Revolutie! Libertarische rouwdouwer Javier Milei nieuwe president Argentinië: "Geef die k**linksen geen centimeter!"

Buitenlandnov 20 2023, 8:00
Het is ongelooflijk, maar de echte libertarische kandidaat Javier Milei heeft gisteren de presidentsverkiezingen in Argentinië gewonnen. Milei werd en wordt gehaat door het hele establishment omdat hij links keihard de oorlog heeft verklaard en terecht voor alles en nog wat uitmaakt. Maar Argentijnen vinden dat juist geweldig. Het resultaat? Nog voordat de stemmen geteld werden gaf zijn socialistische tegenstander al op. Ongelooflijk.
Argentijnen hebben al hun hoop gevestigd op deze man. Hij zegt namelijk terecht dat het socialisme hun land - dat rond 1900 en zelfs nog in 1950 onder de rijkste landen van de wereld was - kapot heeft gemaakt. De economie stelt niets meer, voor mensen hadden eigenlijk nooit meer hoop dat het goed zou komen.
Maar met Milei hebben ze die hoop wel. Waarom? Omdat hij de vinger op de zere plek legt én nergens bang voor is. Hij confronteert de socialisten steeds weer met hun duivelse ideologie en de gevolgen ervan. Kijk bijvoorbeeld naar deze video. Daar gaan we even een paar hoogtepunten van uitlichten.
"Je kunt die kutlinksen geen centimeter geven," aldus Milei. Gevraagd of hij "kutlinksen" kan definiëren is zijn reactie: "Alle collectivisten." "Maar waarom noem je ze kut?" wordt hem daarop gevraagd. Zijn antwoord? "Omdat ze kut zijn!"
"Als je anders denkt dan zij zijn ze bereid om je te vermoorden! Dat is het punt. Je kunt die kutlinksen geen centimeter geven, doe je dat wel dan gebruiken ze die centimeter om jou te vernietigen. Je kunt niet met linksgekkies onderhandelen. Je onderhandelt niet met vuilnis omdat ze jou zullen vernietigen."
"Als je aan de andere kant staat zullen ze je vernietigen, zullen ze je doden, zullen ze álles tegen je gebruiken waarbij het ze niets uitmaakt dat ze je leven kapot maken. En waarom? Omdat je anders denkt dan zij."
Eén ding waardoor Milei online voor wat verdeeldheid zorgt is dat hij erg sympathiseert met Israël en al heeft laten weten dat één van zijn eerste daden als president zal zijn om de Argentijnse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verhuizen. Dat is dan een signaal aan de Israëlieten dat hij hun steunt in hun doel om die stad "de onverdeelde hoofdstad van hun onverdeelde land" te maken. Sommige mensen op rechts vinden dat geweldig, andere mensen vinden dat minder plezant.
Een ander issue is dat hij de Argentijnse economie wil "dollariseren." Dit houdt dus in dat Argentijnen binnenkort met de Amerikaanse Dollar moeten kunnen betalen overal. De idee is dat dit voor meer stabiliteit moet zorgen. Maar er zijn natuurlijk ook veel rechtse mensen die dat een wat minder plan vinden omdat het Argentinië in dat opzicht mogelijk meer afhankelijk maakt van Amerika - en van hoe dat land omgaat met de eigen munt.
Op de meeste andere onderwerpen wordt Milei door iedereen die echt rechts is in de armen gesloten. Hij heeft echt een pishekel aan links en pakt Woke, socialisten, en al die andere gekken steeds weer keihard aan; op een manier waar ook wij in Europa heel veel van kunnen leren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten