shutterstock 2153126095

Feyenoord captain Orkun Kökçü weigert om vanmiddag de OneLove-band te dragen tijdens de Klassieker

sportmrt 19 2023, 13:15
Om 14.30 trappen Feyenoord en Ajax af voor weer een nieuwe editie van 'de klassieker'. In aanloop naar de klassieker is er weer veel te doen om, hoe kan het ook anders: de OneLove-band. Feyenoord captain Orkun Kökçü weigert de band te dragen, de Feyenoorder komt vandaag met een eigen, alternatieve band.
De actie is gericht tegen discriminatie en racisme en wordt ondersteund door voetbalclubs en -spelers. Echter, Kökçü weigert de speciale band te dragen die bij de actie hoort vanwege zijn religieuze overtuigingen. Tijdens de vorige actieweek heeft hij dezelfde keuze gemaakt en draagt hij de traditionele groen-witte aanvoerdersband met de tekst 'respect voor iedereen'. Ajax-aanvoerder Dusan Tadic zal wel de OneLove-band dragen tijdens de Klassieker op zondag.
Oud-voetbaltrainer Gertjan Verbeek staat achter de keuze van Kökçü en benadrukt in het radioprogramma ‘Langs de Lijn’ dat zijn religieuze overtuiging gerespecteerd moet worden. Verbeek is van mening dat we hem die ruimte moeten geven en niet moeten oordelen over zijn keuze. Kökçü steunt de actie tegen discriminatie en racisme wel, maar hij heeft het gevoel dat de OneLove-band om een andere reden in het leven is geroepen dan waar de actie dit weekend voor staat.
NOS-commentator Jeroen Elshoff is het echter niet eens met de keuze van Kökçü en de mening van Verbeek. Als aanvoerder ben je het uithangbord van de club en met deze actie laat je zien waar de club voor staat, aldus Elshoff. Hij begrijpt de reden die Kökçü noemt niet en denkt dat de betekenis van de OneLove-beweging door deze keuze wordt beperkt.
Shorttrack analist Cees Juffermans sluit zich aan bij Verbeek en benadrukt dat als Kökçü zich niet fijn voelt bij het dragen van de OneLove-band, hij het niet moet doen. Juffermans verbaast zich er overigens wel over dat de actie na alle ophef terugkomt.
De keuze van Kökçü om de OneLove-band niet te dragen is begrijpelijk vanuit zijn religieuze overtuigingen. Uiteindelijk moeten we ons realiseren dat iedereen een eigen keuze heeft en dat respect voor elkaar daarbij het uitgangspunt moet zijn.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten