portraitfactorynl de dagelijkse standaard 282

Filmpje! Kiezersverraders van BBB duwen Dwangwet Immigratie door Eerste Kamer

Politiekokt 31 2023, 21:00
Het is te ranzig wat er gebeurd is vandaag in de Tweede Kamer. Maar de BoerBurgerBeweging (BBB) heeft ervoor gezorgd dat de Dwangwet keihard door de Eerste Kamer is geduwd. Het gevolg? Een volgend kabinet kan deze walgelijke wet, die voor onbeperkte immigratie zorgt in ons land, niet meer intrekken. Dankzij Caroline van der Plas en partijgenoten.
JA21 is een ranzige partij. Laat mij daar heel duidelijk in zijn. Annabel Nanninga en Joost Eerdmans zijn judassen eersteklas. Het zijn vervelende, walgelijke, ranzige, mes in de rug stekende nepconservatieven.
Maar vandaag hebben ze zowaar een keer gelijk. JA21 heeft namelijk keihard teruggevochten tegen BBB omdat die partij ervoor heeft gezorgd dat het punt waarop het kabinet viel, asiel en opvang middels de Dwangwet, door de senaat is gejaagd. Schandaliger dan dit wordt het niet.
"Door de plotse en chaotische weigering van de BBB om dit controversieel te verklaren kan de Dwangwet nu niet meer worden ingetrokken door een nieuwe kabinet," schrijft Annabel Nanninga op X.
"Ze hebben dit niet alleen amateuristisch maar ook onbeschoft aangepakt. Want het is de goede gewoonte dat ieder kamerlid vragen mag stellen zonder haast of druk. Zonder toestemming van een meerderheid. Dat is nodig om duidelijkheid voor de Nederlanders te krijgen of een wet wel deugt," legt ze daarop uit.
"Door het ordevoorstel van Lagas [Eerste Kamerlid van BBB] is zelfs dit onmogelijk gemaakt. BBB snapt het proces kennelijk niet of er is ze een deal beloofd, anders kan ik deze draai niet verklaren," concludeert ze.

Kijk zelf wat er zojuist in de senaat gebeurde. Het is verbijsterend dat de BBB het punt waar het kabinet op viel, asiel en opvang, zo snel door de senaat wil jagen. Door de plotse en chaotische weigering van de bbb om dit controversieel te verklaren kan de dwangwet nu niet meer…

JA21
JA21
@JuisteAntwoord

De @BoerBurgerB draait 180 graden over de #dwangwet. Ze blokkeren controversieelverklaring én zorgvuldig overleg om de wet zo snel mogelijk door de Senaat te kunnen jagen. Absurd voorstel van @ilona_lagas waarmee de Senaat zichzelf afschaft. @ANanninga wil de dwangwet van tafel!

617
Reply
Het moge duidelijk zijn dat er inderdaad een deal gemaakt moet zijn. Nou ja, of dat - of de BBB-fractie in de Eerste Kamer bestaat uit linkse infiltranten die lak hebben aan de publieke beloften van Caroline van der Plas. Dat kan ook.
Maar de kans dat dit het geval is lijkt klein. Van der Plas had zich er immers dan publiekelijk van kunnen distantiëren en/of druk kunnen zetten op Lagas om dit anders te doen. Maar nee, deze vrouw hult zich in stilzwijgen.
De enige mogelijke verklaring is dán dat zij en al die kartelpartijen achter gesloten deuren een deal met elkaar gesloten hebben. BBB gaat meeregeren in ruil voor... nou ja, in ruil voor de uitverkoop van de belangen van de gewone Nederlander.
Blijkbaar is dit dus BBB. Wat een ranzige partij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten