20211214 Tweede Kamer Martin Bosma 03

Caroline van der Plas (BBB) enthousiast over kersverse Kamervoorzitter: "Martin Bosma doet wat hij belooft!"

Politiekdec 20 2023, 18:00
Afgelopen dinsdag stond het debat over de jaarnota op het programma in politiek Den Haag, waarbij de kersverse gekozen Kamervoorzitter, PVV'er Martin Bosma, gelijk zijn stempel drukte op de vergaderingen. Bosma had al bij zijn 'sollicitatie' aangegeven dat hij de vergaderingen korter en bondiger wilde maken, en hij laat nu zien dat hij zijn belofte nakomt.
Hoewel er gemikt werd op de vergadering tot maximaal 22.00 uur te laten duren, wist Bosma de boel dusdanig in goede banen te leiden dat de vergadering al voor half 9 was afgerond. Dit is niet onopgemerkt gebleven bij andere Kamerleden. Linkse politici zullen niet vooraan staan om de complimenten over de vergaderstijl van Bosma te uiten, maar BBB-leidster Caroline van der Plas heeft daar gelukkig minder moeite mee en spreekt haar waardering uit voor de kersverse Kamervoorzitter: "Bosma doet wat hij belooft: kort en bondig vergaderen."
Voor linkse partijen moet het wel even slikken zijn dat een succesvolle Kamervoorzitter met een PVV-achtergrond laat zien dat rechtse partijen ook verantwoordelijkheid kunnen nemen. Dit is extra pijnlijk voor de linkse partijen die hun steun hadden uitgesproken voor de andere PvdA/GL-kandidaat Tom van der Lee, maar Bosma wist hem na een overtuigende tweede stemronde ruimschoots te verslaan.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
De succesvolle Kamervoorzitter met een PVV-achtergrond is ook gunstig voor een mogelijke vorming van een Kabinet Wilders I. Bosma laat zien dat de PVV constructief kan zijn, wat de weg opent voor zijn collega Wilders, die zich al maanden van zijn beste kant laat zien. Hierdoor hebben de concurrerende partijen het nakijken en zakken ze verder weg in de peilingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten