28 jaar worden verdacht van brandstichting en worden nog verhoord. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de omstandigheden die hebben geleidt tot de brand. Er zijn 8 mensen gewond geraakt door de aangestichte brand.

Ondanks de stoere taal van Asiel minister van der Burg (VVD) die vorige maand in een brief aan de Tweede Kamer aangaf harder en strenger op te treden tegen overlast gevende asielzoekers is nog niet helemaal lekker van de grond gekomen zo blijkt nu maar weer. Asielzoekers die hun eigen nest bevuilen en daarmee ook een compleet complex laten afbranden krijgen gewoon weer doodleuk een nieuwe plaats aangeboden na weer een ‘foeigesprek’ op het politiebureau.

Op wat voor manier deze mensen een positieve bijdragen leveren aan onze maatschappij is niet helemaal duidelijk. Tot dusver is het vooral onrust en overlast wat deze mensen met zich meebrengen, ook in het normaal gesproken rustige Zeeland. Van der Burg heeft vooralsnog niet gereageerd op het incident in Middelburg en de minister zal ook maar wat graag uitkijken naar het kerstreces.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
asielzoekers brand Middelburg

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties