screen shot 2023 02 25 at 131142

Derksen kritisch over Op1 vervangers Khalid & Sophie: Een ruk naar links

Mediadec 08 2023, 16:00
Johan Derksen heeft weer eens van zich laten horen. Ditmaal in een interview met de Telegraaf richt hij zijn pijlen op de NPO en hun besluit om de talkshow Op1 te vervangen door Khalid & Sophie. Derksen, nooit iemand die een blad voor de mond neemt, beschrijft deze beslissing als 'verrassend en onbegrijpelijk' en ziet het als een directe aanval op objectieve en kwalitatieve televisie.
De keuze voor Khalid & Sophie is volgens Derksen niets minder dan een ruk naar links, een capitulatie aan de grachtengordel en politieke correctheid. Hij uit zijn zorgen over de toekomst van de Nederlandse televisie, waarin huilebalkverhaaltjes en een eenzijdig wereldbeeld de boventoon zullen voeren. Derksens angst dat de Nederlandse tv straks overspoeld wordt door 'meisjes met hoofddoekjes die klagen over intimidatie en discriminatie', is een directe kritiek op de toenemende neiging van de media om zich te richten op minderheidsstandpunten ten koste van een gebalanceerd en breed perspectief.
Deze zorgen worden alleen maar versterkt door het nieuws dat Matthijs van Nieuwkerk naar RTL overstapt. Hoewel Derksen RTL feliciteert met deze aanwinst, benadrukt hij dat Van Nieuwkerk ook graag bij Talpa had gezien: „Daar feliciteer ik hen van harte mee, al had ik het natuurlijk ook heel leuk gevonden als hij aan de slag was gegaan bij Talpa. Nu krijgt hij waarschijnlijk precies de programma’s die hij wil.”
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met al die enge woke-haatgekken. We gaan de woke sekte dan ook elke dag weer aanpakken. Steun jij dat? Doneer dan aan DDS via BackMe en help ons woke te bestrijden.
In een tijd waarin de Nederlandse media steeds meer lijken te buigen voor politieke correctheid en een eenzijdig links perspectief, is de stem van Johan Derksen een broodnodig tegengeluid. Het is tijd dat we terugkeren naar een televisielandschap waarin diversiteit van meningen en objectiviteit vooropstaan, in plaats van een landschap dat gedomineerd wordt door de grachtengordel en haar politiek correcte agenda. Als we niet oppassen, verliezen we de essentie van wat ooit goede televisie was in Nederland. En mag er niks meer gezegd wat buiten de ring van Amsterdam als heel normaal wordt beschouwd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten