screen shot 2022 08 18 at 21

Dijkgraaf onthult verspilling: Belastingbetalers betalen 250 tot 270 euro per dag voor hotelkamers

Immigratiedec 22 2023, 17:00
In een onthullende onthulling door Jan Dijkgraaf in zijn 'Briefje van Jan', wordt de absurde verspilling van belastinggeld aan het licht gebracht. Het blijkt dat de overheid in het Van der Valk-hotel de Gouden Leeuw in Voorschoten kamers huurt voor een astronomisch bedrag van 250 tot 270 euro per dag. En wie draait op voor deze buitensporige kosten? U raadt het al: u, de Nederlandse belastingbetaler.
Wat we hier zien, is niet alleen een voorbeeld van groteske verspilling van publiek geld, maar ook een staaltje van doorgeschoten overheidshandelen. Het is schandalig dat terwijl de gewone Nederlander moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen, de overheid kwistig geld uitgeeft aan luxueuze hotelkamers voor statushouders en nareizigers. En dat in een land waar zoveel mensen op een wachtlijst staan voor een betaalbare woning. Hier wordt je toch kotsmisselijk van?
Maar er is meer aan de hand. Deze onthulling toont een dieperliggend probleem: de schimmige manier waarop de overheid haar uitgaven probeert te verhullen. In plaats van de rekening rechtstreeks te betalen, worden tussenpersonen ingeschakeld, in dit geval Le Cocq Holding Didam II B.V. Waarom? Om de illusie te wekken dat het niet de belastingbetaler is die voor deze kosten opdraait. Een doorzichtige poging om de werkelijke kosten van het falende asielbeleid te verbergen.
Dit is niet alleen een kwestie van verspilling van publiek geld, maar ook van transparantie en verantwoording. Waarom wordt deze uitgave niet direct gedaan door het COA of een andere relevante overheidsinstelling? Waarom wordt er een rookgordijn opgetrokken rond de financiering van deze accommodaties?
De Nederlandse burger verdient beter dan dit. Het wordt tijd dat de overheid stopt met het verkwisten van ons belastinggeld aan dure hotelkamers en in plaats daarvan investeert in duurzame en kosteneffectieve oplossingen voor de huisvesting van asielzoekers. Huisvest ze in portocabins. We moeten eisen dat er een einde komt aan deze verspilling en dat er transparantie komt over hoe ons belastinggeld wordt besteed.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Jan Dijkgraaf legt de vinger op de zere plek: het is de hoogste tijd dat we ons realiseren dat onze hardverdiende euro's worden uitgegeven aan zaken die niet alleen onverantwoord, maar ook ondoorzichtig zijn. Dit is een schande en een klap in het gezicht van elke belastingbetalende Nederlander. Transparantie en integriteit zijn natuurlijk ook niet in goede handen bij een VVD'er (Eric van der Burg red.) als bewindspersoon.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten