edwinrutten

D66's Edwin Rutten onder vuur: ''Ome Willem woont niet eens in Kijkduin, een broodje poep verhaal!''

Binnenlandnov 29 2023, 13:00
Is er nog iemand, wie dan ook, die denkt dat de geestelijk vader van onze vrolijke brok kindertv-entertainment, Ome Willem, een zuiver geweten heeft als het om de lastige kwesties van asielzoekers gaat? Graag maken we kennis met deze figuur, Edwin Rutten - niet alleen de man achter Ome Willem, maar blijkbaar ook een fervent D66-lid en supporter van de instroom van 'gelukszoekers'.

Was het journalistiek gezien niet correct geweest als er bij de heer Edwin Rutten ook vermeld zou zijn dat hij op de kieslijst van de Haagse #D66 stond? Dat is nu net ‘toevallig’ de partij die laaiend enthousiast is over de asielzoekers in Kijkduin. #Rapapaa #Op1

Image
Op1
Op1
@op1npo

Als het aan Kijkduiner @EdwinRuttenNL ligt, is de badplaats gastvrij richting asielzoekers. “Ik ben blij dat deze mensen niet in Ter Apel in het gras liggen. Waar wind je je over op? Ik denk dat een vorm van barmhartigheid op zijn plek is.” #Op1 #EO

1.4K
Reply
In een interview met Op1 toont Rutten zijn ware kleuren en roert hij de pot van de asielzoekersproblematiek. Hij probeert ons voor te spiegelen dat de opvang van 120 'gelukszoekers' in het NH Hotel in Kijkduin absoluut geen probleem vormt. "Ik ben blij dat deze mensen niet in Ter Apel in het gras liggen. Waar wind je je over op? Ik denk dat een vorm van barmhartigheid op zijn plek is."
Zoiets zeggen is op zich al een klap in het gezicht, maar het wordt nog erger. Rutten poogt zich af te schilderen als een bezorgde Kijkduinse buurtbewoner. Volgens Hart voor Den Haag fractievoorzitter Richard de Mos is dit verhaal echter niet meer dan een "broodje poep". Echt, Rutten woont helemaal niet in Kijkduin! "Dus D66-lijstduwer GR2022 Edwin Rutten wordt bij de NPO aangekondigd als inwoner van Kijkduin. In Ome Willem terminologie: een broodje poep verhaal! Bewoners zijn compleet overdonderd door de opvang van asielzoekers. Nul inspraak over de komst van louter en alleen jonge mannen."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de hypocrisie van de VVD. We gaan die neprechtse partij vanaf nu nog harder aanpakken. Ben jij het daarmee eens? Steun ons dan! Doneer aan DDS en help ons de VVD vanaf nu te slopen!
Onze eigen speurtocht bevestigde de bedenkingen van De Mos. Rutten woont inderdaad niet in Kijkduin, maar een hop, skip en een sprong verderop. Moet je dan nog geloven wat Rutten te zeggen heeft? Wij vragen ons af of zijn 'barmhartigheid' ook zou gelden als dit in zijn werkelijke buurt zou gebeuren. Het is hoog tijd dat D66 en hun supporters stoppen met deze bedrieglijke en hypocriete spelletjes. Nederland verdient beter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten