Pijnlijk! Minister Kuipers (D66) onder vuur na ongelukkige ontmoeting met Taliban-vertegenwoordiging: "Schandelijk!"

Pijnlijk! Minister Kuipers (D66) onder vuur na ongelukkige ontmoeting met Taliban-vertegenwoordiging: "Schandelijk!"

Politieknov 19, 10:00
Demissionair zorgminister Ernst Kuipers staat onder druk vanwege een ongelukkige ontmoeting met een Taliban-vertegenwoordiger tijdens een WHO-conferentie. Hij erkent de fout, betreurt het voorval ten zeerste, en geeft aan dat hij destijds niet wist met wie hij op de foto ging.
Het incident leidt tot een onderzoek naar de aanwezigheid van de Taliban-vertegenwoordiger op de conferentie, gezien de extremistische aard van de beweging die sinds 2021 weer de macht heeft in Afghanistan. Kuipers benadrukt dat hij zich op geen enkele wijze wil associëren met het omstreden regime van de Taliban, en dat hij zich inzet voor mensenrechten, met bijzondere aandacht voor vrouwenrechten.
De Taliban staat bekend om hun strenge regels voor vrouwen, wat de ernst van Kuipers' fout onderstreept. Op sociale media wijst hij zijn betrokkenheid bij deze extremistische groepering stellig af. Dit incident werpt vragen op over de competentie van de huidige bestuurders en draagt bij aan de groeiende roep om verandering in de politiek.
De PVV, onder leiding van Geert Wilders, stijgt snel in de peilingen en is nu samen met de VVD de grootste partij. Wilders reageert via X op de foto van Kuipers met de woorden: “D66-Minister Ernst Kuipers gaat op de foto met de Taliban. Een terroristische organisatie van moordenaars en extremisten van de ergste soort. Ongelooflijk wat een blamage! Schandelijk.” De PVV heeft herhaaldelijk aangegeven Fleur Agema als minister van Zorg naar voren te schuiven als zij een rol gaan spelen in het kabinet.
In tegenstelling tot Kuipers lijkt Agema, gezien haar achtergrond en politieke standpunten, minder snel in een vergelijkbare situatie terecht te komen. Dit incident benadrukt niet alleen het belang van diplomatieke voorzichtigheid, maar ook de noodzaak van competente en weloverwogen leiders in de Nederlandse politiek, iets waar momenteel sterk behoefte aan lijkt te zijn.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten