eerdmans

Chris Aalberts in mineur: 'Deze peilingen drukken JA21 (en BVNL) naar 0 zetels'

Politieknov 18 2023, 20:23
Professionele FVD-hater Chris Aalberts is vandaag in mineur. En niet een beetje ook. Volgens hem is het effect van de peilingen van Maurice de Hond namelijk dat zijn vrienden van JA21 uiteindelijk uitkomen op 0 zetels (wat volgens hem mogelijk ook geldt voor BVNL). En dat vindt hij heel vervelend. Sneu hoor!
Zoals wij eerder al berichtten is de nieuwe peiling van Maurice de Hond goed nieuws voor FVD omdat die partij af lijkt te stevenen op tenminste 6 zetels, én voor de PVV. Geert Wilders en de zijnen zijn volgens De Hond nu namelijk virtueel net zo groot als de VVD.
Maar als het die partijen voor de wind gaat, tja, dan zijn er ándere partijen die inleveren. En ja, dat klopt. JA21 is namelijk écht bijna tot het nulpunt gezakt. De partij zou nog uitkomen op 1 virtuele zetel op dit moment, maar het momentum is nu zo dat het zeer wel mogelijk is dat Joost Eerdans in het geheel niet terugkomt in de Tweede Kamer omdat JA21 uit gaat komen op... 0 zetels. Ja, nul. Geen enkele zetel. Niets. Noppes. Nada.
Wij zijn niet de enigen die dit voor onze ogen zien gebeuren. Chris Aalberts denkt daar net zo over. Alleen is dat bij hem geen reden voor een feestje, maar voor een forse huilbui. Meneer houdt namelijk van JA21- net als alle TPO- en GeenStijl-marionetjes. 
"Of Wilders de grootste partij wordt, weet ik niet," schrijft Chris jankend op X. "Wat ik wel weet, is dat deze peilingen JA21 en BVNL naar nul drukken."
BVNL staat sinds jaar en dag op 1 zetel. Daar is geen verandering in gekomen. Niet ten positieve, maar ook niet ten negatieve. JA21, aan de andere kant, heeft écht een zwaar negatief momentum. Die club was nog niet zo heel lang geleden zogenaamd 'het rechtse alternatief' op FVD, VVD én de PVV. Jawel, Annabel Nanninga en Joost Eerdmans zouden wel even laten zien hoe je een grote, conservatief-liberale rechtse partij opzet! Geert Wilders en Thierry Baudet, eat your heart out!
Nou, LOL, dat liep dus even anders. JA21 is de afgelopen maanden totaal in elkaar gestort. De ene na de andere belangrijke JA21'er heeft de partij verlaten. Alle conservatieven zijn weg bij die club. Zie Nicki Pouw-Verweij. De enigen die over zijn? De charismaloze Joost Eerdmans en de agressieve GeenStijl-Teletubbie Nanninga. Voor de rest is er niemand meer.
Sneu: voor Eerdmans en Nanninga, én blijkbaar ook voor Chris. Hopelijk kunnen ze dit verwerken, na woensdag!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten