tallinn digital summit arrivals donald tusk 37340838096

Bizar! Pro-Europese regering in Polen zet rechtse-conservatieve leiding van Publieke Omroep op straat

Politiekdec 20 2023, 19:00
De nieuwe Poolse regering onder leiding van Donald Tusk neemt geen halve maatregelen. De gehele leiding van de Poolse publieke omroep is met onmiddellijke ingang aan de kant gezet. Deze stap volgt op het verzoek van de regeringsgezinde meerderheid in het parlement, die het kabinet dinsdag vroeg om "onmiddellijk de onpartijdigheid en geloofwaardigheid" van de publieke media te herstellen.
Een week geleden trad de pro-Europese coalitieregering van Tusk aan, waarmee een einde kwam aan acht jaar conservatieve en nationalistische regeringen van de Partij voor Recht en Rechtvaardigheid (PiS). Deze voorgaande regeringen zouden de publieke media naar rechts hebben doen opschuiven. De belangrijkste publieke mediakanalen in Polen zijn de tv-omroep TVP, de Poolse radio en het persbureau PAP.
Terwijl linkse publieke omroepen in Nederland al maanden vrezen voor een vergelijkbaar scenario nu de PVV de grootste partij is geworden, blijft het opvallend stil rondom de acties van de pro-Europese nieuwe Poolse regering. Als rechtse conservatieve programma's verdwijnen, lijkt er weinig ophef te zijn. Echter, wanneer het dreigt te gaan om het verdwijnen van extreem linkse televisie, worden alle registers opengetrokken om partijen als de PVV in een negatief daglicht te plaatsen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Het is dan ook begrijpelijk dat PVV'ers al jarenlang NPO-programma's vermijden. Als Khalid en Sofie binnenkort naar de late avond verhuizen, zullen kijkers weer dagelijks voor het slapengaan worden blootgesteld aan een stortvloed van negativiteit, gericht op alles wat partijen als FVD en PVV doen, terwijl linkse politici een uur lang aan tafel vrij spel krijgen om te praten over hoe verschrikkelijk alles wel niet is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten