medications g716e061ee 1920

Bittere Pil voor de zorg: Arm Nederland haalt dure medicijnen niet meer op

Binnenlanddec 22 2023, 18:00
In een schrijnend bewijs van het falen van ons zorgsysteem, blijkt nu dat steeds meer Nederlanders essentiële medicijnen niet meer ophalen vanwege de torenhoge kosten. De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) slaat alarm over deze zorgwekkende trend bericht Hart van Nederland. Dit is geen kwestie van keuze; dit is een kwestie van overleven in een zorgsysteem dat zijn burgers in de steek laat.
Bijna de helft van de apothekers ziet dagelijks patiënten die noodzakelijke medicijnen laten liggen. Het is een direct gevolg van het eigen risico en de eigen bijdrage die patiënten moeten betalen voor medicijnen die niet in het pakket zitten. Dit is een stille ramp die zich voltrekt achter de schermen van ons 'gezondheidszorg'-systeem.
Vooral maagzuurremmers, vitamine D en calcium – essentiële medicijnen voor velen – worden achtergelaten. Het besluit van het kabinet om vitamine D uit het pakket te halen, was al een blunder van formaat, en nu zien we de gevolgen: mensen kunnen of willen het niet meer betalen. Dit kortzichtige beleid is niet alleen slecht voor de volksgezondheid, maar zal op lange termijn leiden tot nog hogere kosten.
Dit is een directe aanval op de minst bedeelden in onze samenleving. Mensen die elke cent moeten omdraaien, worden nu geconfronteerd met de keuze tussen hun gezondheid of financiële ondergang. Dit is een zorgschande van de eerste orde. Het toont het complete gebrek aan compassie en gezond verstand van onze beleidsmakers.
Het wordt tijd dat de overheid haar verantwoordelijkheid neemt en deze barbaarse praktijken een halt toeroept. Het is onaanvaardbaar dat in een van de rijkste landen ter wereld mensen hun medicijnen niet kunnen betalen. We moeten eisen dat de zorg weer toegankelijk en betaalbaar wordt voor iedereen, zonder dat mensen gedwongen worden te kiezen tussen hun gezondheid en hun portemonnee.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren. 
We roepen de regering op om onmiddellijk actie te ondernemen om deze crisis in de zorg aan te pakken. Het is tijd om de gezondheid van onze burgers weer op de eerste plaats te zetten, en een einde te maken aan deze schandalige situatie. Nederland verdient beter dan dit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten