portraitfactorynl tweede kamer 147

Man van het Jaar volgens Panorama: Geert Wilders

Politiekdec 22 2023, 15:00
Het magazine Panorama heeft Geert Wilders uitgeroepen tot de Man van het Jaar. De reden laat zich raden: de verpletterende verkiezingsoverwinning van de PVV op 22 november. Opvallend genoeg zegt Panorama dat, hoewel de uitslag als een verrassing kwam voor velen, iedereen het eigenlijk had moeten zien aankomen.
"Met de wetenschap van nu," stelt het magazine, "zijn de voortekenen van deze uitslag overduidelijk." Eén van die voortekenen? Panorama houdt eigenlijk nooit grote interviews met politici. Maar dit jaar deed het blad dat wél. Met Geert Wilders, natuurlijk. Er was een beweging gaande - een golf.
Het gevolg is dus die enorme uitslag: 37 zetels voor de PVV. Daarmee is de partij de grootste van het land... en dus verdient Wilders de titel "Man van het Jaar" zonder meer. Dat vinden wij niet alleen, maar Panorama dus ook.
Wilders is hier zelf erg blij mee en heeft het artikel van Panorama op X gegooid. "Panorama man van het Jaar!" schrijft hij er opgetogen bij. Die opmerking wordt gevolgd door twee armpjes met spierballen en een grote grijns-emoji.
Natuurlijk had niemand anders deze titel kunnen pakken. Wilders heeft de politiek op zijn kop gezet. Mark Rutte is demissionair. Die komt niet terug als premier. Gelukkig maar. Na 13-14 jaar van desastreus beleid door een psychopaat is het nu aan een ander, mogelijk zelfs aan Wilders.
Alleen daarom al verdient Wilders deze prijs volledig. Rutte is weg. Yesilgöz wordt geen premier. En als het een beetje meezit Frans Timmermans ook niet. De GroenLinks-PvdA leider had die functie alsnog kunnen opeisen als het verschil tussen GL-PvdA 1 of 2 zetels was. Maar nu het gat meer dan 10 zetels is wordt het het wel héél lastig om deze merkwaardige, progressieve kerstman-imitator het Torentje te geven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten