dds interviews ralf dekker 1

-Ralf Dekker- 'Als je zaken écht wilt veranderen móét je ontregelen'

Opinienov 18 2023, 20:15
Eigenlijk heeft het bij mij best lang geduurd voordat ik in de gaten kreeg dat het overgrote deel van de mensen opinies gedachteloos overneemt en gewoon meeloopt met de stroom. Met wat in de mode is. En waar die mode dan weer vandaan komt? Daar is allerlei speculatie over. Die lijkt vaak uit het niets te ontstaan.
In ieder geval is het me gaandeweg duidelijk geworden dat authentieke, goed doordachte opinies ongelofelijk schaars zijn. Het meeste dat je hoort is nagepapagaai. Van standpunten die in de mode zijn en waar je geen problemen mee kunt krijgen.
Het is vooral daarom dat ik me zo thuis voel bij Forum voor Democratie. Dat is een open omgeving waarin er een vrij debat is over de echte vraagstukken van deze tijd. Waar geen taboes bestaan of ‘opinions chiques’ worden uitgesproken om interessant te lijken. Een echte prettige gezond verstand omgeving.
Ik merk steeds meer dat al die papegaaien daar geen weerwoord op hebben. Graag binnen de veilige lijntjes willen blijven. Daarom wordt Forum voor Democratie een beetje gemeden. Omdat de standpunten en inzichten als ‘ontregelend’ of zelfs ‘verstorend’ worden ervaren. Vaak buiten de veilige lijntjes.
Maar wanneer je échte koerswijzigingen wilt bewerkstelligen, het écht anders wilt doen. Dan is afwijking van de gewone gang van zaken noodzaak. Niet omdat het leuk is, het voelt vaak ongemakkelijk. Maar omdat bij fundamentele koerswijziging een zekere mate van ‘verstoring’ onvermijdelijk is.
Daarom: stem op 22 november op Forum voor Democratie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten