shutterstock 2230214971

LOL! KNVB-top ziet af van OneLove-band: 'Ligt toch wat gevoelig in Qatar'

Politieknov 27 2022, 16:35
De top van de KNVB zou tijdens de wedstrijd Oranje-Qatar - de laatste wedstrijd van de groepsfase voor Nederland - een "OneLove-Armband" dragen. Maar ze hebben besloten om daar toch maar vanaf te zien. Want het onderwerp blijkt ietwat gevoelig te liggen in Qatar. You don't say!
Kijk, dit is dus gewoon hilarisch. In Nederland is de hele elite flink aan het Deugen. Al jarenlang. En iedereen moet meedeugen. Doe je dat niet, dan ben je een vuile racist, een homofoob, een seksist... kortom, dan moet je kapot. Je moet overal geband worden, je baan verliezen, worden koudgesteld. En zijn ze nog lief ook nog.
Maar internationaal hanteert diezelfde elite toch een ietwat ... genuanceerdere opstelling. Want de KNVB-top was van plan om de OneLove-armband te dragen tijdens de laatste groepsfase van Nederland op het WK maar ziet daar toch maar van af. De reden?
Nou, het AD legt uit dat de KNVB'ers hebben geconcludeerd dat de zaak mogelijk toch wat gevoelig ligt in Qatar. En aangezien de regeringstop van Qatar er natuurlijk ook gewoon bij is, tja, dan is het toch een beetje overdreven Deugen om op zo'n manier de confrontatie aan te gaan.
In plaats van de band dragen ze straks een klein, onopvallend speldje. Want ze moeten natuurlijk wél Deugen. Al is het maar een beetje - en eigenlijk gewoon stiekem op een manier die helemaal niemand opvalt.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ondertussen gaat minister Helder er óók naartoe. Of zij wel of geen armband draagt is vooralsnog niet bekend. Het kán zijn dat zij dat wel doet, want zij is zo'n enorme Deuger dat ze dat misschien toch wél doet - terwijl we van Qatar afhankelijk zijn van zaken als, nou ja, gás... en de emir zelf erbij is.
Hoe je het ook wendt of keert is het natuurlijk te zielig voor woorden. Je hebt hypocriete Deugers die het niet doen omdat ze te laf zijn... en arrogante Deugers die het wél doen omdat ze hun waarden aan een ieder willen opleggen. De enige mogelijke conclusie is dat álle Deugers niet deugen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten