shutterstock 87396635

Nationale schande! Kwart van de scholen in Nederland geven kinderen gratis schoolmaaltijd

Binnenlanddec 22 2023, 14:00
In een verontrustende ontwikkeling die de diepe maatschappelijke problemen van Nederland blootlegt, blijkt dat maar liefst een kwart van onze scholen nu gratis maaltijden moet aanbieden aan leerlingen. Dit is geen teken van vooruitgang; dit is een noodkreet. Terwijl de demissionaire regering zich liever bezighoudt met politieke spelletjes en kostbare klimaatfantasieën, lijden onze kinderen honger.
De cijfers van het Jeugdeducatiefonds zijn ronduit schokkend: bijna 1900 scholen maken gebruik van het Programma Schoolmaaltijden, een regeling die bedoeld was als noodoplossing, maar nu een standaardpraktijk lijkt te worden. Dat een derde van de scholen kiest voor boodschappenkaarten, terwijl de meerderheid direct eten op school aanbiedt, is een teken aan de wand. We voeden nu zo'n 265.000 kinderen op onze scholen, simpelweg omdat hun ouders niet in staat zijn om hen van voldoende voedsel te voorzien bericht RTL Nieuws.
Dit is niet alleen een kwestie van armoede; dit is een falen van ons systeem. We leven in een van de rijkste landen ter wereld, en toch kunnen we onze kinderen niet eens een fatsoenlijke maaltijd garanderen. Waar zijn we mee bezig? Terwijl miljarden worden verspild aan zinloze projecten en buitenlandse hulp, lijdt onze eigen jeugd honger. Dit is echt het gevolg van 13 jaar Rutte, waarin men vanaf 2012 de verkeerde prioriteiten hebben gesteld waarbij de Nederland niet op één stond.
De schaamte die veel ouders voelen bij het vragen om hulp, is een trieste weerspiegeling van de staat van ons land. We hebben een situatie gecreëerd waarin hardwerkende Nederlanders zich moeten schamen omdat ze hun kinderen niet kunnen voeden. Dit is niet alleen schokkend, het is een nationale schande.
Deze situatie vraagt om dringende actie. We moeten stoppen met geld verspillen aan zinloze, politiek gedreven projecten en ons richten op wat echt belangrijk is: het zorgen voor onze eigen burgers, te beginnen met onze kinderen. Het is tijd dat de regering haar prioriteiten heroverweegt en begint met het aanpakken van de echte problemen in onze samenleving.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Gratis schoolmaaltijden zijn een noodzakelijk kwaad in een land dat zijn prioriteiten totaal uit het oog heeft verloren. Het is tijd om wakker te worden en actie te ondernemen. Onze kinderen verdienen beter, en het is onze plicht om hen een betere toekomst te bieden. We hebben er goede hoop op dat Wilders I deze problemen te lijf gaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten