frits bosch column

-Frits Bosch- Dilan Yesilgöz helpt onze tolerante rechtsstaat ten gronde

Opinienov 18 2023, 20:45
Onze minister van Justitie Dilan Yesilgöz bewaakt onze rechtsstaat niet. Zij is de voorgenomen premier. Bedenk je tweemaal om op haar of op haar partij te stemmen. Als onze rechtsstaat nóg verder weg glijdt, dan glijdt Nederland verder weg.
Nausicaa Marbe, briljante columniste van De Telegraaf, bindt de kat de bel aan en die kat heet Dilan Yesilgöz. Marbe zegt dat je voor ieder wissewasje gecanceled kan worden en de inclusie inquisitie staat klaar om je te vervolgen maar dat verdampt als het om antisemitisme en terrorisme gaat. Dat mag volgens haar gevierd worden op scholen, universiteiten, vliegvelden, straten, stations.
De diversiteitspolitie geeft geen kik, de overheid grijpt niet in. Antisemieten worden niet gecalled in 2023, aldus Marbe. Ze slaat de spijker op de kop. Het maakt weer eens duidelijk dat msm het laat afweten. Op 4 mei draaft onze koning en koningin en Dilan Yesilgöz op om op de Dam “dit nooit weer” te beamen. Hoe hypocriet! Het gebeurt onder onze ogen weer.
Terreurgroep XR heeft nieuwe acties aangekondigd. Ditmaal wordt een andere snelweg uitgekozen. De demonstratie wordt veel ruimer getrokken dan enkel klimaat met Palestijnse vlaggen met de bekende antisemitische leuzen. Yesilgöz doet er niets tegen behalve een onnozel waterkanon. De rechtsstaat is in verval. Aan de Franse filosoof Voltaire (1694-1778) is toegeschreven de uitdrukking dat de vrijheid van meningsuiting ongelimiteerd plaats moet kunnen vinden en dat dit tot iedere prijs verdedigd moet worden.
De Oostenrijks-Britse filosoof Karl Popper (1902-1994) ziet dat anders. Hij meent dat daaraan grenzen zijn. Popper: “als we ongelimiteerd tolerant zijn, zelfs tegen hen die intolerant zijn, als we niet bereid zijn een tolerante samenleving te verdedigen tegen aanvallen van de intolerante medemens, dan zal de tolerante medemens te gronde gaan en met hem/haar de tolerantie.”
Het waterkanon behoort tot de soft society. Waarvoor anders hebben we (aangelijnde) politiehonden? Weet op wie je stemt als je op Yesilgöz stemt, want met haar gaat onze democratische, tolerante samenleving ten gronde. Weet op wie je stemt als je op de VVD stemt, want deze partij is instrumenteel onderdeel geweest van de neergang van onze rechtsstaat.
Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”. Zijn meest recente boek is Kakfaistan
kafkaistan
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten