shutterstock 1389141296

Bizarre uitdeelactie in café: 'pepermuntjes' blijken xtc-pillen te zijn

Binnenlandmrt 19 2023, 14:00
Een 18-jarige jongen uit Halsteren heeft de politie op zaterdagochtend vroeg weten te bereiken vanwege zijn uitdeelactie in een café in Bergen op Zoom. Hij deelde xtc-pillen uit aan de bezoekers van het café en bood ze aan als pepermuntjes. De jongen bleek 55 pillen bij zich te hebben, wat door de beveiligers van het café werd opgemerkt en doorgegeven aan de politie.
Twee bezoeksters hadden een 'pepermuntje' aangeboden gekregen van de jongen en werden achterdochtig. Ze waarschuwden de beveiliging van het café, die vervolgens ingreep en het doosje met de pillen in beslag nam. Het bleek dat de pepermuntjes inderdaad xtc-pillen waren. De jongen werd gearresteerd en bracht de nacht door in de cel. Hij zal op zaterdag worden verhoord.
De politie nam het doosje met 55 xtc-pillen in beslag en testte de 'pepermuntjes', waaruit bleek dat ze inderdaad drugs bevatten. Er is een getuigenverklaring opgenomen van de twee bezoekers die zich bij de beveiliging hebben gemeld. Het is onduidelijk of andere bezoekers de pillen hebben ingenomen. De kastelein van het café wilde geen commentaar geven over het incident.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is onacceptabel dat jongeren op deze manier drugs uitdelen aan onwetende mensen. Het is gelukkig dat de beveiligers van het café snel ingrepen en de jongen bij de politie meldden. Want het is niet alleen gevaarlijk in die zin dat mensen die zo'n pil nemen zich daarna gek kunnen gaan gedragen - op een manier die ze zelf niet willen - maar in die zin dat de pillen zelf gevaarlijk kunnen zijn. Je zou maar epilepsie hebben en zo'n pil krijgen, bijvoorbeeld. En trouwens, je weet niet eens hoe zwáár de pillen zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten