screenshot 2023 11 08 at 082755

Kijk! Stephan van Baarle en Joost Eerdmans boos op elkaar

Politieknov 07 2023, 22:00
Bij een Radio 1 NPO debat gingen Joost Eerdmans, Stephan van Baarle én Thierry Baudet met elkaar in debat over immigratie. Het debat tussen Van Baarle en Eerdmans was zogenaamd "fel." Maar daar was niemand van onder de indruk. Wat wél opviel? Thierry Baudet van FVD praatte beide heren onder de tafel.
Ongelooflijk genoeg zei Eerdmans dat hij erop tegen is om mensen als Edward Snowden en Julian Assange asiel te verlenen. Dat zijn twee journalistieke helden. Maar Eerdmans wil hen niet helpen. Waarom? Simpel. Omdat de Amerikanen dat niet willen. En dat is voor Eerdmans afdoende. Meneer is een marionetje van het partijkartel en dus van de Amerikanen. Het is niet anders.
Van Baarle was boos op Baudet en Eerdmans omdat die te hard zouden zijn op immigratie. Eerdmans had het gehad over "overspoelen" en Baudet zou iets gezegd hebben over "omvolking." Voor Van Baarle is dat allemaal tegen het zere been. "Verschillende culturen verrijken elkaar," vindt hij, en een asielstop prediken is puur prediken dat kinderen "moeten creperen." Hij beschuldigde Eerdmans (met name) er ook van haat te zaaien.
Hilarisch genoeg was Eerdmans het feitelijk bijna in alles eens met Baudet, behalve dan dat die twee specifieke journalisten asiel wil verlenen. Dat is volgens hem bewijs dat Baudet toch te soft is op dit onderwerp. Vermakelijker dan dat wordt het natuurlijk niet - zeker niet omdat hij daar ook de conclusie aan verbond dat er dús geen zaken gedaan konden worden met FVD én ook niet met de PVV. Maar wel met JA21.
Gelukkig verloren zowel Van Baarle als Eerdmans dit debat van Baudet. Die bleef heel rustig, benoemde de feiten, en legde uit wat er anders moet en kan. Daar konden zijn tafelgenoten iets van leren. Die praatten ook steeds door elkaar heen, terwijl Baudet rustig afwachtte tot hij het woord kreeg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten