shutterstock 1629294280

Complete gek Regillio Vaarnold wil 40 DUIZEND euro voor IEDERE nazaat

Binnenlanddec 18 2022, 16:00
De hele discussie rondom het slavernijverleden en het bijkomende excuus wordt steeds gekker. Complete gek Regillio Vaarnold wil 40 duizend euro voor iedere nazaat.
Premier Mark Rutte heeft afgelopen vrijdag in ieder geval laten weten niet na te denken over eventuele herstelbetalingen. Ook is nog niet bekend óf er maandag überhaupt wel excuses gemaakt gaan worden. “Dat houden we tot maandag in nevelen gehuld.” Aldus de premier.
Verschillende woordvoerders van de desbetreffende activistische organisaties zijn compleet over de zeik. Ze willen niet dat er excuus gemaakt wordt op 19 december maar dat het excuus zal plaats vinden op 1 juli volgend jaar. Dit vanwege de officiële herdenkingsdag van de afschaffing van de slavernij, 160 jaar geleden. Daarnaast willen ze ook dat het excuus namens Nederland door koning Willem Alexander gedaan wordt. In een verklaring roepen deze zelfde lui op om het excuses van maandag niet te accepteren.
Daar komt nog eens bij dat er volgens deze organisaties vele miljarden euro’s vrij gemaakt moeten worden om de nazaten van slaven te gaan compenseren voor al hun leed en het leed van hun voorouders. In een interview spreekt Regillio Vaarnold, voorzitter van de zwarte partij Ubuntu Connected Front (UFC) en oprichter van de antiracistische D’HERO Movement over een bedrag van 40 duizend euro voor iedere nazaat en noemt het bedrag een redelijk voorschot. “Pas dan zijn we bereid om te praten over excuses.” Schrijft Vaarnold. Ook wil Vaarnold niet dat minister Weerwind (D66) excuses namens Nederland gaat maken omdat Weerwind van Surinaamse komaf is en dus volgens Vaarnold zelf een nazaat is van een tot slaaf gemaakte.
Ondanks de belofte van onze premier dat Nederland niet overgaat op het uitkeren van herstelbetalingen voor nazaten van ons slavernijverleden is het nog afwachten waar en wanneer deze poppenkast gaat eindigen. De beloftes van onze premier zijn over het algemeen dan ook niet veel waard.
We kunnen er vanuit gaan dat 2023 volledig in het teken zal staan van het slavernijverleden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten