shutterstock 515326441

Asielzoekersopvang in Gronings dorp blijft langer open: "Tijdelijk" blijkt toch niet zo tijdelijk te zijn

Binnenlandnov 29 2023, 12:00
In het Groningse dorp Farmsum blijft de tijdelijke opvang voor asielzoekers nog drie jaar langer open dan oorspronkelijk gepland. De schijnbaar 'tijdelijke' aard van dergelijke opvanglocaties lijkt een groeiende trend te worden in Nederland, gezien de beperkte beschikbare plaatsen in Ter Apel en de aanhoudende stroom van asielzoekers. De gemeente Eemsdelta heeft ingestemd met het verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) om de locatie aan de Hogelandsterweg open te houden tot 31 december 2026, waar momenteel 160 asielzoekers verblijven.
Burgemeester Ben Visser heeft in een officiële verklaring benadrukt dat de beslissing om de tijdelijke noodopvang te verlengen voortkomt uit een streven naar verantwoordelijkheid. Hij wijst op de uitdagingen waarmee de gemeente wordt geconfronteerd bij het bieden van noodopvang aan gezinnen met kinderen, waarbij deze kinderen zijn ingeschreven in lokale scholen. Het COA heeft, volgens Visser, geen alternatieve opvangmogelijkheden, wat de noodzaak tot verlenging rechtvaardigt.
Niettemin valt er veel op deze beslissing aan te merken; de lokale overheid zou zich namelijk primair moeten richten op het welzijn van haar eigen burgers. Jonge Nederlanders worden nog altijd gedwongen om bij hun ouders te blijven wonen, terwijl de instroom van asielzoekers onverminderd doorgaat.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met al die goedkope spelletjes van de VVD. Nederlanders hebben recht op een réchts kabinet. En snel een beetje! Denk jij daar net zo over?! Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons te strijden voor de toekomst van ons land.
Opvallend was het recente bezoek van Geert Wilders aan de Asielopvang in Kijkduin. Verslaggeving door Omroep ON! toonde luxueuze en goed verzorgde hotelkamers, wat vragen oproept over de omstandigheden van asielzoekers in Nederland. Deze waarnemingen roepen discussies op over de algehele gastvrijheid en voorzieningen die in Nederland worden geboden aan mensen die hun toevlucht zoeken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten