screen shot 2023 12 22 at 133225

Minister Kuipers noemt 60-plussers "dom": De arrogante elite slaat weer toe!

Politiekdec 22 2023, 16:00
In een schokkende vertoning van elitair dedain heeft minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers, die kennelijk denkt dat hij boven het gewone volk staat, de helft van alle Nederlandse 60-plussers botweg 'dom' genoemd. Tijdens een optreden bij Op1 liet Kuipers zijn ware gezicht zien. Hij zei: 'Zij hebben allemaal persoonlijk een uitnodiging gehad. We hebben uitgebreid geïnformeerd. Het kan tot en met morgen. Je moet je eigen keuze maken, maar ik vind het voor de doelgroep dom.'
Zo, dat is eruit. De minister van Volksgezondheid, die blijkbaar in zijn ivoren toren zit, heeft geen enkel respect voor de keuzevrijheid en intelligentie van onze ouderen. Dit is de zoveelste keer dat we zien hoe de politieke elite neerkijkt op de gewone burger. Waarom worden mensen die simpelweg hun recht op zelfbeschikking uitoefenen als 'dom' bestempeld?
Abdellah, de voorlichter van DENK, slaat de spijker op zijn kop met zijn reactie: 'Mensen dom noemen is niet de manier waarop je ze beweegt iets te doen wat voor hun gezondheid zou zijn. Negatieve motivatie heeft tijdens de coronapandemie niet gewerkt maar wel schade achtergelaten. Hou het bij voorlichting.' Maar nee, de arrogantie van de macht in Den Haag kent geen grenzen. In plaats van respectvolle voorlichting en dialoog, kiest men voor kleineren en beledigen.

Gaan we weer. Mensen dom noemen is niet de manier waarop mensen bewogen kan worden iets te doen wat gezondheid zou zijn. Negatieve motivatie heeft tijdens de coronapandemie niet gewerkt maar wel schade achtergelaten. Hou het bij voorlichting.

Op1
Op1
@op1npo

Meer dan de helft van de zestigplussers is niet gevaccineerd. @ministerVWS: “Zij hebben allemaal persoonlijk een uitnodiging gehad. We hebben uitgebreid geïnformeerd. Het kan tot en met morgen. Je moet je eigen keuze maken, maar ik vind het voor de doelgroep dom.” #Op1 #WNL

0
Reply
Dit incident legt pijnlijk bloot hoe ver de politieke elite verwijderd is van het volk. In plaats van te luisteren naar en te respecteren wat burgers willen, kiezen ze ervoor om hen te beledigen. Ernst Kuipers heeft met zijn uitlatingen niet alleen zijn gebrek aan respect voor ouderen getoond, maar ook het diepgewortelde probleem binnen onze politieke klasse blootgelegd: totale minachting voor de keuzes en meningen van de gewone Nederlander. Het is tijd dat deze hooghartige houding eens flink wordt aangepakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten