ernstkuipers

Doodenge Ernst Kuipers wil zorg beperken: "Niet alles kan... behandelingen, medicijnen"

Politieknov 20 2023, 9:00
Als je wilt weten wat de gevolgen zijn van een socialistisch zorgsysteem dan hoef je alleen maar even te kijken naar nieuwe uitspraken van Ernst Kuipers. Deze 'arts' en 'minister van Volksgezondheid' laat Nederlanders daags voor de nieuwe verkiezingen namelijk weten dat ... de zorg de komende tijd totaal uitgekleed gaat worden. Het is namelijk onbetaalbaar om mensen nog goed te verzorgen.
De zorgkosten op zich zijn het probleem niet, zegt Kuipers, maar "er zijn gewoon niet genoeg mensen om die stijgende uitgaven te kunnen doen." Daarom moeten Nederlanders maar accepteren dat binnenkort "niet alles meer kan." En met "binnenkort" bedoelt hij: vanaf nu.
Wat dan niet meer kan? Nou, volgens meneer is er bijvoorbeeld geen plek meer voor "extreem dure" ingrepen. Die, zegt hij, "bedreigen de solidariteit van het systeem waarin we allemaal voor elkaar betalen." Oh ja, en "dure medicijnen" zullen ook uit de pakketten gehaald worden. "Je moet soms nee zeggen als je de kosten wilt beteugelen. Je moet accepteren dat niet alles meer kan," aldus de D66'er.
Dit is dus wat er gebeurt als je het socialisme loslaat op de zorg. Je eindigt dan uiteindelijk met een systeem dat onbetaalbaar wordt waarna de ingrepen en medicijnen waarvoor je je JUIST laat verzekeren niet meer in de pakketten vallen en dus alleen betaald kunnen worden door de rijken. De rijken waar meneer Kuipers zelf toebehoort, natuurlijk.
Als je je verzekert is dat vooral handig voor medicijnen en ingrepen die heel duur zijn. Dat zijn gevallen die niet veel voorkomen, maar áls ze voorkomen, dan heb je een enorm probleem als je het zelf even cash moet ophoesten. Daarom neem je een verzekering. Dat doe je in principe niet om een zware griepdiagnose te krijgen met medicijnen ervoor. Als het echt moet kun je die zélf betalen, uit je eigen portemonnee. Het is problematisch als je échte behandelingen en dure medicijnen moet gebruiken omdat je anders geen goed leven meer hebt.
Maar Kuipers zegt dus dat juist dat soort zaken niet meer in de verzekeringspakketten gaan vallen. Het gevolg is dat het overgrote deel van de mensen gewoon niet meer gebruik kan gaan maken van dat soort zorg. Alleen de rijken kunnen dat nog. De rest zal verpieteren.
Dit is het zorgsysteem van het kartel - en het zorgsysteem van socialisten. Als je dat niet wil dan moet je op woensdag écht op een partij stemmen die daar iets aan wil doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten