joost eerdmans ja21 9o1a6705

Peiling! Zelfs de NPO kan charismaloze Eerdmans (JA21) niet aan een zetel helpen, lijkt

Politieknov 18 2023, 17:00
Slecht nieuws voor JA21. Uit de meest recente peiling van Maurice de Hond blijkt dat die partij niet slechts "geen momentum" heeft, maar negatief momentum. JA21 staat namelijk nog maar op 1 virtuele zetel in de peiling van Neerlands bekendste peiler. En zelfs die ene zetel komt nu in de problemen. JA21 kon weleens helemaal uit de Kamer verdwijnen.
De afgelopen dagen zien we Joost Eerdmans van JA21 steeds weer aanschuiven bij de NPO. Hij lijkt werkelijk overal welkom te zijn, dit in tegenstelling tot een man als Thierry Baudet, van FVD.
Als je dat ziet denk je natuurlijk dat JA21 het dan wel héél erg goed moet doen in de peilingen en/of dat de partij heel veel leden heeft. Maar niets is minder waar. Het is juist FVD dat 60.000 leden heeft en daarmee veruit de grootste ledenpartij is van Nederland, en het is FVD dat tegen de 6 zetels aanschurkt in de nieuwe peiling van Maurice de Hond.
JA21? Dat doet het iets slechter. Nou ja, iets slechter... zeg maar gerust: dramatisch slecht. Als we kijken naar de analyse van De Hond en zijn conclusies dan zien we namelijk dat JA21 met hangen en wurgen nog maar op 1 zeteltje staat. Annabel Nanninga, de nummer 2 van de partij, komt vrijwel zeker niet in de Tweede Kamer. En als we kijken naar het momentum van de partij, dan kunnen we zelfs alleen maar concluderen dat ook Joost Eerdmans zijn zetel mogelijk kwijtraakt.
Ja, dat lees je goed. JA21 staat zo laag dat de partij mogelijk gaat uitkomen op 0 (nul!) zetels.
Bij de oprichting van JA21 beweerden Joost Eerdmans en Annabel Nanninga dat ze wel even zouden laten zien hoe je een alternatieve rechts partij opzet. Hoe je zo'n club groot maakt en vervolgens deel laat uitmaken van een coalitie. FVD en PVV konden dat niet, zeiden ze, maar zij wel.
Nou, de feiten weerspreken dat. Nederlanders - réchtse Nederlanders - zijn helemaal klaar met deze charismaloze nietsnutten. JA21 is een partij van, voor en door zwakke neprechtse lammetjes. Rechts Nederland ziet dat óók in en wil er, logischerwijze, helemaal niets mee te maken hebben.
Sneu hoor!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten