Kijk! Groot FVD verkiezingsevenement in Ahoy groot succes

Kijk! Groot FVD verkiezingsevenement in Ahoy groot succes

Politieknov 19, 18:00
Met nog een paar dagen te gaan tot de Tweede Kamerverkiezingen 2023 is het duidelijk dat de achterban van FVD er écht zin in heeft. De partij had vandaag een verkiezingsbijeenkomst in Ahoy... en, nou ja, de beelden maken duidelijk dat het eigenlijk een verkiezingsfeest was. De sfeer zat er geweldig in, en de zaal zat bomvol. Want FVD leeft.
De mainstream media doen er alles aan om vooral zo weinig mogelijk aandacht te geven aan FVD, maar dat maakt FVD'ers weinig uit. Zij hebben de oude media helemaal niet nodig om met elkaar te praten, te overleggen, bij elkaar te komen, en om samen een feestje te vieren. Dat blijkt heel duidelijk uit beelden die vandaag gemaakt zijn door onze fotografe Davide Heijmans Baudet in Ahoy.
De zaal zat werkelijk bomvol. Elke stoel was bezet. En dat niet alleen. Nee, de zaal was ook levendig tot en met. De FVD'ers op het podium én in de zaal hebben er heel duidelijk zin in... en ze hebben duidelijk ook heel veel vertrouwen in een goede afloop van de verkiezingen. 
Wat is "een goede afloop"? Nou, FVD wil sowieso de vijf zetels vasthouden die de partij nu heeft. Maar eigenlijk wil FVD er ook nog een zetel of twee bijpakken. Er staan namelijk buiten de top 5 ook een paar heel goede mensen op de lijst. Denk bijvoorbeeld aan Lidewij de Vos. Ze staat op plek 6, is fractiemedewerker van FVD, en heeft onlangs samen met Thierry Baudet een boek geschreven over de stikstofwaanzin.
De naam van dit boek? Niemand in de cockpit. De Vos heeft héél veel werk gedaan om alle informatie door te spitten voor dit stikstofboek en er vervolgens samen met Baudet over te schrijven. Als zij in de Tweede Kamer komt hebben we daar echt iemand zitten die álle informatie in haar hoofd heeft zitten betreffende dit belangrijke dossier. 
Dat is dus waarom het belangrijk is voor FVD om vijf zetels te halen, liever nog zes, en no´g liever nóg meer. Vijf, zes, zeven, acht zetels. Misschien zelfs wel richting de 10. Het zou echt heel veel toevoegen aan de kennis in de Tweede Kamer én aan de mogelijkheden voor FVD om het partijkartel het vuur aan de schenen te leggen.
Maar er is meer. Want als FVD echt een mooi aantal zetels binnensleept, dan kan de partij de VVD én de PVV mogelijk dwingen om over rechts te regeren. Daarvoor is niet alleen een grote PVV nodig, maar vooral ook een significante FVD. Iedereen in Den Haag weet dit, wat natuurlijk de reden is dat de linkse partijen de afgelopen paar dagen ineens gek geworden zijn (alweer).
Als je de beelden uit Ahoy zo ziet kun je alleen maar concluderen dat FVD écht heel positief momentum. Die zesde zetel, die volgens de laatste peiling van Maurice de Hond binnen handbereik is, zit er écht in - en misschien nog (flink) wat meer dan dat. Dát is de energie die al die FVD'ers vanavond in Ahoy uitstraalden. Fantastisch. Die oude kartelpartijen als GroenLinks, PvdA, D66, en het CDA kunnen alleen maar dromen van zoveel energie, optimisme, hoop, en vertrouwen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten